Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро значи исто така аргументирано подржано со факти и докази!!! Нее слепо водење по некоја книга што ја напишале неписмени глупи луѓе ( сакам да кажам творците на библијата)
Добро значи исто така аргументирано подржано со факти и докази!!! Нее слепо водење по некоја книга што ја напишале неписмени глупи луѓе ( сакам да кажам творците на библијата)
[zEUs];2052789 напиша:Господ го создал животот на земјата, а ова нема веза што збора...:jaj:
Ќе го поставам прашањето поинаку? Кога почнал животот на Земјата?
...
Ако господ ја создал земјата, тогаш зошто сите не веруваме во ист бог? тогаш би постоела една религија во која сите ќе бидат припадници, а не илјадници религии во кои се верува во различни богови.
Ќе го поставам прашањето поинаку? Кога почнал животот на Земјата?
Сите оние кои слепо веруваат во Библијата и она што им го кажува религијата сакам да ми кажат кога според Библијата почнал животот на Земјата.
Се надевам дека барем некој ќе ме удостои со одговорот - не за друго туку за да може да дискутираме подоцна.
prvata glava od knigata postanok e napisana za llugeto od pred 3600god....
sepak vo taa glava moze da se vidi kreativnata evolucija....vo postanok 1:20 pisuva ....potoa rece bog neka vodata proizvede zivotni vo nea ,van nea i ptici na neboto(parafriziram)
And God said, Let the waters bring forth abundantly the moving creature that hath life, and fowl that may fly above the earth in the open firmament of heaven.
.....teorijata na cars darvin doaga od ovoj stih
а ти си гаранција дека се тоа зборовите на бог така?Светиите се мудри луѓе и праведни, луѓето се оние кои се духовно слепи. Ниту животот е создаден во фабрика, ниту човек како овој во филмот може да биде задолжен за таа фабрика. Животот е нешто мнооогу подлабоко. Е сега на тебе останува дали ќе веруваш во зборовите на Бог или во зборовите на Аристотел и слични како него, зашто он бил само човек, духовно слеп.
Знаеш ли дека и Чарлс Дарвин пред својата смрт се покајал за таа теорија и се крстил, и Исак Њутн, кој целиот живот ја испитувал вселената, кога го достигнал врвот на знаењето пред да му заврши животот рекол дека Бог е чудесен во делата свои и разбрал дека Бог е создател на се околу него, она што тој целиот живот се обидувал да разбере а било пред него.
а ти си гаранција дека се тоа зборовите на бог така?
друго, Дарбин и Њутн не што верувале во бог туку верувале дека Бог ги предодредил сите настани на земјата и тоа кој ќе се спаси а кој не, значи верувале во судбина а не во слободна волја. А кога ќе кажеш верувале во бог, тоа не значи ништо, бидејќи они не биле православни, не биле муслимани, не биле не знам какви традиционалисти, туку верувале во бог како аксиома како поим кој ги опфаќа сите поими во себе.
Со БОЖЈИОТ ЗБОР Кој е Чистата ПРАСВЕТЛИНА!