Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Треба да се тргне анкетата, ова е од времето кога дабот беше добар.

И, како ефесот?
Добро беше за мој вкус, лесно за пиење. Пивото не ми е претпочитан алкохолен пијалок за да ти објаснам поконкретно, меѓутоа се трудам да пробувам нови врсти. Ефесот беше сосема во ред од тоа што имам пробано по нашиве маркети...

Решив да ги пробувам понепознативе пива што ги има во Кам, Стокомак...

Го пробав Edelmeister

lager-beer-edelmeister-pilsener-large-can-01fa351e.jpg

Премногу благо за мој вкус, немаше никаква горчина. Кока кола е по горлива од него. Не ми се допадна.

И ова No.1 полското го пробав. Премногу горчливо. Без некој добар пивски вкус. Тотална спротивност од Edelmeister - от.

5812a7153cf04d3fb8dd28fe624f3abc_640x640.jpg

Ако имате некоја препорака за некое што вреди и го има по маркетиве, бујрум, пишете. :D

Го пробав Edelmeister

Премногу благо за мој вкус, немаше никаква горчина. Кока кола е по горлива од него. Не ми се допадна.

И ова No.1 полското го пробав. Премногу горчливо. Без некој добар пивски вкус. Тотална спротивност од Edelmeister - от.

Ако имате некоја препорака за некое што вреди и го има по маркетиве, бујрум, пишете. :D

N1 е можда најлошиот лагер што сум го пиел. Тука некаде со Eichbaum од КАМ.

Во КАМ од Steam Brew можеш да ги пробаш, црвено, IPA и Stout тип на пиво имаат. Со алкохол малку посилни се.

N1 е можда најлошиот лагер што сум го пиел. Тука некаде со Eichbaum од КАМ.
Ако некој отиде и го купи ова пиво по втор пат, сериозно треба да е тестира дали е позитивен од корона, и дали му работат сетилата за вкус и мирис :D
Автоматски споено мислење:

Го пробав Edelmeister

Во Тинекс имаш некои рандом ефтини пива (konig, oetinger, muller, berlin...), пробај ги може и ќе те бендиса некое.
Јас ги пробував овие еден период кога имав проблем со спиење, 1-2 на екс и ме фаќаше дремка побрзо, не се замарав многу со вкус и квалитет :D

Последно уредено:
Ова лето досега, од изборот во нашите продавници, вака некако ми е редовниот избор.
1. Скопско смут
2. Кам ИПА Steam Brew лименките
3. Будвајзерот на попуст го имаше во Тинекс
4. Крали Марко

И, како ефесот?
Според мене... Поинтензивно е во однос на просечен лагер но вкусот сеуште е некако недефиниран. Како да не знаеле што сакаат да направат. Од аспект на хмељ е на пониската страна, дури накај непрепознатлива горчина. Секако не е лошо пиво но не е ни нешто посебно добро. За парите има многу подобри пива.

Efes-draft.jpg
Автоматски споено мислење:

Kaко на пример следново пиво... Patronus е едно од ретките добри пива што може да е купат од Лидл (другите пива од истата пивара се потпросечни). Вејзен пиво кое не е на рамниште со Пауланер на пример, ама не и со иста цена. Препорака, штета што немаме Лидл овде.

Patronus.jpg

Последно уредено:
Koга сме кај Weisen пива, еве две прилично добри (одлични всушност): Пауланер и Францисканер. Сличен профил на вкус имаат и класичен вејзен вкус богат и интензивен, со тоа што Пауланерот има поизразени овошни ноти. Двете имаат добра глава (прават и добро држат пена)... Добри пива.

Paulaner.jpg

Franziskaner.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom