Погоди ја расата

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ја видов сликата 99% бев сигурна дека е Норвешки лундехунд и морам да признаам дека проверив на сликата дали стварно е таа раса и видов дека сум погодила.

Погодете ја оваа раса
a3dy0w.jpg

Да не е Briard?

Кога ја видов сликата 99% бев сигурна дека е Норвешки лундехунд и морам да признаам дека проверив на сликата дали стварно е таа раса и видов дека сум погодила.

Погодете ја оваа раса
a3dy0w.jpg

Да не е Briard?

Знам ми текна Белгиски овчар е така.

Да Белгиски овчар е,али тоа ти е половичен одговор,треба да кажеш и кој вид на Белгиски овчар е?

На пример: Ова испаѓа исто како да сум ставила Златен ретривер и ти да кажеш дека кучето е само Ретривер,а има вкупно 6 вида ретрвери и треба да се каже точно кој вид на ретривер е.

Еве ова.Beagle_600.jpg
Одма ќе го погодите незнам како да го сменам името на сликата.

Бигл (триколор).
И без да го видам името одма штом ја видов сликата знаев дака е Бигл,друкпат посложени расаи ставај.

2enamnc.jpg

Да тоа е.А како да го сменам името на сликата,да не се чита што раса е?

--- надополнето ---

Бигл (триколор).
И без да го видам името одма штом ја видов сликата знаев дака е Бигл,друкпат посложени расаи ставај.

2enamnc.jpg
Ова мислам дека е Red Tri Aussie.

Да тоа е.А како да го сменам името на сликата,да не се чита што раса е?

Ова до сите важи,
За да се прикрие името на сликата јас вака правам.
Прво ја снимам сликата во компјутер и после одам на овој албум http://tinypic.com/ и го отварам албумов и на тоа квадратчето кај што пишува Browse ја избирам сликата од компјутер која што сакам да ја поставам.Откога ќе ја изберам сликата кликнувам на тоа заленото Upload now после ми се отвара прозорче и ги препишувам истите букви и пак кликам на Upload now.И на крај последен чекор,правам copy-paste на форумов од второто лентиче кај што пишува .

Јас барем така го прикривам името,ако има полесна/пократка варијанте нека каже некој.

Инаку не е расата Red tri aussie.

Нова Скошија Гускар

--- надополнето ---

Бигл (триколор).

2enamnc.jpg

Нова Скошија Гускар т.е. Ретривер

Нова Скошија Гускар

--- надополнето ---

Нова Скошија Гускар т.е. Ретривер

Хммм Птичар,ова ич не ми се допаѓа,многу кучиња посебно ловџиските ги нарекуваат „птичари„ што е многу погрешно,секое расно куче си има име на расата а не ми се допаѓа кога повеќе раси што имаат иста функција/намена се класифицираат под едно исто име за сите раси,во овој случај „птичари„.
Ова го напишав бидејќи претходно ти пишуваше Нова Скотија Гускар т.е Птичар а сега си променил наместо Птичар си пишал Ретривер.

Точно,ја погоди расата,а целосното/потполното име е Nova Scotia Duck Tolling Retriever и ова е еден од 6-те видови на Ретривери од кои за жал во Македонија ги има само 2-та видови на Ретривери а тоа се Golden Retriever и Labrador Retriever.
За жал останатите 4 вида ги нема во Македонија и скоро и да не се познати за нашиот народ.

Ајде следен си ти бидејќи погоди,постави ова раса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom