Подочници, нивно лечење и остранување.

• Креатор на темата Креатор на темата Gugucov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
3
Локација
Македонија
Здраво кајгановци, ми треба помош за подочници, некој лек, совет или што и да било поврзано со тоа.

Благодарам.

Prekini da pusis, if u do, I spij povekje.

:icon_mrgr:,,,,,soprugata :rolleyes: stava ,,,,kamilica caj ,,,,,natopen na tupfer-vata,,,,,,:D,,,na ochite,,,,

Спање ти е најбитно 7-8 сата дневно обавезно,здрава храна исто,стављај облоге од чај од камилицу и кругови краставице и држи 5-10 минута :)
Ја имаше порано много големи проблеми с'с подочњаци,ама спање и исхрана дефинитивно си га правив свое,па сга ни трага од њима :)

Здраво кајгановци, ми треба помош за подочници, некој лек, совет или што и да било поврзано со тоа.

Благодарам.

Најпрво не знаеме за какви подочници станува збор. Ткивото под очите е тенко и чувствително.
Може да е тоа од недоволно спиење, или пак лоша позиција додека спиеш. Во тој случај треба повеќе сон, спиење, но не рамно на стомак, туку на грб и на повисока позиција за да циркулира крвта подобро. Исто така можеш да замрзнеш лажици во фрижидер,а потоа да ги ставиш под очите. Или пак да земеш чај (кој содржи танин и помага за подочници и промена на бојата под очите), да ги ставиш кесичките чај во вода, па исто да ги замрзнеш. Потоа стави ги врз подочниците околу 15-20 минути. Консумација на витамините К и Е исто така може да ти помогне.
Доколку се работи за темни подочници, мезотерапија е техника која е ефикасна за таква проблематика, го стимулира слојот на кожата, внесувајќи витамини и притоа користејќи микроигли.
А доколку се работи пак за вдлабнати подочници, инјeктирањето на хијалуронска киселина би го решила проблемот, но не долготрајно.
Друга, а и поедноставна алтернатива е корективната шминка, коректор на Артдеко на пример, кој одлично прикрива темни подочници.

Само повеќе спиење, како би кажала кумановка од горе.

За спиење спијам доволно, од 6 до 8 саати зависи, не сум пушач.

Еве и сликовито како изгледаат моите подочници па ако има некој/а да знае слободно нека пише, за темни се темни подочниоци ама незнам каква терапија ќе треба за нив.podocnici.jpg

Мене на сликата не ми изгледа страшно, ама може во живо е поинаку.
Оди на лекар.Сигурно ќе ти даде упат за проверка на крвната слика. Подочниците најчесто се показател дека нешто не е во ред со бубрезите. а не мора д азначи. Јас кога сум во пмс, 2-3 дена сум бледа како крпа, а подочниците ми се до колена.

Јас имам подочници и ми се од наочарите. Порано кога не носев наочари немав толку изразени подочници. И капаците од очите ми се сега поотечени. А имам забележано дека и други луѓе што носат наочари се соочуваат со истиот проблем.

Јади свежа храна и ставај понекогаш краставички на очите и лежи си,секако држи ги отворени очите..многу помага јас порано имав..и сега имам ама оти не спијам многу..иначе ова погоре што ти го кажав многу помага..

И јас имам проблем со нив, ми кажаа дека може да бидат наследни. Ниту спиење, ниту камилица, ниту здрава храна... Ништо не помага!

Да и јас мислам дека тоа е генетски проблем,нема врска ни спиење нити здрава храна,а има вистина и во положбата на спиење.Пробај 2 лажички јогурт и 1/2 лажиче сув квасец,се мачкаат подочниците.

Точно. Кај секој е различно. Јас имам подочњаци бидејќи имам проблем со бубрезите. Факт е дека генот игра голема улога. Сепак препорачано е редовен сон, редовна исхрана и МНОГУ ВОДА !!!!

I jas go imam istiot problem kako tvojot i sto uste ne probav nisto ne pomaga samo sega ne se tolku izrazeni kako sto bea edno vreme.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom