Подарокот што сте го барале како дете , али никогаш не сте го добиле

Воздушна пушка, по можност со зум :)

Сум потајно ја посакувал, ама никогаш не сум ја побарал... Кај кур ќе ја пукам во центар на Скопје? :pos:
Не би рекол дека живееш у Центар:pos::pos:

Он

Авион со далечински управувач,што ќе можам да го летам до пичку си матер и да го враќам назад :D

Воз голем за низ цела соба со придружни објекти, посебна детска соба, нинтендо, нови алишта што нема да бидат веќе носени од братучеди, скејт, микроскоп, телескоп, библиотека со книги по историја и географија итн... -_-
Ејјј и за телескоп кај ме потсети....
Уште од мали нозе сум обожавал да манијачам :icon_lol:

Воз голем за низ цела соба со придружни објекти, посебна детска соба, нинтендо, нови алишта што нема да бидат веќе носени од братучеди, скејт, микроскоп, телескоп, библиотека со книги по историја и географија итн... -_-
ova so teleskopov mie poznato, i jas mnogu sakav da kupam teleskop. mislev deka so nega ke se gleda kako sto e po crtanite. napolniv 20 i kusur godini dodeka bev na fax, zabelezav eden poluprofesionalen, no dosta skap, gi dadov parite sto mi bea dadeni za semestar, nekolku pati gledav vo mesecinata, go nauciv sekoj krater napamet....i potoa tolku sega stoi natavan sobira prasina...nisto drugone moze da se vidi...ne moze da se vidi duri ni so najjakite teleskopi...noo ete se izlagav:)

Ејјј и за телескоп кај ме потсети....
Уште од мали нозе сум обожавал да манијачам :icon_lol:
ova so teleskopov mie poznato, i jas mnogu sakav da kupam teleskop. mislev deka so nega ke se gleda kako sto e po crtanite. napolniv 20 i kusur godini dodeka bev na fax, zabelezav eden poluprofesionalen, no dosta skap, gi dadov parite sto mi bea dadeni za semestar, nekolku pati gledav vo mesecinata, go nauciv sekoj krater napamet....i potoa tolku sega stoi natavan sobira prasina...nisto drugone moze da se vidi...ne moze da se vidi duri ni so najjakite teleskopi...noo ete se izlagav:)
Остај за телескопот се утепав од праќање купони од Наш Свет зошто тоа беше награда секој месец.:icon_lol: Уште тоа ми е желба и за фотоапарат. :/

Пуста желба...
images

Нинтендо, монтка од клуб 77 (оние со стрипче внатре) и тротинет. Татко ми тврдеше дека нинтендото ќе го расипе телевизорот и дека имам компјутер (у ствари не му се даваа пари, ме најде мало дете да ме прелаже), ама на компјутер ја немаше играта со циркус и плус братучед ми имаше нинтендо и ми се правеше важен и стално се осеќав како граѓанин од втор ред пошто јас немав :(
А, тротинетот кога размислувам од сегашен аспект и подобро што не ми го купија, 100% ќе скршев глава некаде :D

T%C3%BCnd%C3%A9rkert_traktor_2.jpg

Уште како мал додека ги водев воловите при орање сонував за оваа џаолска работа.
Поминаа години тате уште не сака да ја купи. Ама кај да е јас ќе си купам па нека цркне Мишо комшијана пошто мојот ќе биде понов модел и на ќумур ќе работи а не ко неговиот само на дрва и тоа исклучиво букови.

T%C3%BCnd%C3%A9rkert_traktor_2.jpg

Уште како мал додека ги водев воловите при орање сонував за оваа џаолска работа.
Поминаа години тате уште не сака да ја купи. Ама кај да е јас ќе си купам па нека цркне Мишо комшијана пошто мојот ќе биде понов модел и на ќумур ќе работи а не ко неговиот само на дрва и тоа исклучиво букови.

Koja година си роден? Уште Тито у пубертет кога бил?

Koja година си роден? Уште Тито у пубертет кога бил?
На детето му бев на повојница,златен напулеон му стаив под перница и едно книжуле да му се најде за цигариња виткање кога ќе порасне, се мислам дека нешо пишеше Карл Маркс на книжулето.

Ај сега сериозно,заебете остварување желби од детството поголемо кршење на филм нема.
Воедно губите и дел од себе така,сваќајки колку било лејм и глупо тоа што цело време сте го посакувале и мечтаеле со денови месеци години. Зачувајте малку детска магија во себе,нека има таму нешто што ке тлее и понатака ако ништо повеќе барем да има некој привидна цел и неостварена желба.
Не нема нешто што сум го посакувал а да не сум го добил, не сум си го купил самиот кога сум бил во можност.
Ама секој пат се чуствуваш како да си изгубил дел од себе,дел од она што те бутало напред си го сонувал си мечтаел по него одеднаш сваќаш колу е небитно досадно глупаво дека воопшто не е онакво какво си го замислувал сите тие години. Потајно посакуваш никогаш ни да не си го добил.
Колку за илустрација - Желбата да опнеш некоја јака пичкетина прави да фантазираш за неа,почнуваш да ја идеализираш ја дигаш до небеса мислиш дека ќе си најсреќниот човек ако ја легнеш, си правиш филмчиња и се останато, а кога ќе ја испердашиш си велиш ах бре будало иста како и секоја друга, и се пцуеш самиот себе што си ја легнал,затоа што самата желба која те водела толку време веќе ја нема, очекувања преголеми добиено премалку скршени филмови и соништа.
Затоа и да видите нешто што сте го посакувале од како знаете за себе и сега можете да си го дозволите,баталете измислете некој глуп изговор зошто сега не би требало да го купите или имате , не си го кршете филмот нека потрае уште малку.
Добро е и пожелно човек да има неостварени желби затоа што тие го туркаат напред.

Не би рекол дека живееш у Центар:pos::pos:

Он

Авион со далечински управувач,што ќе можам да го летам до пичку си матер и да го враќам назад :D
Ме префати и мене Google Translate вирусот изгледа... :facepalm::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom