Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Zosto retardiran? Covekot e vo pravo i svesto kazu e na mesto,15$ e duplo samo ako zivees vo Alabama ili nekoja ebana drzava, vo poveketo razvieni drzavi 10$ e minimalna. Seattle veke ima minimalna od 15$ NYC isto taka saka da donese odluka za 15$ minimalna.... Da te prasam si bil nekogas vo Amerika?
Ете, сам си одговори. Значи, во повеќето развиени држави, саатницата е над минимумот. Но што ако тој минималец со закон се качи на $15 per hour, на федерално ниво, онака преку ноќ, откако овој дојде на власт? Одговори ми по ПП ако сакаш да го продолжиме муабетов, да не ја сереме темава, секако сме надвор од неа. :D

Околу второто прашање, сум бил.

Ај видете го линкчето http://usadebtclock.com/,
само пред една-две години кога последен пат го отворив линкчето беше 16 билијарди.:tapp:

и после ние сме биле задолжена држава со над 6 милијарди вкупен долг или над 4 милијарди владин.:icon_mrgr:

Ај видете го линкчето http://usadebtclock.com/,
само пред една-две години кога последен пат го отворив линкчето беше 16 билијарди.:tapp:

и после ние сме биле задолжена држава со над 6 милијарди вкупен долг или над 4 милијарди владин.:icon_mrgr:
18 трилиони и 162 милијарди.
:facepalm:
Ццццццццццц.

Ротшилд трие раце.
:zloo:
Со ѓаволски поглед.

Ете, сам си одговори. Значи, во повеќето развиени држави, саатницата е над минимумот. Но што ако тој минималец со закон се качи на $15 per hour, на федерално ниво, онака преку ноќ, откако овој дојде на власт? Одговори ми по ПП ако сакаш да го продолжиме муабетов, да не ја сереме темава, секако сме надвор од неа. :D

Околу второто прашање, сум бил.
Ne veruvam deka ke se pokaci minimalecot na 15$ no i da bide izbran za predsedatel ne veruvam deka preku nok ke ja pokaci minimalnata plata. Tezok e toj proces no sepak mislam deka e eden od najdobrite kandidati od demokratite (ne gi ni pratam republikancite). Eve eden interesen kratok dokumentarec. https://www.youtube.com/watch?v=qjsrdcbbPBU[DOUBLEPOST=1437452167][/DOUBLEPOST]
Леле Си-Ен-Ен ми ја ставил.Другар не ме замарај.
Стварно немам сили да се докажувам.Пиши си твое мислење на темава,никој не те задева.
Стварно не ме замарај.
Си-Ен-Ен
:facepalm:[DOUBLEPOST=1437333804][/DOUBLEPOST]
На светот уште одамна му е јасно дека банкарите управуваат со светот.
Имам гледано документарци на youtube каде што уште во 50-тите имало луѓе што предупредувале за Новиот Светски Поредок и опасноста од банките и централизацијата на моќта.
Само тука кај нас можe да ти се инатат за вакви работи и да викаат: Aj докажи.

Ајде уште нешто за сите вас што не верувате.
Најдете го говорот на Џон Кенеди кај што зборува за тајните друштва и за нуклеарната програма.
Или што сега ?
И Џон Кенеди ли е теоретичар на заговор ?
Pa daj mi ti togas relevanten izvor?

Ne veruvam deka ke se pokaci minimalecot na 15$ no i da bide izbran za predsedatel ne veruvam deka preku nok ke ja pokaci minimalnata plata. Tezok e toj proces no sepak mislam deka e eden od najdobrite kandidati od demokratite (ne gi ni pratam republikancite). Eve eden interesen kratok dokumentarec. https://www.youtube.com/watch?v=qjsrdcbbPBU[DOUBLEPOST=1437452167][/DOUBLEPOST]
Pa daj mi ti togas relevanten izvor?
Брат бе,уште во 06:13 ли ме нападна ?
Не сакам веќе да замарам,ама ај уште еднаш ќе пишам.
Тед Гандерсон-поранешен шеф на ФБИ во Лос Анџелес.
Човекот лично ја има истражувано оваа проблематика.
Ги има уште многу.Ама почни со овој.Информации од прва рака.
Можам да ти ги наредам уште десетици имиња што учествувале лично во таа мрежа.Ги има и еден куп што лично биле злоставувано на сатанистичките ритуали.
Имаат излегувано пред јавност и жени на сатанистички првосвештеници (стварно големи и влијателни луѓе во Америка ).
Безброј дефектори имаат испаднато во јавност.Луѓе што се осмелиле да ја кажат вистината.Многумина од нив биле и убиени.
Прочитај за фамилијата Колинс.
Има безброј документарци на Youtube за сатанизмот во Америка.
Не ти зборувам глупости.Мислеше дека немам релевантни извори.
Ги имам многу.Работата е што не сакам веќе да ги убедувам луѓето дека постојат вакви работи.Луѓето цел живот се навикнати да следат медиуми кои никогаш не ја кажуваат правата вистина.
На Сител можеш ли да им веруваш ? Или на Канал 5.
Истото важи и за Си-Ен-Ен.

Vo drzava kako SAD, Rusija, Kina vo denesno vreme tesko deka ke moze da ima revolucii no opstestveni promeni i te kako ima, kako bese SAD do pred 20 god kako e sega? Sekade ima siprani mozoci, no SAD e pregolema za da generaliziras.[DOUBLEPOST=1437249175][/DOUBLEPOST]
Abe pametnjakovic si slusnal za Impeachement?
https://en.wikipedia.org/wiki/Impeachment_in_the_United_States

Нема ни еден президент кој бил премахнат од власт преку импијчм'нт. Вкупно се тримца президенти, но кај никој никогаш не се достигнало до крај. Тоест, за 250 години сите се били "совестни", " почтени" и во бело.

20150731_jail.jpg

Za duelot Megyn Kelly i Donald Tramp od pred nekoj den...
Donald Trump za plastichnata so toni shminka veshtachka ubavica Magyn Kelly, za zhal malku mozok.....
..."I izbivashe krv od ochite i od kojznae shto drugo":pos::sick:

Posle se popravi demek sakal da kazhe ",,,..krv od ochite ushite i nosot:angel:

чита дека водел трамп меѓу републиканците, од главен лузер стана фаворит

Нема шанси трамп да им биде кандидат, буш вс клинтон на крај :)

bush definitivno,... uplatete si vkladilnica :D

sala na strana toj ke bide, barem spored mene

Заради мирот и стабилноста во светот, републиканците мора да победат за да се стави крај на големите закани на тероризмот. Вистинската светлина на демократијата може да има само преку големи промени во САД..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom