Поддршка за кампањата против возење во пијана состојба

• Креатор на темата Креатор на темата Ikica
  • Време на започнување Време на започнување
де бе чекич ти сегде прв, па и за кампањава.
Не за друго поише пиење за тебе да остане :pos2:
Јас никогаш не возам под дејство на алкохол.
Подобро ми е да си одам пеш до дома, а другиот ден си ја барам колата. :)

Најпаметни се во Тексас.
После 50 + казни за возење во пијана состојба одиш на доживотна робија :)

Браво за оваа иницијатива.Јас лично сум најмногу од се против алкохолот кога човек вози.
Возам веке 5-6месеци и морам да се пофалам дека досега немам испиено ниту капка алкохол додека возам.
Не ми е за мене што јас би загинал туку ми е заради веројатноста да усмртам некого невин поради мое лично задоволство.
И да предлагам одземање на дозволата на секој кој ке биде фатен со 1промил алкохол во крвта како вози.
ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА!!!

Ех сега претерување е без ниту процент алкохол, да ги исфрлиме и чоколатцата со рум од исхрана? :) Дневните проблеми што ги мачат луѓето можат повеќе да наштетат отколку малку алкохол во крвта.
Не велам дека треба сите да се клатат и да возат, секој треба да си ја знае границата до кај му е, зошто после таквовање нема каење.

Браво за оваа иницијатива.Јас лично сум најмногу од се против алкохолот кога човек вози.
Возам веке 5-6месеци и морам да се пофалам дека досега немам испиено ниту капка алкохол додека возам.
Не ми е за мене што јас би загинал туку ми е заради веројатноста да усмртам некого невин поради мое лично задоволство.
И да предлагам одземање на дозволата на секој кој ке биде фатен со 1промил алкохол во крвта како вози.
ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА!!!
Исти сум и јас...Значи кога знаеш дека искачаш во град и дека ќе се начукаш тогаш остави ја колата...Не е работата дека ќе се утепаш самиот туку некој невин ќе отиде заради тебе :toe: кога веќе даваш по 500-600 денара за пиење дај и 150 денари за такси :smir:

Dont drink and drive,you will spill the drink :(
Шала на страна.Не е баш паметно да се вози пијан :nenene:

Dont drink and drive,
just smoke and fly

и јас сум против возење во алкохолизирана состојба. возач сум повеке од деценија, неколку пати ми се десило да се напијам и да возам од кои 2 пати не се секавам како сум си дошол дома и не го оправдувам истото... сакам да кажам се срамам од тоа што сум го направил. како и да е, јас не сум пиел и возел повеке од 4 години... и така и ке остане засекогаш...

п.с. едно пивце или една чашка не се рачуна за пиење, или возењето не се рачуна под дејство на алкохол.. ако се 2-3-4 и повеке тоа веке да... за помалку не...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom