The`bItCh
AdJuStAbLe mAdNeSs
- Член од
- 22 јануари 2005
- Мислења
- 4.605
- Поени од реакции
- 114
Кралско вино
потребно:
50гр бело вино
25кг Калвадос ( ракија од јаболка )
половина грејпфрут
половина лимон
сода
подготовка:
Ставете ги во фрижидер виното, ракијата и содата убаво да се изладат. Исцедете ги грејпфрутот и лимонот и процедете ги низ цедалка да остане само бистриот сок. Ставете го сокот во винска чаша, а потоа додајте ги виното, ракијата и малку сода. Украсете со парче лимон или половина парче грејфрут.
Рецептов колку да го отворам топиков ( ќе постирам други утре ).
Ме интересира дали пиете вино и какво?
Јас не можам да го поднесам.. гадно ми е. Бљак!
Пунч од вино
потребно:
1л бело вино
малку анис
2 јаболка
4 лажици шеќер
50гр Калвадос ( ракија од јаболка )
Подготовка:
Во тенџере ставете го виното. Излупете и исецкајте го едното јаболко и со анисот и шеќерот додајте ги во виното. Загревајте на тивок оган додека на површината не почне да се прави пена. Тргнете го виното од огнот и додајте ја ракијата. Промешајте, а потоа пијалокот распоредете го во чаши за пунч. На другото јаболко излупете му ја кората спирално, а јаболкото исечкајте го на коцкичк. Во секоја чаша додавајте по неколку коцкички и украсете со спиралата од кората од јаболкото.
потребно:
50гр бело вино
25кг Калвадос ( ракија од јаболка )
половина грејпфрут
половина лимон
сода
подготовка:
Ставете ги во фрижидер виното, ракијата и содата убаво да се изладат. Исцедете ги грејпфрутот и лимонот и процедете ги низ цедалка да остане само бистриот сок. Ставете го сокот во винска чаша, а потоа додајте ги виното, ракијата и малку сода. Украсете со парче лимон или половина парче грејфрут.
Рецептов колку да го отворам топиков ( ќе постирам други утре ).
Ме интересира дали пиете вино и какво?
Јас не можам да го поднесам.. гадно ми е. Бљак!
Пунч од вино
потребно:
1л бело вино
малку анис
2 јаболка
4 лажици шеќер
50гр Калвадос ( ракија од јаболка )
Подготовка:
Во тенџере ставете го виното. Излупете и исецкајте го едното јаболко и со анисот и шеќерот додајте ги во виното. Загревајте на тивок оган додека на површината не почне да се прави пена. Тргнете го виното од огнот и додајте ја ракијата. Промешајте, а потоа пијалокот распоредете го во чаши за пунч. На другото јаболко излупете му ја кората спирално, а јаболкото исечкајте го на коцкичк. Во секоја чаша додавајте по неколку коцкички и украсете со спиралата од кората од јаболкото.
Последно уредено од модератор: