Пирсинг

• Креатор на темата Креатор на темата Boogie
  • Време на започнување Време на започнување
јас имам пирс на јазик, го носам веќе две години.... и не боли туку те мачи првите 2-3 дена зашо не си заучен... добро сеа боли малце нормално ама од меракот ке забораиш на све...
иначе се пирсав кај Штрумф, не знам дали уште работи и ме кошташе само пирсањето 600 ден а пирсот од Ботони 180 со титаниумска шипка за прво бушење. Шипката нека биде подолга што може и топчињата помали.

Конечно желбата ми е исполнета, ставив пред час време пирс на јазик :)

Одиме на 20ти да ставиме и на веѓа:)

Зависност! Нема ни еден ден како што сум ставил а веќе сакам уште!
И како е? ептен смета при јадење или не. Знам дека првите денови е проблематично. Имаш ли проблеми со зборењето?

И како е? ептен смета при јадење или не. Знам дека првите денови е проблематично. Имаш ли проблеми со зборењето?

Имам болки при јадењето и голтањето на плунката. Болките не се големи уствари како за кого, чуствувам како да сум каснат :) но тоа беше првиот ден, денес пробам поцврста храна ме пецка, но ме нервира што болката трае после околу 30 минути.

Па.. проблеми со збурвањето имам само поради тоа што јазикот сеуште ми е потечен. Ама пак денес почнаа да ме болат непцата кога зборувам, долните непца незнам дали е тоа нормално.
Ш`шкам, и некои букви голтам кога зборам брзо, но се контролирам, сепак ако зборам правилно треба да трпам болка :)

Чекам да видам како ќе реагира јазиков за неколку дена, одкога ке ми спадне јазикот кога веќе нема да биде потечен ако продолжат проблемите со зборувањето го ваѓам сместа ич око нема да ми трепне.

Само тоа ми е лошо со зборувањето, болката се трпи бидејќи не е многу голема.

Ме интересира каде да се пирсам на веѓа во Скопје?
Адреса ќе ве молам и цената.
Кратко објаснување од оние со искуство.
И дали ќе можам таму да ми ја сменат шипката на пирсов на јазик, мислам дека ми е кратка :S

Имам на веѓа еден и на уста ( под ) :pipi:

Ме интересира каде да се пирсам на веѓа во Скопје?
Адреса ќе ве молам и цената.
Кратко објаснување од оние со искуство.
И дали ќе можам таму да ми ја сменат шипката на пирсов на јазик, мислам дека ми е кратка :S
tattoo studio bunjakovec preporacuvam.
za na vega mi zemaa 600 busenje plus pirs 600 toa ti e 1200 sto i ne e skapo koa ke vidis deka imas garancija deka nema da te sjebe.
i sea neznam samo zasto i posle 6 meseci ne mi e zazdraveno saglam a odrzuvav i higiena i sve

Јас имам на веѓа и се мислам дали на јазик или на усна..
Болеше?.:pipi:
Не знам за на јазик, ама на уста, односно под уста, ич не боли. Во споредба со ушите барем, болката не е ни 5%. Сама се пирсав и не ни осетив кога ми пенетрира иглата во месо : ))

Ако се најде некој да ми каже дали има врска пушење цигари со пирсов под уста, додека е тазе.

Носев на веѓа пред едно 7-8 год

иам 1 на усна од лева страна сеа деновиве ќе ставам и од другата страна а на ушите 3 на лево и 2 на десно =)

Luge kaj e najdobro da idam da stavam pirs na vega?

Па... би требало да е тоа студиото во Буњаковец.
Само оди после четврток бидејќи сега го реновираат.

Сабота чекај ме :)

Ако се најде некој да ми каже дали има врска пушење цигари со пирсов под уста, додека е тазе.

Па не би требало да има никаква врска бидејќи стаев на јазик и почнав да пушам после 30 минути :)
Повеќе од физички допири одколку од гасови да се чуваш:)

Па не би требало да има никаква врска бидејќи стаев на јазик и почнав да пушам после 30 минути :)
Повеќе од физички допири одколку од гасови да се чуваш:)

За физички допири нема гајле пирсов, малце гнои, гној со лимфа, али тоа сигурно не се должи на чадот од цигари туку стерилноста на моето купатило и опремата :)

имам на нос и на увце,имав на стомак али ми здосади многу брзо зш кој шо стигна стави.......сакам уште еден над горната усна од десна страна...мало титаниумско топче:vozbud:ахххххххххх

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom