Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Во средина, ако го споредиш со Делчев и Сандански, додека за Тодор и Ванчо негативно, за Тодор промил подобро од Ванчо, но тие двајца за мене се бугараши и се чувствуваат за бугари.
Те прашувам зашто на фб го пцујат многу, а јас што сум читал бил еден од поголемите патриоти. За Ѓорче Петров исто ме интересира какво мислење имаш и зошто?

Просто е. Човек само треба да види кои биле богати а кои сиромашни војводи, како и кои се бореле против врховизмот а кои го поддржувале. Активистите на Ленка на фејсбук ја свртеа сликата на Тодор Александов наопачки како симбол кога би бил жив доколку биде свртен со главата удолу многу работи ќе испаднат од џебовите.

Те прашувам зашто на фб го пцујат многу, а јас што сум читал бил еден од поголемите патриоти. За Ѓорче Петров исто ме интересира какво мислење имаш и зошто?
Зарем треба да се пише зошто за Ѓорче, затоа што беше Македонец и се бореше за Македонски народ и неговиот самобит, а за Сарафов има и добри и лоши страни, не е црно и бело но и околностите биле такви, според мене каков таков Сарафов има значајно место во Македонската историја, лавирањето позади една или друга пропаганда кај нашите предци го гледаме и денес, особено во МПЦ.
Такви ни се соседите.
Автоматски споено мислење:

Просто е. Човек само треба да види кои биле богати а кои сиромашни војводи, како и кои се бореле против врховизмот а кои го поддржувале. Активистите на Ленка на фејсбук ја свртеа сликата на Тодор Александов наопачки како симбол кога би бил жив доколку биде свртен со главата удолу многу работи ќе испаднат од џебовите.
Барем за него сте во право.

Арсовска:

Еден од поголемите индустриски капацитети и загадувачи во Македонија, УСЈЕ се пофалиле дека ЌЕ ОРГАНИЗИРААТ КОКТЕЛ во чест на тоа што нема повеќе да можеме институционално да им го потврдуваме загадувањето, а друг никој немало да ги чепка.

Знаете сите зошто не смее да се зборува за загадувањето во УСЈЕ, за кривичната пријава која ја поднесовме пред 3 години за која нема одговор од Обвинителство.

Затоа што не трујат од котлите кои им согоруваат отпад 24 часа, 7 дена во неделата, 365 дена во годината и така прават милионски профити со кои корумпираат со донации и спонзорства на сите страни!

Уште пред седум саат од сабајле трчајте да гласате сега на наредниве избори.

Не може да се двоиме од ниеден комшија бидејќи денес владеат едни а утре други. Историјата покажала дека ние македонците отсекогаш сме знаеле да живееме со сите наши соседи без разлика на арното или лошото кое ни го имаа правено. Политиката е едно а односот помеѓу народите е друго. Албанците или србите ако сакаат да живеат во благосостојба треба да научат дека не може да ствараат "ариевска раса" па државата да биде само за нив.
дај бе не тупи, прво генерализираш и потоа им го импутираш на другите.
Сите овде пишуваат за политика, елити и сл. а не за народи (освен новопечените Тутабугари, Цинцар или по некој Арнаут), така да занесуеш во кривини.

Нека свртат слика и од Тито понекогаш, може ќе испадне некоја јахта. Аа да уствари не можат, затоа што Димче Хамас дрка на него у вц. Навечер пред да ја дупи Тамара иде прво у вц гледа слика од Тито да му се надрви, па после иде кај жена му.

Нека свртат слика и од Тито понекогаш, може ќе испадне некоја јахта. Аа да уствари не можат, затоа што Димче Хамас дрка на него у вц. Навечер пред да ја дупи Тамара иде прво у вц гледа слика од Тито да му се надрви, па после иде кај жена му.
Ваквите како тебе на Голи оток лежеа на времето. Ти си анти-македонец кој работи за свои лични интереси не водејќи сметка за луѓето околу него. Тебе ти е најбитно ти да се нафатираш па светот може и да пропадне ако сака.

Последно уредено:
Ваквите како тебе на Голи оток лежеа на времето. Ти си анти-македонец кој работи за свои лични интереси не водејќи сметка за луѓето околу него. Тебе ти е најбитно ти да се нафатираш па светот може и да пропадне ако сака.
Сеа во план ми е да напраам еден меѓународен скандал, само не знам кога ќе успеам да го реализирам, а тоа е да отидам во Белград на гробот на Тито, и да му се измочам на гробот смрдлив што го има, кај што му скапуваат коските. Да му уринирам врз белиот мермер на браварот. Ќе јадам некоја казна, еден ден во станица, ама тоа е ништо во споредба со хистеријата и квичењето што ќе искочат од Левица и Димче Хамас. Бесценето. :kuracc:

Арсовска:

Еден од поголемите индустриски капацитети и загадувачи во Македонија, УСЈЕ се пофалиле дека ЌЕ ОРГАНИЗИРААТ КОКТЕЛ во чест на тоа што нема повеќе да можеме институционално да им го потврдуваме загадувањето, а друг никој немало да ги чепка.

Знаете сите зошто не смее да се зборува за загадувањето во УСЈЕ, за кривичната пријава која ја поднесовме пред 3 години за која нема одговор од Обвинителство.

Затоа што не трујат од котлите кои им согоруваат отпад 24 часа, 7 дена во неделата, 365 дена во годината и така прават милионски профити со кои корумпираат со донации и спонзорства на сите страни!

Уште пред седум саат од сабајле трчајте да гласате сега на наредниве избори.

Кога „Цементарница„ беше тужена од Градот, тие (цементарците) рекоа: да, загадуваме, ама во рамките од количните дозволени со правилник.

Така да...не е тешко да корумпираш сиромашен народ, со, на пример, пар сендвичи, вреќа брашно, 3 литри зејтин...

Значи по оваа логика богатите у левица се уствари дупли играчи :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom