Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.759
- Поени од реакции
- 22.699
И Кастро и Гевара беа крстени ако не е, нека ги следи неговите идоли.Дали Апасиев е крстен ? или е од некрстените ,Во Вардар или во Јордание
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И Кастро и Гевара беа крстени ако не е, нека ги следи неговите идоли.Дали Апасиев е крстен ? или е од некрстените ,Во Вардар или во Јордание
Змијуга, пак забегуеш.Дали Апасиев е крстен ? или е од некрстените ,Во Вардар или во Јордание
На предлог на Министерството за надворешни работи и надворешна трговија, Владата на денешната седница донесе одлука за отворање Гелерален конзулат во Корча, Албанија.
Конзулатот ќе биде со јурисдикција во Корча, Преспа, Поградец, Голо Брдо и Гора.
„Граѓаните мора да имаат брз и ефикасен сервис и услуги, поддршка за културни, образовни и економски врски“, се наведува во владиното соопштение.
За одлуката на Владата попладнево на својот фејсбук-профил инофмира и министерот Тимчо Муцунски.
Шефот на македонската дипломатија посочи дека со отворањето на Генералниот конзулат, македонcите кои живеат во Корча, Преспа, Поградец, Голо Брдо и Гора ќе добијат побрз и полесен пристап до конзуларните услуги, како и поддршка за културни, образовни и економски врски.
„Грижата за Македонците во Албанија не ја покажуваме со зборови, туку со конкретни дела. Целиме кон посилна грижа за интересите на нашите граѓани. Брз, достапен и квалитетен сервис“, вели Муцунски.
Ха, загадувањето од депонијата ќе ја чувствуваат сите соседни општини на Новаци, а најмногу Битола. Новаци не е во Грција, во Македонија е, така да тоа дава право да се буниме.Imaat pravo od Novaci da se buntuvaat, vo nivna opstina e deponijata ako gledame taka. Sega ako si od Novaci, da imas pravo da se bunis, ako ne togas imas pravo kolku i toj od Prilep, Mogila i Resen.
Јас никаде не реков дека сега се е сјајно, дека местото каде што ќе биде депонијата е рајската градина. Точно, се согласувам дека кај и да ја направат секаде ќе се бунат, ама мора покрај РЕК, сега и најголемата депонија во Македонија да бидат во Битола?Znaci kako so rekov, a ocigledno ne me sfati. Mi preci regionalna deponija tuka ama isto i mi preci pritresvanjeto i glumenjeto ludilo. Da ne znae nekoj ke si pomisli tuka nedoprena priroda e, raj na zemjata i zato ljugeto se pritresvat, a realnosta i sega e daleku od toa.
Ova e cisto proceduralno, tehnikalija. Nikoj ne ti brani da protestiras i da se bunis za bilo sto i bilo kade. Pravno gledano e kako Bitola da se buni za budjetot na Pehcevo i sto tie tamu ke pravat so svoite budjetski sredstva i kako planiraat da gi rasporedat.Ха, загадувањето од депонијата ќе ја чувствуваат сите соседни општини на Новаци, а најмногу Битола. Новаци не е во Грција, во Македонија е, така да тоа дава право да се буниме.
Kako planiras da iscistis deponija stara pola vek. Ne ti e ova nekoja diva deponija kaj so gjupcite frlat gjubre ili nekoj so traktorot go isfrlil shutot od doma.И еве, кога веќе се излегва на протести за депонијата, зошто да не се потегне чекор, да се појди на лице место и да се напрај акција да се исчисти местото, да се подигни малку свеста на народот и да почниме веќе еднаш да мислиме за нашите поколенија тука. Најлесно е да се откажиме...
Ќосето после 908 се повлекува од револуционерниот живот, ама такви како тебе ,,заветна" патриоти спинуваат што сакаат. Патриотизмот твој како на Максо од Куманово.Михајловист беше во подоцнежниот живот, и јас сум против враќање на споменикот, од такви како него е предаден Гоце, иако после 45 му се лигавеше на Лазо и пишуваше на Македонска азбука.
Прегледај го приврзокот 451844
Македонскиот народ под еден покрив, после пу пу неважи, или што би рекол Чаулев за ваквите, таму кај што ќе плукнам не лижам.
Те допра нешто бугарче? Нека гледаат тие патриоти од кафана кој го брани Ќосето, ништо не спинувам, само жалам што нашите политичари се дел од планот на бугарија, но имам надеж за новите генерации Македонци кои ќе ја разберат политичката игранка од денешницава.Ќосето после 908 се повлекува од револуционерниот живот, ама такви како тебе ,,заветна" патриоти спинуваат што сакаат. Патриотизмот твој како на Максо од Куманово.
Ако веќе си се решил да зборуваш за историја по разговарај со некој историчар а не да учиш историја од југословенски извори. И да Делчев никогаш не спомнал независна Македонија за разлика од Тодор и Ванчо. Историјата не се гледа пристрасно,жалам.Те допра нешто бугарче? Нека гледаат тие патриоти од кафана кој го брани Ќосето, ништо не спинувам, само жалам што нашите политичари се дел од планот на бугарија, но имам надеж за новите генерации Македонци кои ќе ја разберат политичката игранка од денешницава.
Убаво вака што го ставаш Тодор на профилна, накитен со убав скап костум како се шета низ европа, убиецот на внукот на Делчев, таа идеја од слепиот Пејо Јаворов ли ја добил?
Баш напротив бугарче од бугарски извори читам, и Делчев спомнал Македонија да е држава но толку знаеш... Слушај си го Љубчо од Царево Село, поздрав.Ако веќе си се решил да зборуваш за историја по разговарај со некој историчар а не да учиш историја од југословенски извори. И да Делчев никогаш не спомнал независна Македонија за разлика од Тодор и Ванчо. Историјата не се гледа пристрасно,жалам.
П.С бугар не сум, двајца прадедовци загинати во 2СВ од кои еден од ,,администраторите"
Хаха не реков ништо против Гоце напротив тој е Апостол на организацијата(идол на Тодор, Никола Делчев бил негов пријател и примал ,,пензија" од организаџијата) но се залагал за автономна македонија во тој период(такво било времето и околностите). Веќе во 20ти години е јасно дека Македонија може да биде само независна. Што мислиш зошто Тодор од 1914 па се до смрта бил најомразен од буг. политичари.Баш напротив бугарче од бугарски извори читам, и Делчев спомнал Македонија да е држава но толку знаеш... Слушај си го Љубчо од Царево Село, поздрав.
Ти врска си немаш од историјата, вмро на Тодор си застана на страна на бугарската влада во септемвриското востание.Хаха не реков ништо против Гоце напротив тој е Апостол на организацијата(идол на Тодор, Никола Делчев бил негов пријател и примал ,,пензија" од организаџијата) но се залагал за автономна македонија во тој период(такво било времето и околностите). Веќе во 20ти години е јасно дека Македонија може да биде само независна. Што мислиш зошто Тодор од 1914 па се до смрта бил најомразен од буг. политичари.
А тоа што форсираш со бугарче знај само дека во Македонското револуционерно дело се бореле повеќе добри бугари ридум од кнежеството кои немале никакви комплекси кон Маледонците и Македонија.
Гледам кој нема врска...Ти врска си немаш од историјата, вмро на Тодор си застана на страна на бугарската влада во септемвриското востание.
Ova e cisto proceduralno, tehnikalija. Nikoj ne ti brani da protestiras i da se bunis za bilo sto i bilo kade. Pravno gledano e kako Bitola da se buni za budjetot na Pehcevo i sto tie tamu ke pravat so svoite budjetski sredstva i kako planiraat da gi rasporedat.
Kako planiras da iscistis deponija stara pola vek. Ne ti e ova nekoja diva deponija kaj so gjupcite frlat gjubre ili nekoj so traktorot go isfrlil shutot od doma.
Ako vekje mislime za pokolenijata, prvo treba da se poraboti na svesta kaj lugjeto, da ne frlaat koj kaj ke stigni i so ke stigni. Posle treba taa deponija da ne bidi klasicna deponija tuku mesto kade ke se klasificira, razdeluva i reciklira otpadot. Najpametno e uste doma toa da se pravi ama kako so rekov treba da se poraboti na sovesta. Malce so donacii na posebni kanti za poseben tip na otpad, malce so kazni. Neka im daj opstinata kanti i ko ke vrvi gjubreto da pomini so niv i komunalen inspektor da proveri dali gjubreto e pravilno
Пак мешаш термини, ако јас сум комуњарче, што бил Тодор?Гледам кој нема врска...
ВМРО имаа договор со бкп кој гласеше да не се крева востание во Пиринска Македонија се ВМРО нема да чепка никој. Но бкп не го почитуваше договорот. Многу едноставно и нормално решение од страна на Вождот. Сега сфаќам ти си бил тешко комуњарче.