Почетокот на гревот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
sekoj od vas bi se zaprasal,od kade tolku zlo vo srcata na lugeto, zosto stradame,od kade se vojnite, bolestite, od kade e smrtta, od kade omrazi megu lugeto, od kade poteknuva gordosta koja prva go zapocna seto ova koe do den denes e megu lugeto kade ne im dozvoluva da bidat srekni. na pocetokot bog go sozdade neboto duhovniot svet i angelite i site nebesni ziteli,no eden megu site eden heruvim angel svetlonosec koj bese pecat na sovrsenstvo polnota na mudrost i venes na ubavinata. Ti bese vo edem vo bozjata gradina;tvoite obleki bea ukraseni so sekakvi skapoceni kamejna, rubin, topaz,dijamant, jaspis... ti bese pomazan heruvim za da osenuva,ijas te postaviv za toa; ti bese svetata bozja gora, odese srede ogneni kamejnati bese sovrsen vo patistatasvoi, od denot koga bese sozdaden, se dodeka ne se najde vo tebe bezakonie Od tvojata prosirena trgovija utrobata tvoja se ispolni so nepravda i ti zgresi; i jas te soboriv kako necist od bozjata gora, te isterav tebe , heruvime,sto osenuvase, srede ogneni kamejna. od ubavinata tvoja se vozgordea srceto tvoe,poradi bogatstvoto tvoe si ja zagubi mudrosta svoja.... prorok jezekiil28;12-19. a prorokot isaija pisuva : kako padna ti od neboto ,denice sine na zorata a vo srceto svoe si velese : ke se iskacam na neboto ,ke go izdignam prestol svoj ,pogore od bozjite zvezdi i ke sednam vo gorata na bogovite, na krajot od severot .Ke se iskacam do visinite na oblacite, ke bidam slicen na sevisniot.No ti si soboren vo pekolot adski,vo dnoto na adot.isaija14;12-15. Od zavist svetliot angel postana satana temen gavol i sakajki da ja prodolzi svojata borba protiv boga gi navede na grev edna tretina angeli koi zastanaa na negova strana i otpadna so nego i stanaa gavoli. no lukaviot itriot luciver i kako sto se vika svetlonosecot koga vide deka poveke nemoze da uziva vo rajot i vo negovite ubavini,posaka i covekot a iceloto covestvo preku nego da go butne , ja iskoristi zmijata i zmijata i prijde na zenata i i rece: vistina li e deka bog rekol da ne jadete od niedno drvo vo gradinata? ne, rece zenata , nie jademe od site drva samo od ona srede rajot rece bog ne jadetew od nego i ne dopirajtese do nego da ne umrete, ne nema da umrete, rece zmijata, bog znae deka onoj den koga ke vkusite do nego ke vi se otvorat ocite i ke bidete kako bogovi razlikuvajki go dobroto i zloto.Zenata vide deka plodot na drvoto e dobro za jadene i prijatno za ocite i drvo pozelno da se stane mudar nabra plod od nego i jadese pa i na mazot svoj mu dade ta i toj jadese.Togas im se otvorija ocite na obajcata i vidoa deka se goli pa ispletoa smokveni lisja i si napravija opasala. Togas go cuja glasot na gospoda boga koga odese niz gradinata i bog go povika covekot i mu rece: ADAME KaDE SI a adam rece go cuv glasot tvoj vo gradinata pa se uplasiv oti sum gol i se skriv a boga mu rece :koj ti kaza deka si gol, da ne si jadel od ona drvo od koe ti zabraniv da jades, a adam namesto da se pokaee ja obvini zenata a so toa i boga , zenata koja mi ja dade ti taa mi dade i jas jadev, zosto go napravi toa i rece bog na zenata , zmijata me izmami i jas jadev. Zatoa sto go napravi toa prokleta da si megu site zivotni polski , po mev da se vleces i prav da jades do kraj na svojot zivot ... istavam neprijatelstvo pomegu tebe i covekot on ke ti ja zgazi glavata a ti ke go kasnuvas vo petata. a na zenata i rece ke ti gi umnozam makite koga si bremena i so maki ke ragas deca i ke bides pod vlasta na mazot svoj a toj ke ti bide gospodar. a na mazot mu rece: ..... eve zemjata neka e prokleta poradi tebe so maki ke se hranis od nea ke ti raga trne i troskot a ti ke jades rastenija polski,so pot na liceto svoe ke jades leb , se dodeka ne se vratis vo zemjata od koja si zemen, zasto zemja si i vo zemja ke se vratis bbitie 3;1-24 .COvekot niz mnogute vekovi se izmacuvase i patese n o edinstvenata nadez go krepese zasto znaese deka eden den koga ke se ispolni vremeto edinstveniot bog ke im go prati mesijata isusa hrista koj e i vtoriot adam za da go popravi ona sto adam i eva go rasipaa . gospod dojde pred 2000 godini ziveese na ovaa zemja, ucese za lubov im mir i ni dade svet nov zavet kako da ziveeeme , stradase za nas bese otvrlen i umre na krstot no po tri dena od smrtta svoja voskresna zasto bog e bog na zivite i on e voskresenieto i zivotot koj veruva vo nego i da umre , ke ziveee jovan11;25. gospod bog mu ja zgazi glavata na zmijata i ja unisti smrtta a vecnata borba pomegu dobroto i zloto prodolzuva se do posledniot mig na istorijata na covestvoto koga zasekogas zloto gavolot i smrtta nema da postojat poveke vo bukvalna smisla na zborot , zasto bog podgotvil novo nebo i nova zemja kade ke ima samo pravda i zlo nema da ima veke ni taga ni smrt zasto prvoto pomina 2 poslanie petrovo 3;13.otk21;1-27.toa e istorijata na covestvoto pred vekovite do den denes._ pa kazete vie nesto na ovaa tema, vasite razmisluvajna pozdrav do site

Od zelbata za mok pari i vladeenje:tapp::tapp:

Желбата за моќ кај луѓето е заснована на вродениот грев. Нема човек кон живеејќи надвор од Христа, барем не посакал ( а некои тоа и го чинат ) да има моќ и пари и владеење со другите па од таа желба не си ни ти исклучен ниту имун. Затоа, штом ја наведуваш таа страст, стани и ти дел од црковното свештенсто и со тоа автоматски ќе ти се отвори можноста за лесно стекнување моќ, пари и манипулација со верниците.

Ај, да те видам!

Гревот и склоноста кон грев само ја порекнува идејата за слободна волја и воопшто за постоење на Бог, бидејќи кога бог ги постоел луѓети би имале хумана природа сите подеднакво и не би имало зло ни умирање.

Гревот и склоноста кон грев само ја порекнува идејата за слободна волја и воопшто за постоење на Бог, бидејќи кога бог ги постоел луѓети би имале хумана природа сите подеднакво и не би имало зло ни умирање.

- Гревот не ја негира слободната волја. Слободната волја му е вродена особина на духот човеков, а гревот не му е вроден на луѓето, туку е стекнат преку Адамовиот и Евиниот грев.
-луѓето имаат „хумана„ придода, да, но таа е заснована на емоции и самобендисаност, но не и на духовност.
- злото не е создадено и затоа нема свое битисувањ ево Светов., Ако не чиниш зло, тоа, едноставно, не постои, го нема, никој не го причинил.
- казната за гревот (Адамов) е смртта па одтаму, оти преку еден човек (Адам) во Светов влезе смртта, затоа сите сме смртни.
- човекон е е созаден како смртен, туку како бесмртен. Исусовото воскресение тоа ни го покажа и докажа.

nema vrska, nema slobodna volja toa mi e apsolutno spoznaeno, imas samo cuvstvo na slobodna volja a toa ne e nisto, ko da biras megu sto stapa i kursum u celo a ustvari nejkes ni edno ni drugo nego da si ides doma,
vtoro grevot i toa kako postoi to est zloto postoi a toa e dokaz deka bog ne postoi, kolku sakas verbaliziraj
nisto nema da gi porekne faktite deka sekojdnevno umiraat nevini bebinja
za da ne gresat koa ke porasnat
a nasproti toa golemi majmuni praat sekakvi gluposti i zlostorstva
STO NE UMRELE TIE KO BEBINJA?????????????????????????????
I treto objasnuvanjava ti se prifatlivi za nekoja budala sto ne rezonira
inaku ne vredat nisto samo drndrnjarinjja!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom