Подемот на крајната десница во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата Ligar
  • Време на започнување Време на започнување
Osjećajući nezadovoljstvo statusom quo u zemlji, najavio je da će protresti establišment, iako je i sam pohađao prestižne francuske škole, basnoslovno zarađivao kao Rothschildov bankar i bio Hollandeov ministar gospodarstva.

Njegova će suparnica u drugom krugu biti Marine Le Pen koja ga naziva kandidatom bankara, a sve dosadašnje ankete u tom srazu daju veliku prednost Macronu.

I na nraj jebo..e, ja zel za žena svojata učitelka... 24 godini postara od nego:facepalm:

П.с.

Инаку прв пат од 1958 година во втор круг нема ниту републиканец ниту социјалист кандидат од двете традиционални партии.

Иако на парламентарните избори во Франција кои ќе бидат во јуни (и кои суштински се побитни од овие претседателскиве) ќе тепаат Републиканците.

Да збориме реално потешко е да победи Ле Пен на 7ми мај, но останува да се надеваме :)

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Не знам што толку овие ликови овде кои мразат десница се радуват дека Ле Пен ќе изгуби, кога ќе победи 10 пати поголем душман на нивните вредности.Како и да е, забавно е да се гледа.

Не знам што толку овие ликови овде кои мразат десница се радуват дека Ле Пен ќе изгуби, кога ќе победи 10 пати поголем душман на нивните вредности.Како и да е, забавно е да се гледа.
Уште позабавни сте вие што се радувате на Ле Пен. Јас на пример не се замарам кој ќе победи ниту имам фаворит, ама вашите желби за обединување на десницата низ Европа едноставно се посмешни. Исто беше и за Трамп исто и сега. Се сеќаваш убаво како рипавте за Трамп, за момент помислив во Сирија живееме па чекаме Трамп да не спаси.

Уште позабавни сте вие што се радувате на Ле Пен. Јас на пример не се замарам кој ќе победи ниту имам фаворит, ама вашите желби за обединување на десницата низ Европа едноставно се посмешни. Исто беше и за Трамп исто и сега. Се сеќаваш убаво како рипавте за Трамп, за момент помислив во Сирија живееме па чекаме Трамп да не спаси.
Не рипав за Трамп, знаат многумина какво беше моето мислење за Трамп, иако сигурно подобро Трамп него Клинтон.
Во врска со Ле Пен нека остварува добри резултати, бидејќи тоа ја мотивира и потикнува десницата ширум Европа да работи и да остварува подобри резултати.

Ле Пен има повеќе од милион гласови споредено со 2012г
или двојно повеќе од 2007г кога на изборите бил Жан-Мари Ле Пен од истата партија (клан се:D)

Не очекувам на овие избори да победи но времето си работи за неа, за 5-10г ќе победи сигурно

Ле Пен има повеќе од милион гласови споредено со 2012г
или двојно повеќе од 2007г кога на изборите бил Жан-Мари Ле Пен од истата партија (клан се:D)

Не очекувам на овие избори да победи но времето си работи за неа, за 5-10г ќе победи сигурно

Не дека нешто витално ми мења у животов политичката ситуација у Франција, али за 5-10 години од сега неможеш да предвидиш апсолутно ништо. Со оваа динамика на расерување на цела Европа и фактот дека досегашниот начин на функционирање на работи, за 5-10 години којзнае и избори дали ќе се одржуваат воопшто или некои глаучи ќе назначуваат одредени луѓе што ќе го водат стадото.

Eve jas kako podržuvač i na Tramp i na Le Pen ke kažam deka ič ne mi gajle dali ke me razočaraat vo postapkite.....bitno mi e tikvarite so debeli gazovi vo Brisel da se nerviraat i da vidat malku maka:vozbud:

Не дека нешто витално ми мења у животов политичката ситуација у Франција, али за 5-10 години од сега неможеш да предвидиш апсолутно ништо. Со оваа динамика на расерување на цела Европа и фактот дека досегашниот начин на функционирање на работи, за 5-10 години којзнае и избори дали ќе се одржуваат воопшто или некои глаучи ќе назначуваат одредени луѓе што ќе го водат стадото.
Барем јас не очекувам некоја битна промена за Европа во следните 5-10 години, тешко дека Трамп ќе ја нападне Русија или Кина не е до толку луд, ама ако мислеш на Македонија тоа е друга работа, кај нас не се знае кој пие кој ќе плаќа.

Ќе видиме во наредните 10 години дали десничарските конзервативци ќе можат да ја донесат безбедноста која ја ветуваат. За Америка е лесно, гледај ги ко остров, него ќе видиме како Европа ќе ја задржи безбедноста и од наплив од надвор и од веќе удомени внатре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom