Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Како нема потреба, ами како ќе егзистира политички Америка ако Трамп продолжи да им ги открива злоделата?:vozbud:

Има ли шанса пример Трамп да попие епски дебакл на гласањето со што ќе добие етикета како најголем промашај на републиканците to date, или ова другиве опции се само?

90 % од донациите на Хилари се од банкарите,вол стрит и фондови.
Кај Трамп 70-80% од вкупниот износ се мали износи од физички лица. До сега толкав износ ниеден кандидат нема добиено од физички лица.:D

Работата е што Републиканците се пред распад бидејќи поголемиот дел се паразити посебно John Boehner ама не им е првпат :P

Khm khm,izgleda ti promakna prasanjeto.
Kako glasaa DUI za zakonite sto gi predlozi janeva? Za edna poddrska na SJO prasuvam
Не ми одговори кој го создаде и поддржува цело време СЈО, ако не се Америте?[DOUBLEPOST=1476553267][/DOUBLEPOST]
Нема потреба од убивање:
1. на 19 декември Електоратите ќе одлучуваат кој да биде претседател. А тие исто се луѓе со стомак и сакаат да јадат па естаблишментот ќе ги накрка дебело.
Ако по некоја случајност тоа не успее имаш друга опција.

2. Обама да каже Русите се виновни (иако не се комунисти одамна) како и за се друго што го лажат народот дека русите се виновни. Веќе гледаме дека се почнати подготовки за тоа, ФБИ истражува божем Русите им ги хакирале маилотвите на Хилари и компанија (не е битно што има во нив :cautious:)
Врз основа на тоа Обама може да се повика на Маршаловиот акт и да каже изборите се невалидни (Russian did it) и да си остане престедател уште некое време.
И така нели беше кажано дека последниот претседател на САД ќе е Црн :D.

Баш интересно, во цел западен свет, вклучувајќи ја и МКД се јавува зголемен интерес од 3та Партија.
Народот полека сфаќа дека левата и десната полнат исти џебови а тоа не се од на народот :noze:.
Кај нас видовме дека тоа е невозможно :place:
Не гледам зошто не би биле Русите. Имаат интерес Трамп да е на власт, и тоа многу голем интерес. Јавно изјавиа поддршка за Трамп, а и тој изјави пријателство и восхит кон Путин. Ништо чудно

Не ми одговори кој го создаде и поддржува цело време СЈО, ако не се Америте?[DOUBLEPOST=1476553267][/DOUBLEPOST]
Не гледам зошто не би биле Русите. Имаат интерес Трамп да е на власт, и тоа многу голем интерес. Јавно изјавиа поддршка за Трамп, а и тој изјави пријателство и восхит кон Путин. Ништо чудно

VOLK2234 Еве видиш Русите се виновните :pos::pos:.

Значи русите кои технолошки се позади САД успеале да ги хакираат Хилари и компанија.
Притоа кај нас во МКД ТЕ ИНТЕРЕСИРА ШТО ИМА НА СНИМКИТЕ а кога се работи за Хилари ТОА НЕ Е ВАЖНО - Русите го направиле :pos:
Абе викам јас сдс-дпмне се 2те страни од истата паричка.

Туку ај те молам почести не со твоето резонирање: Што корист ќе има Русија од Трамп а која ШТЕТА ќе ја имаат од Хилари ?

pak li so kindergarden mode?
do tamu li e demokratskiot kapacitet? dur ne ostanes bez argumenti?

Значи русите кои технолошки се позади САД успеале да ги хакираат Хилари и компанија.
:pos: Русите биле технолошки позади САД во кибер напади и хакирање??? Очигледно појма немаш што зборуваш. не биле во технолошка можност тоа да го изведат, нели :pos:
што нема да чујам[DOUBLEPOST=1476554103][/DOUBLEPOST]
pak li so kindergarden mode?
do tamu li e demokratskiot kapacitet? dur ne ostanes bez argumenti?
Ај добро да не те блокирам, не ме прозивај со тролувањево ако може ај плиз

:pos: Русите биле технолошки позади САД во кибер напади и хакирање??? Очигледно појма немаш што зборуваш. не биле во технолошка можност тоа да го изведат, нели :pos:

Абе како гулабче си, ај да речемe Russia did it : Што корист ќе има Русија од Трамп а која ШТЕТА ќе ја имаат од Хилари ?

Ова русите многу опасни мајката, кога сакаат и против кого сакаат парче прават...а кутрите освен Москва и Санкт Петербург се друго е како наша Крива Паланка.

samo ti kazi kako glasase DUI za zakonite na Janeva koi sto se neophodni za SJO?

Ова русите многу опасни мајката, кога сакаат и против кого сакаат парче прават...а кутрите освен Москва и Санкт Петербург се друго е како наша Крива Паланка.
Ова ти сериозно?

Ова ти сериозно?
Идеме по третпат и последен пат:
ај да речемe Russia did it : Што корист ќе има Русија од Трамп а која ШТЕТА ќе ја имаат од Хилари ?

Ако не дадеш одговор а ме прозиваш за друго ќе те рачунам за дудук и ќе те игнорирам :P .
Во темата за УК ти го видов капацитетот, дај тука барем напиши нешто паметно да сменам мислењето за тебе :love:

samo ti kazi kako glasase DUI za zakonite na Janeva koi sto se neophodni za SJO?

Ќе ти каже де, дај му време (година,две) .
Гледаш дека има двојни стандарди кога се работи за Снимките во МКД го интересира што има на нив а не кој снимал. Додека за кај Хилари го интересира кој снимал и иако не е докажано тој се фати на јадицата и вика Русите се виновни а тоа што има во дописките НЕ е битно.:sramezliv:

Абе како гулабче си, ај да речемe Russia did it : Што корист ќе има Русија од Трамп а која ШТЕТА ќе ја имаат од Хилари ?

Мислам дека го перцепираат Трамп како послаб лидер,и со него полесно би излегле на крај. Хилари од друга страна ти е американски политичар ко од книга изваден.

Гледаш дека има двојни стандарди кога се работи за Снимките во МКД го интересира што има на нив а не кој снимал. Додека за кај Хилари го интересира кој снимал и иако не е докажано тој се фати на јадицата и вика Русите се виновни а тоа што има во дописките НЕ е битно.:sramezliv:
ako ne odgovori,kje bide jasno deka promovira golemoalbanski interesi pod prevezot `klintonka e dobra za makedonija` i kje bide prijaven na admin

ako ne odgovori,kje bide jasno deka promovira golemoalbanski interesi pod prevezot `klintonka e dobra za makedonija` i kje bide prijaven na admin

63254678.jpg

0e9.jpg

it-is-russias.jpg

85061868.jpg

7d7f0e33ac6404e0f3a8560b07c7b194.jpg

Туку ај те молам почести не со твоето резонирање: Што корист ќе има Русија од Трамп а која ШТЕТА ќе ја имаат од Хилари ?

Трамп ќе ги нормализира односите со Русија,
додека администрацијата на Хилари ќе продолжи со сегашнава политика, дури и може да ја засили, а тоа значи WW3.

Дечки, ова е борба Глобализам VS Национализам.
Ова не се обични претседателски избори.
Ситуацијата врие во целиот свет.
Не знам како не сте го виделе ова до сега.
Ако победи Трамп, Америка нема повеќе да биде светскиот полицаец, меѓудругото, туку ќе се сврти кон себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom