- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 4.202
- Поени од реакции
- 7.855
Го прочита целиот текст? Јас викам дека нема кај нас кој да им се спротистави.vazi drugar.
ako ti zbrcam noz u grb, ti si sam kriv sho si nemal oci na tilot.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го прочита целиот текст? Јас викам дека нема кај нас кој да им се спротистави.vazi drugar.
ako ti zbrcam noz u grb, ti si sam kriv sho si nemal oci na tilot.
Аааа не, ќе ти напишам па ти после да можеш да ме искодошиш, е убава замисла.Хмммм...а ти ќе чекаш ка Мицко, да поминат изборите па ќе ни кажеш како се брани Македонија, македонците, македонизмот, како се поништуваат предавнички меѓународни договори на македонска штета, како се враќа името?...
......
И навистина, дали сите наведени нешта се изведливи за „нашата земјата„?
Се! Гласајте „за нас„ на наредниве избори и ќе го вратиме името!
Паша Зоќе из Муртино!
„Нашата земјата„ е космички фактор без кого ништо не се дешава во Вселената..а и шире!
И тако даље...и томе слично...
Дај бре лујџе, престанете врз основа на сопствената слика во огледалото да генерализирате (давате генерална оценка за тоа какви се другите).Го прочита целиот текст? Јас викам дека нема кај нас кој да им се спротистави.
Аааа не, ќе ти напишам па ти после да можеш да ме искодошиш, е убава замисла.![]()
Ај вака.
Има ли догвор?
Помеѓу кои две страни е тој договор?
Кои се потписници на тој билатерален договор?
Дали договорот е направен од страна на овластен и во име на Република Македонија или некоја безимена страна од неовластено лице?
Кој друг освен грчкиот министер и нашиот квислинг се потписници на тој договор?
Дали тој договор е според некакви меѓународни правила, конвенции итн итн?
Дали тој договор е според резолуцијата на СБ на ОН?
Дали по тој договор СБ на ОН донесе нова резолуција со која спорните прашања на претходната резолуција се решени?
Дали тој договор е доставен до СБ на ОН и која е неговата одлука?
дали тој договор е наметнат со сила и под притисок на САД и ЕУропска?
Дали тој договор следуваше откако на 27 април 2017 е извршен државен удар по кој е инсталирана квислиншка власт?
...
...
Дали имаше неуспешен референдум, кој од страна на квислиншките инсталации и меџународната беше игнориран и насилно се изврши промена на Уставот?
...
...
Може ли да се поништи или раскине билатерален договор?
...и уште многу многу прашања.
Ако само на едно од прашањата дадеш искрен одговор тогаш ќе ти стане многу јасно како на кој начин ќе се врати името Македонија!
П.С.
Од каде сега ги вметна и Мицко и Црпе во муабетот?
По се изгледа имаш проблеми со својот идентитет немаш капацитет да ја видиш реалноста и процесите кои веќе се во полн ек.
А со кого ќе колицира?се надевам дека Апасиев нема да коалицира со тие предавнички говна
со нивА со кого ќе колицира?![]()
Со кој нив со ДПМНЕ?ако овие две партии не коалицираат мегусебе не знам шо очекувате?Овде се препукувате меѓу себе а нордистанците и рамковнитесо нив
Се освен коалицирање помеѓу дпмне и Левица кои сум сигурен дека заедно ќе имаат повеќе од пола мандати е погубно. Додека не сфатиме дека единствено подобро ќе ни биде кога ќе покажеме заби на другата страна, вечно ќе се тешиме со приказни за мали деца од типот на Еу за тебе и силата ЕУ младите. Ние мора да се вратиме во позацијата која ја имавме пред 20 години и тоа е тоа, ништо друго не постои, за тоа дали сме леви или десни после може да си правиме муабет. Излезете и гласајте на изборите и за едните и за другите, масовно како никогаш досега, секој од дијаспората исто, побитен е гласот на овие избори од било што оваа година.А со кого ќе колицира?![]()
Ништо страшно, ќе се конвертираш.Готов сум, ме разоткри.....еве се‘а ќе те накодошам...
И по обичај, ти се црта ама повторно не можеш да видиш.Е ми...кај што има сила, нема правдина...
А „нашата земјата„ е неизбежен и јаааааак фактор, кој (редовно) губи во меѓудржавните спорови.
Погоди зашто!....
Само ти се чини дека немаш проблем.Ц...немам проблем со мојот идентитет....имам проблем со моите по род, односно по изрод...
Па и јас тоа го викам цело време.Мислам која е поентава на препукување меѓу Левица и ДПМНЕ?Или некој фрла коска за да се дават?Се освен коалицирање помеѓу дпмне и Левица кои сум сигурен дека заедно ќе имаат повеќе од пола мандати е погубно. Додека не сфатиме дека единствено подобро ќе ни биде кога ќе покажеме заби на другата страна, вечно ќе се тешиме со приказни за мали деца од типот на Еу за тебе и силата ЕУ младите. Ние мора да се вратиме во позацијата која ја имавме пред 20 години и тоа е тоа, ништо друго не постои, за тоа дали сме леви или десни после може да си правиме муабет. Излезете и гласајте на изборите и за едните и за другите, масовно како никогаш досега, секој од дијаспората исто, побитен е гласот на овие избори од било што оваа година.
Партиите и постојат за тоа препукување, и двете партии имаат за цел да мобилизираат гласачко тело, поената е што ќе направат после 8 Мај односно кога Мицкоски ќе го добие мандатот. Јас се надевам во тоа што го посакуваме сите искрени Македонци македонско мнозинство и враќање на работите таму каде што заглавија последните две децении. Споменик на бранителите во центарот на Скопје и продолжување натаму во иднината со идеалите од Крушевската Република и АСНОМ.Па и јас тоа го викам цело време.Мислам која е поентава на препукување меѓу Левица и ДПМНЕ?Или некој фрла коска за да се дават?
Ептен слаб избор на Левица со Ванковскамене дури антипатична ми е женава. Прво одеа со Камиказа за градоначалник, сега Ванковска за претседател....треба малце да поработат на себе како партија, да извадат свој кадар.