Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
pandov tvrdi deka eden zatvorenik ja kosta drzavata 1000 eur na mesecno nivo, ja sakam da znam kako e toa vozmozno koga vo zatvorite nema nikakvi uslovi, hranata e uzas, kreveti nema za site, programi za rehabilitacija, prevospituvanje i integriranje vo opstestvoto nema - mene uzasno me interesira kako toa i za sto se trosi 1000 eur po zatvorenik na mesecno nivo?
Na cuvarite be :toe:

pandov tvrdi deka eden zatvorenik ja kosta drzavata 1000 eur na mesecno nivo, ja sakam da znam kako e toa vozmozno koga vo zatvorite nema nikakvi uslovi, hranata e uzas, kreveti nema za site, programi za rehabilitacija, prevospituvanje i integriranje vo opstestvoto nema - mene uzasno me interesira kako toa i za sto se trosi 1000 eur po zatvorenik na mesecno nivo?

Е ми...не си ја пресметал и цената за „брашно„ на месечно ниво‘...

Кондоми вајда.

Мицика не‘ дигитализира...

Се прашувам...кога ќе почне и жигосувањето?...

После дигитализација, следно е чипирање. Пази се!

Дигитализира, најдигитализирани сме. Ама времето не умира и партиските војници се бесмртни.
Јлг.jpg
Автоматски споено мислење:

Attachments

• Ндј.jpg
    Ндј.jpg
    311,1 KB · Прегледи: 27
Последно уредено:
После дигитализација, следно е чипирање. Пази се!

„Жигосување„=„чипирање„.

Туку...како ти лично ќе го избегнеш? Има(ш) начин?...

„Жигосување„=„чипирање„.

Чипира си дрпне секој ден. Војската им расте.
сдс без паричките на сорос никаде ги нема.
Па и духовниот лидер - арапот во Дубаи ли е, во Струмица ли е под некоја оранжерија и бере френки...??Кој ќе ти каже - се е чипирано.

Последно уредено:
Чипира си дрпне секој ден. Војската им расте.
сдс без паричките на сорос никаде ги нема.
Па и духовниот лидер - арапот во Дубаи ли е, во Струмица ли е под некоја оранжерија и бере френки...??Кој ќе ти каже - се е чипирано.
Кога тие гадови еднаш за секогаш ги снема од политичката и секаква карта на постоење тогаш ќе изгрее ново сонце над Македонија.

Хмммм...интересно.

Кредитов се дели во „вистинското„ време...за да не се сетат цинцарите.

Туку...никако да забележам на кои проекти и реализации се потрошени досегашните исплати од унгарскиот кредит...

Жигот ќе биде тетоважа на рамото со Антонио Милошовски, акварел....

Screenshot_20251004_132521_Facebook.jpg

Ми се појавува некоја реклама на фејсбук од црепов..."нема преговори за ниту едно идентитетско прашање"
Па човече вие се продадовте од идентитет веќе ништо и не остана, дали овие мислат дека народот е лоботомиран.
Каков безобразлук без срам и перде.
Ти си само за Идризово компири да лупиш.

кхм, че се чипира два пати и со второто чипирање ќе се поништи првото :pos:
(несериозно се сфаќа проблемот со “чипирањето“ исто како на времето со “гуштерите“ -за кои буквално толкуваа а не дека се работи за еден заостанат дел во глаата кој е одговорен за тие работи- и се разбира се се користи технологија на исмевање...)
Туку...никако да забележам на кои проекти и реализации се потрошени досегашните исплати од унгарскиот кредит...
А зошто те интересира каде се потрошени парите: тебе, мене и ... треба да не интересира како че ги врајчаме тие пари! ;)

А зошто те интересира каде се потрошени парите: тебе, мене и ... треба да не интересира како че ги врајчаме тие пари! ;)

Ме интересира дали парите се навистина потрошени за реализација на проекти или завршиле во нечиј џеб, што за мене (ова второво) е поверојатно, оти од толку силни потрошени пари а не се гледа реализација, заклучокот сам по себе си доаѓа.

Начинот на кој че врајчаме пари е веќе познат и е стара пракса во “нашата земјата„:
- земаш нов кредит за да вратиш стар кредит и,
- „пумпаш„ државен буџет преку зголемување на сите видови давачки кон власта, па од тој буџет се враќаат (и) старите кредити.

Боки војвода, од глумење полумртов у судница до да го сликаат во Париз на Fashion week. Алал вера, за овој умрен народ само така треба. Мочај си ги и лади си го у Париз додека тука гласачите им се дават у фекалии. Краљ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom