- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 2.202
- Поени од реакции
- 1.943
ај ве молам дефинирајте го тој поим платонска љубов.
плис...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ај ве молам дефинирајте го тој поим платонска љубов.
во моментов доживувам, веќе 3 месеци...Дали сте имале платонска љубов или во моментот имате?
болно...Како ја доживувате истата?
да, зависи од љубената ако повторно сака да биде со мене може да премине во вистинса љубов...Дали таква љубов може да опстане и да премине во нешто друго?
како може да не верувам дека постои кога ја доживувам и би жртвувал се што е во граници на нормалата за да ми се возврати тоа.Ако не верувате дека постои кажете зошто итд.:kajg:
љубов е нешто многу посилно и пореално!а платонската љубов е на граница со идеализирање!Не постои платонска љубов...
Може тоа да е затресканост,опседнатост,но љубов НЕ!
Не постои платонска љубов...
Може тоа да е затресканост,опседнатост,но љубов НЕ!
Едноставно,љубов е нешто друго...допирот,бакнежот,страста,почит итн.
За да се роди љубов е потребно повеќе...потребно е пред СЕ,познавање на потребите,на карактерот,маните и доблестите...на тоа што ја сочинува таа личност,а воедно и да ги прифаќаме и разбираме истите,а тоа да ни е возвратено...
Точно! Платонска љубов е различно од невозвратена.A зошто сите ја мешате платонската љубов со невозвратената?
Да сум имала платонска љубов.Дали сте имале платонска љубов или во моментот имате?
Ја доживувам како најчистата форма на љубов...секогаш останува само на мечтаење, ништо не може да ја расипе и извалка.Како ја доживувате истата?
Да опстане...секако, ако премине во нешто друго може да се расипе, прекине, уништи...не е битно.Да ја смени формата.Дали таква љубов може да опстане и да премине во нешто друго?
Верувам.Ако не верувате дека постои кажете зошто итд.:kajg: