Еднаш пишав, не знам дали некој од вмр овците особено оние со голем импакт кур фактор се на форумов, ако не се пренесете таму во штаб.
Во последните четири години, повеќе од 10.500 граѓани на Република Турција поднеле барања за добивање македонско државјанство, покажуваат најновите податоци од Министерството за внатрешни работи на Северна Македонија. Според МВР, сите овие апликации се поднесени врз основа на македонско потекло...
grid.mk
Ова треба да ви и е приоритет број 1. Ни здравство ни образование ни правосудство не е побитно од тоа да се заузда турскиот бран, пошто ни кур сечен нема да ви остане на крај. Ако кур не ви чуе за државата барем водете се од следнава прагматична причина: секое дадено државјанство е утре глас плус за некоја шиптaрска (и под овој термин повеќе мислам на некоја педомухамеднакса отколку строго албанска) партија. Да не мислите вас дека ќе ве гласат. За мене најгнасиот политички потег во македонската политика од 91 до денес, можеби дури и повеќе од приватизацијата е давањето 150000 државјанства од бранко и ќиро на косовари да ми глумат тука анитчки илири и да ми ја шират тука реата арапскоинцестна. Берете памет и соберете два и два.