Почеток на животот на земјата

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Добро значи исто така аргументирано подржано со факти и докази!!! Нее слепо водење по некоја книга што ја напишале неписмени глупи луѓе ( сакам да кажам творците на библијата)

Enigmata ne e vo nastanokot na ziviot svet, tuku vo evolucijata na covekot vo svesno bitie. Imeno evolucijata predivikala covekot postepeno da se razviva ,megjutoa vo nejziniot tek jasno moze da se zabelezat nejasnotii,odnosno eden vremenski vakum .Do odreden moment, covekot se razvival postepeno so 10tici iljadi godini,bavno, za potoa da se sluci nesto XXXX i naednas da se pojavat svesni lugje sposobni da gradat,da racinaat matematika,i da pisuvaat i komuniciraat.Od nikade,i naednas se pojavile prvite civilizacii(Babilon,Asirija pa i Egipet).
Ima nekoi teorii za toa deka denesniot covek e vsusnost napraven so geneticki inzinering vkrstuvajki gi neandretalcite so nekoja ponapredna civilizacija(vonzemjani), koja moze i delumno da se potvrdi preku raznite mitovi,i mitologija vo stariot svet(ogneni kocii na nebo,razni bogovi koi doagjaat od neboto,nerazjasneti arhitektonski dostignuvanja i slicno),duri i slobodno moze da se protolkuva i kako i postulat na religiite.

Добро значи исто така аргументирано подржано со факти и докази!!! Нее слепо водење по некоја книга што ја напишале неписмени глупи луѓе ( сакам да кажам творците на библијата)

Светиите се мудри луѓе и праведни, луѓето се оние кои се духовно слепи. Ниту животот е создаден во фабрика, ниту човек како овој во филмот може да биде задолжен за таа фабрика. Животот е нешто мнооогу подлабоко. Е сега на тебе останува дали ќе веруваш во зборовите на Бог или во зборовите на Аристотел и слични како него, зашто он бил само човек, духовно слеп.
Знаеш ли дека и Чарлс Дарвин пред својата смрт се покајал за таа теорија и се крстил, и Исак Њутн, кој целиот живот ја испитувал вселената, кога го достигнал врвот на знаењето пред да му заврши животот рекол дека Бог е чудесен во делата свои и разбрал дека Бог е создател на се околу него, она што тој целиот живот се обидувал да разбере а било пред него.

Ние лугето сме слепи и негледаме одредени работи,околности, случувања,појави ,слепи сме пред своите грешки што постојано ги правиме пред Бога разликата од слеп до слеп е во тоа што некој е свесен за своето слепило некој не е а во нив спагаш ти според твоите коментари а слепилото се состои во неможноста да се свати Божјата природа која е се и над се тоа што неможеме да ја спознаеме незначи и дека треба да ја негираме да не бидеме толку горди мислејки дека имаме одговор на сите прашања зошто секогаш човечката гордост пред Бога е лудост.Каде што постои рацио тука е науката но не и духот а каде што постои дух тука нема рацио самото покајување на сите големи умови пред нивната преселба на другиот свет го докажува тоа.И а не заборавиме дека се од Бога доага ние лугето не гледаме некој работи но тој гледа се во библијата постои еден стих ''кој може да прими нека прими"Слава на Бога.

Господ го создал животот на земјата, а ова нема веза што збора...:jaj:

Ќе го поставам прашањето поинаку? Кога почнал животот на Земјата?

Сите оние кои слепо веруваат во Библијата и она што им го кажува религијата сакам да ми кажат кога според Библијата почнал животот на Земјата.

Се надевам дека барем некој ќе ме удостои со одговорот - не за друго туку за да може да дискутираме подоцна.

Ако господ ја создал земјата, тогаш зошто сите не веруваме во ист бог? тогаш би постоела една религија во која сите ќе бидат припадници, а не илјадници религии во кои се верува во различни богови.

...

Со БОЖЈИОТ ЗБОР Кој е Чистата ПРАСВЕТЛИНА!

поздрав

Ако господ ја создал земјата, тогаш зошто сите не веруваме во ист бог? тогаш би постоела една религија во која сите ќе бидат припадници, а не илјадници религии во кои се верува во различни богови.

ВИСТИНАТА е дека БОГ е ЕДЕН а од Него има безброј перспективи
кој на Милоста БОЖЈА се противи
засигурно не ќе може - во рајот - вечно да живи!:toe:

Сите оние кои слепо веруваат во Библијата и она што им го кажува религијата сакам да ми кажат кога според Библијата почнал животот на Земјата.

Се надевам дека барем некој ќе ме удостои со одговорот - не за друго туку за да може да дискутираме подоцна.

vo pocetokot koga ne postoese ni vremeto ni prostorot:helou:

prvata glava od knigata postanok e napisana za llugeto od pred 3600god....sepak vo taa glava moze da se vidi kreativnata evolucija....vo postanok 1:20 pisuva ....potoa rece bog neka vodata proizvede zivotni vo nea ,van nea i ptici na neboto(parafriziram)
And God said, Let the waters bring forth abundantly the moving creature that hath life, and fowl that may fly above the earth in the open firmament of heaven.
.....teorijata na cars darvin doaga od ovoj stih

prvata glava od knigata postanok e napisana za llugeto od pred 3600god....

sepak vo taa glava moze da se vidi kreativnata evolucija....vo postanok 1:20 pisuva ....potoa rece bog neka vodata proizvede zivotni vo nea ,van nea i ptici na neboto(parafriziram)
And God said, Let the waters bring forth abundantly the moving creature that hath life, and fowl that may fly above the earth in the open firmament of heaven.
.....teorijata na cars darvin doaga od ovoj stih

Неможе во еден ист пост да се повикуваш на две контрадикторни работи - значи или во 5-тиот ден Бог ги создаде сите живи суштества на Земјата, а во 6-тиот го создаде и човека по својот лик итн. или теоријата на еволуцијата на Чарлс Дарвин е точна и во текот на милиони и милиони години живите суштества еволуираат од еден вид во друг; значи или или - неможе и двете.

Прашањето беше конкретно и концизно - според Библијата колку е стара Земјата? Тоа што не одговарате не значи дека незнаете туку дека не верувате! Според Библијата Земјата е стара некаде околу 6000 години :pos2::nesvest:

Така што размислете кога го браните ставот за „буквалистичко“ толкување на Библијата тогаш покрај сите работи треба да го браните и ставот дека се околу нас не е постаро од 10000 години, а ако пак го напуштате таквиот начин на толкување тогаш дозволете секој да го толкува Бога како му е мило!

Светиите се мудри луѓе и праведни, луѓето се оние кои се духовно слепи. Ниту животот е создаден во фабрика, ниту човек како овој во филмот може да биде задолжен за таа фабрика. Животот е нешто мнооогу подлабоко. Е сега на тебе останува дали ќе веруваш во зборовите на Бог или во зборовите на Аристотел и слични како него, зашто он бил само човек, духовно слеп.
Знаеш ли дека и Чарлс Дарвин пред својата смрт се покајал за таа теорија и се крстил, и Исак Њутн, кој целиот живот ја испитувал вселената, кога го достигнал врвот на знаењето пред да му заврши животот рекол дека Бог е чудесен во делата свои и разбрал дека Бог е создател на се околу него, она што тој целиот живот се обидувал да разбере а било пред него.
а ти си гаранција дека се тоа зборовите на бог така?
друго, Дарбин и Њутн не што верувале во бог туку верувале дека Бог ги предодредил сите настани на земјата и тоа кој ќе се спаси а кој не, значи верувале во судбина а не во слободна волја. А кога ќе кажеш верувале во бог, тоа не значи ништо, бидејќи они не биле православни, не биле муслимани, не биле не знам какви традиционалисти, туку верувале во бог како аксиома како поим кој ги опфаќа сите поими во себе.

а ти си гаранција дека се тоа зборовите на бог така?
друго, Дарбин и Њутн не што верувале во бог туку верувале дека Бог ги предодредил сите настани на земјата и тоа кој ќе се спаси а кој не, значи верувале во судбина а не во слободна волја. А кога ќе кажеш верувале во бог, тоа не значи ништо, бидејќи они не биле православни, не биле муслимани, не биле не знам какви традиционалисти, туку верувале во бог како аксиома како поим кој ги опфаќа сите поими во себе.

Не јас, Светото Писмо е. А судбина = Божја волја. Ти си го избрал твоето семејство, или Бог одредил да бидеш во баш тоа семејство? Тоа е судбина. Бог им дал на луѓето слободна волја за да расудуваат и да ги избираат патиштата што се праведни, секако следејќи го Неговиот збор, зашто само тој е праведен. Дарвин и Њутн не верувале во Бог низ животот, но поверувале во мигот на смртта, и кажале дека има Бог и тогаш се крстат.

Со БОЖЈИОТ ЗБОР Кој е Чистата ПРАСВЕТЛИНА!

ТАКА Е !

и ја конкретно рецимо кога го гледам дејвид Коперфилд

како со ЗБОР .....ќе си каже чоекот ...............

иииииииииии..............ооопппппппппппппппппп

..............ипаѓа ЗАЈЧЕ од шеширот...............

си викам.............бе етееееееееееее како бог го создаде светот

и тогаш ми текна .............. па ете го бе триличниот.........тој е........

1) биолошки човек .........смртен

2) бог ...........праи работи со збор .......

3) одличен маѓионичар - илузионист
.
.
.
уффффффффф добро е ! конечно се просветлив

ми се отворија духовните очи !

......................:je:.............................:pos:.............:xmas1:

Одлично видео ..... како допуна сакам да ви покажам колкав е всушност универзумот

:pipi:

Налетав на интересни видеа за настанокот на нашата планета ...... вредат да се погледнат :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom