Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ми стои многу нереално дека ќе се изгласа овој предлог.
Има друга држава каде што е вака?

Не е реално да се изгласа од проста причина што двете главни партии се седнати во скутот на стопанските комори

Инаку и те како е реално ако сакаат да ги заштедат жените и демографијата т. иднината на државата, оти сега еден куп ги бркаат веднаш штом им заврши породилното како казна..

Не е реално да се изгласа од проста причина што двете главни партии се седнати во скутот на стопанските комори

Инаку и те како е реално ако сакаат да ги заштедат жените и демографијата т. иднината на државата, оти сега еден куп ги бркаат веднаш штом им заврши породилното како казна..
Па од бркање треба да се заштитени.
Тука предлогот е за нешто сосема друго.
Договорите од ограничено автоматски да преминат во неограничено.
Пак може да и даде отказ и на неограничено после породилното.

Па од бркање треба да се заштитени.
Тука предлогот е за нешто сосема друго.
Договорите од ограничено автоматски да преминат во неограничено.
Пак може да и даде отказ и на неограничено после породилното.

Да може да и даде отказ но мора да има конкретна причина што само по себе е покомплицирано за фирмите
Вака со договорот на неопределно им е многу полесно, завршува и чао пријатно (знам еден куп вакви случаи)

Дури и на државно имаш вакви случаи

Вака со договорот на неопределно им е многу полесно, завршува и чао пријатно (знам еден куп вакви случаи)
Да ама тоа не е бркање, завршен е работиот договор.

Кога потпишуваа преспански договор народот гледаше фудбал и навиваше за србија на светско првенство и тераше сеир на сметка на оние кои протестираа, кога усвојуваа бугарски протоколи народот лежеше по грчките плажи.
Сега струјата поскапе и народот плачи. Ако, малце е за ваков народ, уште нека поскапува и струја и цени на се, баш така треба за себичен народ кој го боли само за џеб и кој се интересира само за пари и личен луксуз.

Еднаш пишав, не знам дали некој од вмр овците особено оние со голем импакт кур фактор се на форумов, ако не се пренесете таму во штаб.

Ова треба да ви и е приоритет број 1. Ни здравство ни образование ни правосудство не е побитно од тоа да се заузда турскиот бран, пошто ни кур сечен нема да ви остане на крај. Ако кур не ви чуе за државата барем водете се од следнава прагматична причина: секое дадено државјанство е утре глас плус за некоја шиптaрска (и под овој термин повеќе мислам на некоја педомухамеднакса отколку строго албанска) партија. Да не мислите вас дека ќе ве гласат. За мене најгнасиот политички потег во македонската политика од 91 до денес, можеби дури и повеќе од приватизацијата е давањето 150000 државјанства од бранко и ќиро на косовари да ми глумат тука анитчки илири и да ми ја шират тука реата арапскоинцестна. Берете памет и соберете два и два.

Јас мислам дека и Вмаро треба да се погреби ко партија, како што тоа и се случи на Есдеес. Незнам, после 35 години, доволно е некои да влезат во Македонската историја.
Нови лица, нови партии. Ова треба да заврши, пошто гледаме дека не е ништо ново и не води кон ништо. Вмаро пак се води по принципот или си со нас или си со никој. Или си Вмаро или си предавник. Ако не гласаш за Вмаро, немаш право да се наречиш Македонец. За тебе нема место, нема работа. Принцип на владеење ко Кореја и не мислам на јужната.

Ќе ја линкувам темава како аргумент за моето мислење

6века да трпиш исламски калифат на грбот на своите претци и сега да им даваш државјанска и да глумиш соживот, каде бе тоа, не е ова германија, тука царува Исус Христос.

Еднаш пишав, не знам дали некој од вмр овците особено оние со голем импакт кур фактор се на форумов, ако не се пренесете таму во штаб.

Ова треба да ви и е приоритет број 1. Ни здравство ни образование ни правосудство не е побитно од тоа да се заузда турскиот бран, пошто ни кур сечен нема да ви остане на крај. Ако кур не ви чуе за државата барем водете се од следнава прагматична причина: секое дадено државјанство е утре глас плус за некоја шиптaрска (и под овој термин повеќе мислам на некоја педомухамеднакса отколку строго албанска) партија. Да не мислите вас дека ќе ве гласат. За мене најгнасиот политички потег во македонската политика од 91 до денес, можеби дури и повеќе од приватизацијата е давањето 150000 државјанства од бранко и ќиро на косовари да ми глумат тука анитчки илири и да ми ја шират тука реата арапскоинцестна. Берете памет и соберете два и два.

Само Левица како партија би имала тврдокорни ставови за ова. Мада и тие некогаш глумат космополити. Океј Босанец за градоначалник не е толку лошо, пак се наша крв. Ама Турчин луѓе, ова е најгнасното, најгневно нешто на светот. Ко че речам бетер од Шип, не се заебавам. Пута 10.000 бетер од Шип.
Видовме Црна Гора шо се дешава. Значи, турците се за мене олицетворение на злото. Најблиску што сум сетил до зло, се тие.

Само Левица како партија би имала тврдокорни ставови за ова. Мада и тие некогаш глумат космополити. Океј Босанец за градоначалник не е толку лошо, пак се наша крв. Ама Турчин луѓе, ова е најгнасното, најгневно нешто на светот. Ко че речам бетер од Шип, не се заебавам. Пута 10.000 бетер од Шип.
Видовме Црна Гора шо се дешава. Значи, тој турски народ, е за мене олицетворение на злото. Најблиску што сум сетил до зло, се тие.
Биди реален, пола раководство им се Турци.

Ако е така тогаш ништо. Не следам. Имав видено неколку ултра Македонски изјави од Апасиев и си реков, океј овај потсеќа на Македонец од 20ти век. Реално Македонските комунисти од 20ти не изградија. Ова незначи дека ние сме нов народ, стар сме. Ама тие го изградија ова, врз кое Вмаро и Есдеес се просеруваат еве веќе скоро 4 децении.

Видовме Црна Гора шо се дешава. Значи, тој турски народ, е за мене олицетворение на злото. Најблиску што сум сетил до зло, се тие.

Ова со Турците ми е навистина чудно, и навистина не знам што да мислам:

1. Дел се изгубени во простор и време. Посебно од кај жените пепел се направија овдека.
2. Дел тераат некои сомнителни бизниси што немам поима како воопшто им прават профит и не разбирам зошто овдека го прават тоа, а не во Турција.
3. Дел пак се очигледни криминалци, и бизнисите тука им се чисто за перење пари.

Али дека одеднаш почнаа да доаѓаат масовно е факт. Поради првата група која воопшто не е мала, не сум сигурен дали Турската држава организирано ги праќа, али во секој случај не разбирам зошто доаѓаат овдека. Со голем број од нив сум правел муабет ама баш никогаш тие нивни објаснувања ми немаат навистина смисла.

Само Хактан е Турчин и тоа е тоа.

Последно уредено:
потпишал некој закон обиџуко за да се добива државјанство со прво колено. Технички на дечиштава не им следува пошто масовното селење од турциве од овде е некаде четириесети.

Али дека одеднаш почнаа да доаѓаат масовно е факт. Поради првата група која воопшто не е мала, не сум сигурен дали Турската држава организирано ги праќа, али во секој случај не разбирам зошто доаѓаат овдека. Со голем број од нив сум правел муабет ама баш никогаш тие нивни објаснувања ми немаат навистина смисла.
Лакомат на Балканот пак. Гледаат дека е испустен, дека народите се искарани. Дека Албанија и Босна зедоа замав на сметка на Ортодоксните - поддржано и потпишано од САД. Ортодоксните сами не се сакаат, штитат, почитуваат (Грција-Македонија-Бугарија). И си велат, време е да се вратиме назад. Ете тоа е цела филозофија. Почна со турските серии и многу нови Џамии низ западна Македонија финансирани од нив. Еднаш се спасивме од тоа зло. Два пати, тешко.

Лакомат на Балканот пак. Гледаат дека е испустен, дека народите се искарани. Дека Албанија и Босна зедоа замав на сметка на Ортодоксните - поддржано и потпишано од САД. Ортодоксните сами не се сакаат, штитат, почитуваат (Грција-Македонија-Бугарија). И си велат, време е да се вратиме назад. Ете тоа е цела филозофија. Почна со турските серии и многу нови Џамии низ западна Македонија финансирани од нив. Еднаш се спасивме од тоа зло. Два пати, тешко.

Ако беа најголем дел како втората и третата група ќе бев сигурен дека тоа го прават. Ама поради првата група навистина не знам што да кажам. Добар дел од женските пепел се направија тука, мој другар се ожени за една што ја запозна на Европски. Познаничка, се омажи за еден Турчин во црква, детето Стефан го крстија. Две цимерки тука студираат ми бараа пред некој месец да не сум знаел некој ефтин стан за изнајмување ако имало во Центар, Карпош или Аеродром , дека кога дошле земале стан во Чаир али не сакале да живеат таму дека "знаеш какви се".

И Украинци се повеќе има. Кај мене во околните згради 5 фамилии од летово се доселија. Кај моите уште две фамилии минимум. Како доаѓаат и што бараат овдека навистина не знам. Али дефинитивно сме модерната Казабланка.

Треба да се стави крај на целото ова доселување од каде било, али посебно на Турциве треба да се ограничи максимално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom