Почна реконструкцијата на булеварот “Јане Сандански“

• Креатор на темата Креатор на темата Mjolnir
  • Време на започнување Време на започнување
Како не почнала реконструкцијата... Цел ден поминувам од таму, само тоа машината на сликата од првиот пост стои и толку. Денес денов ваљда за пред камери бил само. :tapp:

Иначе кај Воениот базен незнам што ви смета... Тротоар има на улицата од другата страна кај Кам маркет што е, а улицата како таква има 3-4 дупки од кои 1 нешто поголема од останатите и 1 испакнатина кај контињерите што стојат. Од другата страна на поликлиниката (на Коста Новакович) улицата е писта, дури и премногу мазна страв да ти е да закочиш на влажно време.
Највеќе внимание требаше да се обрне на Февруарски поход (Ново Лисиче, кај старата последна). Од кратерите и шахтите коишто се нерамномерно поставени таму се вози ко на некое рели во планина. Колку споро и да возиш нешто ќе закачиш...

Браво! Најдоа нов булевар за уништување. Не можам да ви кажам со колкава радост ја примив веста дека на булевар Јане Сандански ќе имаме асфлат со 2 милиметри дебелина. Go Grujo, go Grujo, go Grujo...
Имам една молба до градоначалникот Коце Трајаноски, ако може да се работи само од понеделник до петок, оти во викендите нема многу сообраќај таму, па ќе нема кој да ги пцуе. Фала.

Не знам зашто, ама прво на „реконструкцијата“ кај СОК* ми текна. :cenzura:

* Служба за општествено книговодство, за оние што не знаат.

Ај, малку сериозен муабет. Која фирма е изведувач и од каков квалитет е асфалтот? Ова сериозно го прашувам, оти не се почитуваат договорите за квалитетот на асфалтот. Штом веќе решиле да го раскопаат булеварот, барем нека го направат `ко што треба. Не за друго, за да не се потиме да ги пцуеме следните што ќе дојдат за да исперат пари.

Браво! Најдоа нов булевар за уништување. Не можам да ви кажам со колкава радост ја примив веста дека на булевар Јане Сандански ќе имаме асфлат со 2 милиметри дебелина. Go Grujo, go Grujo, go Grujo...
Имам една молба до градоначалникот Коце Трајаноски, ако може да се работи само од понеделник до петок, оти во викендите нема многу сообраќај таму, па ќе нема кој да ги пцуе. Фала.

Ај, малку сериозен муабет. Која фирма е изведувач и од каков квалитет е асфалтот? Ова сериозно го прашувам, оти не се почитуваат договорите за квалитетот на асфалтот. Штом веќе решиле да го раскопаат булеварот, барем нека го направат `ко што треба. Не за друго, за да не се потиме да ги пцуеме следните што ќе дојдат за да исперат пари.
Абе какво раскопување, само ќе се изгребе и ќе се нанесе нов слој одозгора. Редовна процедура. За кратко време ќе се направи како бранови (истото што редовно се случува на „Србија“) и пак по старо.
Сообраќајницата на овој потег ќе се реконструира во должина од 700 метри, во двете насоки. Во текот на градежните работи на булеварот „Јане Сандански“ ќе се изгребе постојниот оштетен асфалтен слој, а каде што има потреба ќе се засили подлогата. На површина од 21.200 квадратни метри ќе се нанесе нов асфалтен слој од Сплит Мастикс, којшто дава дополнителен квалитет на асфалтот.
Со реконструирањето на коловозот на овој потег ќе се подобрат сообраќајните услови во Општина Аеродром“, изјави градоначалникот Трајановски.
Изведувач е ГРАНИТ.

Лошиот асфалт е стандард на новиве патишта. Кај СОК 3 пати го правеа :pos: Мислам дека Lurtz е од бутел и ќе каже како е задоволен од новиот асвалт кај полицијата, кој според мене е како да возиш низ дупки а не нов асфалт.

Пред полицијата по Бутелска кон бивша последна 57-мица (до пред заобиколницата накај Радишани-Љуботенски Пат), Гармиш Партенкирхен :)
Босна и Херцеговина, дел од Бутелска, Бутел 2 карши новата општина Чаир - како да возиш по морски таласи. Воопшто откако улиците ќе ги асфалтираат во рок од неколку месеци до година ставаат цевки за канализација или струјни кабли па ќе го асфалтираат само тој дел каде е копано за цевки со што станува уште потешко за возење. Од друга страна и да ги реконструираат ставаат тенок слој и валда неквалитетен асфалт. Битпазар (К. Мисирков) двапати го асфалтираа за доста кратко време, исто и Цветан Димов (Јаја Паша/Чаир) и ул. Цетинска (од ул. Бутелска покрај отпадот до портата на Железара, асфалтирана заради погребот на Трајковски).

На истите за релативно кратко време по асфалтирање се појавија недостатоците, дупките, шахтите пропаднаа или се издигнаа над асфалтот.
Значи од една страна неквалитет, богами од друга непроширување према густината на сообраќај.

Како не почнала реконструкцијата... Цел ден поминувам од таму, само тоа машината на сликата од првиот пост стои и толку. Денес денов ваљда за пред камери бил само. :tapp:

Иначе кај Воениот базен незнам што ви смета... Тротоар има на улицата од другата страна кај Кам маркет што е, а улицата како таква има 3-4 дупки од кои 1 нешто поголема од останатите и 1 испакнатина кај контињерите што стојат. Од другата страна на поликлиниката (на Коста Новакович) улицата е писта, дури и премногу мазна страв да ти е да закочиш на влажно време.
Највеќе внимание требаше да се обрне на Февруарски поход (Ново Лисиче, кај старата последна). Од кратерите и шахтите коишто се нерамномерно поставени таму се вози ко на некое рели во планина. Колку споро и да возиш нешто ќе закачиш...
Добро под почеток не значи 24-часовна работа. Донесени се машините обележан просторот и реконструкцијата ќе почне. Ц ц ц ц каков буквалист. Или пак можеби се сомневаш дека ќе почне само за пред камери а после нема да го реконструираат и никој нема да примети? :)

Кај воениот базен ми пречи што има глуп лежечки полицаец, пред влезот асфалтот е распукан, пристапот до школото љубен лапе е нерамен, а после кам маркет има два огромни кратери, од потегот влез на воен базен до крајот на поликлиниката едно 100 метри нема тротоар, а исто и кога продолжуваш спрема супер тинекс. За Фервуарски поход не коментирам не знам како е.
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 12:19 ---

Ти си возел по булевар Јане Сандански? А иначе јас знам зошто ти текна на СОК, затоа што изгледа немаш симпатии кон одредена партија. Иначе ќе ти текнеше и на Илинденска и на Св.Климент Охридски. А иначе и пред СОК сега е писта, имаше поправки точно ама на крај се направи како што треба, за разлика од претходно кога беше крпеници во последниве 20 години.

Добро под почеток не значи 24-часовна работа. Донесени се машините обележан просторот и реконструкцијата ќе почне. Ц ц ц ц каков буквалист. Или пак можеби се сомневаш дека ќе почне само за пред камери а после нема да го реконструираат и никој нема да примети? :)

Кај воениот базен ми пречи што има глуп лежечки полицаец, пред влезот асфалтот е распукан, пристапот до школото љубен лапе е нерамен, а после кам маркет има два огромни кратери, од потегот влез на воен базен до крајот на поликлиниката едно 100 метри нема тротоар, а исто и кога продолжуваш спрема супер тинекс. За Фервуарски поход не коментирам не знам како е.
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 12:19 ---

Ти си возел по булевар Јане Сандански? А иначе јас знам зошто ти текна на СОК, затоа што изгледа немаш симпатии кон одредена партија. Иначе ќе ти текнеше и на Илинденска и на Св.Климент Охридски. А иначе и пред СОК сега е писта, имаше поправки точно ама на крај се направи како што треба, за разлика од претходно кога беше крпеници во последниве 20 години.
Не, туку се сомневам дека ќе го направат добро и за брзо време. Кога веќе е заградено треба одма да се почне, не да се кочи сообраќај за ништо работа.
За лежечкиот полицаец кај Воен, биди среќен што не го чепкаат. И така е мал, ако ја средуваат улицата сигурно ќе стават повисок па тек тогаш уште толку ќе пцуеш. Кај школото, порано имаше некои трафики, сега гледам ги нема ваљда го средуваат тоа, а за тротоарот, точно, го нема стотина метри но имаш уличка (повеќе паркинг отколку уличка) која воопшто не е фреквентна и можеш да си одиш по неа. Но кој да кружи 10 метри... Од толку улички што немаат тротоар, ти за најнебитнава си се фатил.

И не, пред СОК не е писта. Возиш по бранови, поготово на семафорите што водат накај Југодрво/центар.

Цел центар е речиси бетон, ти па за едни дрвореди си се фатила:) Шега на страна, добро е се што се работи, но апсолутно се слагам со тебе за Климент Охридски. За сега немаше потреба од проширување, но кој знае какви планови имат за понатака.Може увиделе дека е подобро сега да се прошири, него во следните години.

Тие дрвореди беа обележје за Климент Охридски, си имаше тука клупи, па старите луѓе си седеа летно време таму, зашто не можат многу да шетаат, па таман им беа клупите. Ама не... мораше да се прошири секоја улица, затоа што нема сообраќајна култура во Скопје и луѓето не знаат да возат нормално. Уште 10 ленти ставете слободно, џабе е, пак ќе биде сообраќајот хаос. Нема веќе ни тротоари никаде, се е улица...... АААААААААА колку се нервираааааааам!:mad::mad::mad::mad::mad:

Тие дрвореди беа обележје за Климент Охридски, си имаше тука клупи, па старите луѓе си седеа летно време таму, зашто не можат многу да шетаат, па таман им беа клупите. Ама не... мораше да се прошири секоја улица, затоа што нема сообраќајна култура во Скопје и луѓето не знаат да возат нормално. Уште 10 ленти ставете слободно, џабе е, пак ќе биде сообраќајот хаос. Нема веќе ни тротоари никаде, се е улица...... АААААААААА колку се нервираааааааам!:mad::mad::mad::mad::mad:
Градот напредува и си добива нови обележја. Се садат нови дрва се градат нови паркчиња и тоа е тоа. Те разбирам ако си емотивна врзана за некаков дрворед но мораш да признаеш дека заради емоции не може да се спречува градење кое е во корист на сите. На тие клупи и јас имам седено а сега во сеќавање ми е како со години тој простор беше запуштен газен од коли и тн. а единствено служеше ако јадеш од Попе или од аркадија. За бабите има нови клупи така да без гајле а и не ми се верува баш на средина од булевар да искачале за да ги миришкаат липите и издувните гасови...Иначе не е точно дека проширувањето нема ефект. Мислам нелогично е да нема ефект. На пример по тој булевар обично крстосуваат колите на брза помош сега е далеку полесно да стигнат до клиника за разлика од порано кога ќе се затнеа двете ленти а брзата помош свиреше по 10 минути залудно пошто немаше простор...

Градот напредува и си добива нови обележја. Се садат нови дрва се градат нови паркчиња и тоа е тоа. Те разбирам ако си емотивна врзана за некаков дрворед но мораш да признаеш дека заради емоции не може да се спречува градење кое е во корист на сите. На тие клупи и јас имам седено а сега во сеќавање ми е како со години тој простор беше запуштен газен од коли и тн. а единствено служеше ако јадеш од Попе или од аркадија. За бабите има нови клупи така да без гајле а и не ми се верува баш на средина од булевар да искачале за да ги миришкаат липите и издувните гасови...Иначе не е точно дека проширувањето нема ефект. Мислам нелогично е да нема ефект. На пример по тој булевар обично крстосуваат колите на брза помош сега е далеку полесно да стигнат до клиника за разлика од порано кога ќе се затнеа двете ленти а брзата помош свиреше по 10 минути залудно пошто немаше простор...

Зборам за делот што од Климент Охридски што се спојува со Илинденска, т.е што води накај Влада. За тој дел што води накај Рамстор, не знам дали имало потреба искрено, за овој тука знам дека немаше потреба од проширување, немаше потреба од уништување на дрворедот. Да, емотивно сум поврзана и носталгична, ама до крај на животот ќе тврдам дека немаше потреба тука од проширување, немаше потреба бетони и прашини само да има... Тој дел од булеварот си беше таман, немаше потреба од проширување и ставање сега одвратни жардињери.. Еве сега ми доаѓа мака, солзи ми доаѓаат од нервоза само што го пишувам ова. За ништо не изреагирав вака колку за ова...
За Илинденска поддржав, требаше и МОРАШЕ да се прошири, ова немаше потреба, Центар стана само еден бетон и ништо повеќе и за тоа душата ме боли.
Изградија згради на секоја дупка, го угушија максимално градот... посебно Центар.
За мене секогаш бил најубава населба, сега веќе има само сивило и ништо повеќе.

Зборам за делот што од Климент Охридски што се спојува со Илинденска, т.е што води накај Влада. За тој дел што води накај Рамстор, не знам дали имало потреба искрено, за овој тука знам дека немаше потреба од проширување, немаше потреба од уништување на дрворедот. Да, емотивно сум поврзана и носталгична, ама до крај на животот ќе тврдам дека немаше потреба тука од проширување, немаше потреба бетони и прашини само да има... Тој дел од булеварот си беше таман, немаше потреба од проширување и ставање сега одвратни жардињери.. Еве сега ми доаѓа мака, солзи ми доаѓаат од нервоза само што го пишувам ова. За ништо не изреагирав вака колку за ова...
За Илинденска поддржав, требаше и МОРАШЕ да се прошири, ова немаше потреба, Центар стана само еден бетон и ништо повеќе и за тоа душата ме боли.
Изградија згради на секоја дупка, го угушија максимално градот... посебно Центар.
За мене секогаш бил најубава населба, сега веќе има само сивило и ништо повеќе.
Де бе па ти :-) Нема врска со поширок булевар може да се намали загадувањето поради побрз проток на возила... а зеленило ене го паркот и кеј на 200 метри од таму...башка може да се среди просторот помеѓу зградите кај соборниот храм (за тој дел што зборуваш ти) има доволно простор и за парк (коцката).

Де бе па ти :) Нема врска со поширок булевар може да се намали загадувањето поради побрз проток на возила... а зеленило ене го паркот и кеј на 200 метри од таму...башка може да се среди просторот помеѓу зградите кај соборниот храм (за тој дел што зборуваш ти) има доволно простор и за парк (коцката).

Коцката (ако збориме за плочникот) не знам како би можел да се направи во парк, со оглед на тоа дека е цел во плочки... :)
Не знам, најверојатно до мене е, пошто се приврзувам со места, работи, луѓе, па секоја промена на нешто веќе познато ја гледам како нешто лошо. :) Сепак тоа е, само можам да жалам пошто да променам веќе е касно. :)

Коцката (ако збориме за плочникот) не знам како би можел да се направи во парк, со оглед на тоа дека е цел во плочки... :)
Не знам, најверојатно до мене е, пошто се приврзувам со места, работи, луѓе, па секоја промена на нешто веќе познато ја гледам како нешто лошо. :) Сепак тоа е, само можам да жалам пошто да променам веќе е касно. :)
Ќе ги извадиш плочките и та-да :-) Иначе нормално е да се реагира на промени во човековата природа е така ама да не забегуваме во психологија.

Да не испадне зборам на празно, првенствено насочено кон Mjolnir , денес чкрапнав нешто набрзина. Можеше и од поблиску, но не ми беше ни толку битно...

На денот на „започнувањето“(вчера):
g_jane-sandanski-1.jpg

bulevar3.jpg

bulevar4.jpg

Истиот ден подоцна, а и денес:
24b98wn.jpg

281fpzp.jpg

Значи, десетина метри од третата лента се изгребани (не се гледа баш најубаво) и тоа е тоа.
Да сумираме, поставени беа знаци, донесени машини, камиони, работници, градоначалниците и репортерите на место на настанот и што ли уште не, за сето тоа да се расчисти по заминувањето на репортерите. Колку само нафта е потрошено за да се изгребат тие 10 метри и повторно да се врати машинеријата на некоја друга локација каде што се работело (Првомајска/Борис Трајковски најверојатно?)? Колку време им било потребно на работниците да ги постават и тргнат тие знаци од улицата? Ете, тоа ме нервира.

Луѓе супер ви е улицата, не знам што ќе реконструираат (освен делот кај Мекдоналдс и Веро)

Денеска гледавме низ Скопјево, многу зафати одеднаш а некако стојат во место. Ете гаражата кај Работнички веќе една година никако да изникне од дупката.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom