ПМФ - Математика

• Креатор на темата Креатор на темата Bibo
  • Време на започнување Време на започнување

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.157
Поени од реакции
4.040
Има ли некој од вас тука што студира математика?

некој да даде малку повеќе инфо за математика на пмф (било кој смер).
Општо за преметите, факултетот и најважно професорите, оти кога идеш на презентации нормално е секој да си го фали факултетот и да го опишува со најубави зборови, но тоа искуство што ти го пренесува студент од факултетот е незаменливо...Ајде ако има некој нека сподели мал ривју за пмф-математика

некој да даде малку повеќе инфо за математика на пмф (било кој смер).
Општо за преметите, факултетот и најважно професорите, оти кога идеш на презентации нормално е секој да си го фали факултетот и да го опишува со најубави зборови, но тоа искуство што ти го пренесува студент од факултетот е незаменливо...Ајде ако има некој нека сподели мал ривју за пмф-математика
Види си ПП :D

божее јас математика неможам да смислам у животот овие и студираат ако браво :D

Дали некој знае колку поени (минимум) се потребни за упис на ПМФ-Наставна математика?
Јас сум III год гимназија, I и II година поминав одличен (со сите 5), III прво полугодие одличен (сите 5 само хемија и герм 4), ама второ некако не ми се учи па затоа прашувам :D

според мои сознанија 98 % си примен...оти многу малце сега се запишуваат на тој смер
а и во денешно време секој се запишува каде сака

божее јас математика неможам да смислам у животот овие и студираат ако браво :D

Prijatele, matematika e interesna nauka, samo lugeto koga ke gi vidat bukvite i principite na resavanje, odma pagaat vo nesvest :D . Ne zaradi toa sto matematikata e teska, tuku poradi toa sto nejkat da razmisluvaat. Inaku jas ne sum student na PMF.

Prijatele, matematika e interesna nauka, samo lugeto koga ke gi vidat bukvite i principite na resavanje, odma pagaat vo nesvest :D . Ne zaradi toa sto matematikata e teska, tuku poradi toa sto nejkat da razmisluvaat. Inaku jas ne sum student na PMF.
колку и да размислувам џабе е.. нема решение на тој проблем бидејки ја немам основата на математиката :)

Дали некој знае колку поени (минимум) се потребни за упис на ПМФ-Наставна математика?
Јас сум III год гимназија, I и II година поминав одличен (со сите 5), III прво полугодие одличен (сите 5 само хемија и герм 4), ама второ некако не ми се учи па затоа прашувам :D
Не се секирај ќе те примат. Кога јас се запишав на факултет имаше приемни и на крај ги примија и оние кои не ги исполнуваа условите. Тие буквално молат да се запише некој :)

луѓе пишав на темата ПМФ ама ајде и овде да прашам
Планирам догодина да се запишам на математика и ме интересира се што има врска со факултетов,посебно се смеров.
Како функционирате, имате ли нешто од слободно време,има ли мнооогу за учење, идиоти ли се професорите??
ии ај ако не ве мрзи а ви се наоѓа некоја скрипта во компјутер пратете ми ве молам да видам што како е матријалот

Има ли некој податоци за семинарска по математика на тема Вектори и операции со вектори??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom