Пиете ли додека јадете?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
На ТВ неколку пати имам чуено од доктори дека не е препорачливо да се пие додека се јаде. Причината е што водата, сокот, сеедно што пиете го разредува желудочниот сок и храната полошо се вари. Се препорачува да се пие 30 мин пред јадење или по јадењето.

Сепак мене навика ми е со јадење секогаш да си пијам сок, едноставно не ми оди на суво некако.

Се држите до овие совети или си пиете?

Јас секогаш пијам,на сред јадење си станувам се напијам вода и подолжам да јадам:)

Седнувам на маса и си пијам вода сосе тоа. Незнаев дека не е препорачливо. Знам само дека те сецнува на јадење и те заситува храната побрзо така.

ОБАВЕЗНО!
Навика ми е тоа, ке изедам до половина и помалце, одам турувам си Sinalco Cola и јади и пиј ..
+ Тава ладно сокче , охохооо:D:)

Обавезно!
Без сок неможам да седнам да јадам:nesum:

пред јадење пијам 2 чаши вода...и после не можам да јадам:pos: или па ќе изедам само пола од тоа шо се наоѓа во чинијата:helou:

Секогаш пијам цедевита, или некој друг газиран пијалак при јадењето.. Сум слушала дека не е препорачливо и штетно, али што да правам, еднаш се живее:)

да бе знам такви луѓе на пример другарка ми ако нема кокакола или нешто сок додека јаде не може да јаде... директива станува и шишето на маса... јас пак не
јадам колку ми се јаде и после едно литро вода :)

освен бурек и бели пецива со кои мора да пијам јогурт напоредно, се друго прво јадам па после пијам.

пред јадење пијам 2 чаши вода...и после не можам да јадам:pos: или па ќе изедам само пола од тоа шо се наоѓа во чинијата:helou:
Ова добра стратегија за одржување линија.:)

Јас пијам после јадењето...

Јас со секое јадење морам нешо дали е вода или сок важно со јадење пијам!!:smir:

Нормално, најчесто 4-5 дл вода/сок ми се доволни.

Само јогурт ако одговара со јадењето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom