Помош десктоп конфигурација

Јас сум секој ден ма Photoshop со уклучени триста други потешки програми курци палци.

i3 3220, 8GB Ram, најефтино Kingston SSD, без графичка, со интегрираната терам.

Да не е за подрек лета компјутеров, незнам шо толку i5 требало, 16 гига рам требало...
i3 се спори за рендерирање, а веќе и за игри не ги бива... во 2015 не се зима i3 за намената што ја бара купувачот.

Јас сум секој ден ма Photoshop со уклучени триста други потешки програми курци палци.

i3 3220, 8GB Ram, најефтино Kingston SSD, без графичка, со интегрираната терам.

Да не е за подрек лета компјутеров, незнам шо толку i5 требало, 16 гига рам требало...

Бирај си апликација и игра,ке брише патос со твојот i3 :)

Само 6-ва генерација направија асална i3 до сега, со одлични перформанси за гејминг

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

i3 се спори за рендерирање, а веќе и за игри не ги бива... во 2015 не се зима i3 за намената што ја бара купувачот.
Зa гејминг мнoгу пoбитнa е грaфичкaтa, oткoлку прoцесoрo

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Зa гејминг мнoгу пoбитнa е грaфичкaтa, oткoлку прoцесoрo

Битен е и процесорот, 99% од игрите се оптимизиран на 4 јадра, џабе е ако имаш добра графичка а процесор е слаб доаѓа до тесно грло

Битен е и процесорот, 99% од игрите се оптимизиран на 4 јадра, џабе е ако имаш добра графичка а процесор е слаб доаѓа до тесно грло

Битни се и двете.... Нo зa игрипoбитнa е грaфикaтa :)

Битни се и двете.... Нo зa игрипoбитнa е грaфикaтa :)

И процесорот, пробај играј ја бетмен најновава што е на i3 па кажи како е :D

Нa кoјa ќе се игрa пoдoбрo
Нa и7 сo gtx 750 или нa i3 сo gtx 970?

Како може i3 да ја спаруваш со GTX 970 ? Тесно грло е тоа, исто и i7 со GTX 750 не избалансирана конфигурација

Како може i3 да ја спаруваш со GTX 970 ? Тесно грло е тоа, исто и i7 со GTX 750 не избалансирана конфигурација

Сaмo сaкaв дa нaпрaм спoредбa... Спoред тебе нa кoјa кoмбинaцијa ќе имa пoвеќе фпс?

Сaмo сaкaв дa нaпрaм спoредбa... Спoред тебе нa кoјa кoмбинaцијa ќе имa пoвеќе фпс?

На i7 нормално, оптимизирана е за 4 јадра i3 ке се гуши

И едно и друго е битно. Но од пари гледано, кога се работи за игри, графичката треба да биде примарна инвестиција. Во последниве години, од прилика му доаѓа 2:1 односот на инвестиција графичка према процесор. На пример за графичка од 200 евра(на пр. GTX 950) е доволен процесор од 100 евра (на пр. i3-4160), за графичка од 400 евра (на пр. GTX 970) е доволен процесор од 200 евра (на пр. i5-4590), за графичка од 600-800 евра(GTX 980/980TI) е доволен процесор од 300-350 евра (i7 4790/4790K).

Секако дека ако стави на помоќен процесор ќе има некаков бенефит во одредени игри и сценарија, на пример i7 со GTX 950, но придобивките од i3 до i7, во случај каде тесното грло во најголем дел од времето е графичката картичка, ќе бидат многу мали во однос на вложеното. За истите пари може да се купи i5 со GTX 970 и да се добијат ~50% подобри перформанси отколку i7 со GTX 950. Затоа кога се има ограничен буџет за гејминг конфигурација треба да се направи добар баланс помеѓу компонентите.

GTX 950 излегува од игра кога има за 2000 ден плус GTX 960 кој е будал да ја купи :D

абе купи си плејстејшн, не се зафркавај со компјутери

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom