Почина таткото на Google

• Креатор на темата Креатор на темата DeviL_32`
  • Време на започнување Време на започнување
D

DeviL_32`

Гостин
Раџив Мотовани - таткото на Google, голем математичар и професор на Универзитетот Стенфорд, почина денеска во неговиот дом.
Телото е пронајдено во базенот, а полицијата се уште ја истражува причината за неговата смрт.
Познато е дека 47-годишниот научник не знаел да плива, па засега се претпоставува дека се работи за трагичен несреќен случај - Мотовани се лизнал и паднал во неговиот базен.
„Попладнево Раџив Мотовани, кој им беше пријател на многумина во просторијава, имаше трагична несреќа во неговиот дом и почина“, изјави Рон Конвеј, еден од инвеститорите во Google.

Смртта на големиот математичар предизвика шок во светот и несомнено, огромно жалење во Силиконската долина, каде важеше за еден од најистакнатите луѓе.
„Тој беше еден од најпаметните луѓе што постоеле во Силиконската долина и многумина овде не би го порекле тоа“, додаде Конвеј.
Мотовани е директно одговорен за успехот на Google. Тој непосредно пред смртта, зад себе ја составил формулата за виртуелно бесконечни податоци.
Познат е по своето менторство на Лери Пејџ и Сергеј Брин, кои токму со негова помош го имплементираа Google, кој прерасна во најупотребуваниот интернет пребарувач.

Нека му е лесна земјата и голема благодарност за ГУГЛ ;)

Мислам дека се работи за убиство ама заташкано како човекот што "се удави" во кофа со вода.... Прво ако тој не знаел да плива зошто му бил базентот во неговата куќа???!!! За потенцијална опасност (смрт) ли?!

Мислам дека се работи за убиство ама заташкано како човекот што "се удави" во кофа со вода.... Прво ако тој не знаел да плива зошто му бил базентот во неговата куќа???!!! За потенцијална опасност (смрт) ли?!

Епа во куќа од ххх милиони .. да немаш базен е глупост ... + може не бил базенот за него ....

+ знаеш ... во мода е =)

не знам. мене ми е сомнително, сепак тој не бил обичен човек... има нешто, дали борба за наследство или слично

А дали случајно yahoo замешале прсти во сето тоа:duel:,
денес се е можно,
допрва да видиме,сам ли бил дома во моментот?

Не е таткото на гугл, туку некое типче што работело како еден од главните советници во гугл.

R.I.P.

Што друго да се каже, освен фала за се што направил :)

Вистинските луѓе (за) на Гугл се сеуште меѓу нас :helou:
Како и да е јас првпат слушнав за овој човек и жално е секако но google goes on...

Тој си цркна али Гоогле не цркнува

Тој си цркна али Гоогле не цркнува

Леле ама кажа... тој си цркна, али гугл не цркнува... Како не ти е срам тоа да го пишеш јас :toe:.
Гревота човекот ... LOL

Леле ама кажа... тој си цркна, али гугл не цркнува... Како не ти е срам тоа да го пишеш јас :toe:.
Гревота човекот ... LOL
Се согласувам со тебе жално е што има вакви луге што така зборат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom