Peugeot Partner vs Kia Rio vs Opel Astra ( постар модел )

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
која од овие 3 коли се е најдобро показала во смисла на издржливост кварови трошоци и слично и која би ја препорачале Peugeot Partner 1.4Mpi ( бензинаш со 75кс ) Kia Rio 1.4Donc 16v ( бензинаш со 97 кс ) Оpel Astra classic II 1.4 twinport ecotec( стариот модел ) ( бензинаш со 90 кс ) сите три се со цена околу 10000-11000е

За шо ти треба колава. Зш Партнер и Астра сосем разлчна класа ...

За шо ти треба колава. Зш Партнер и Астра сосем разлчна класа ...

па и риото со партнерот...не ми е јасно и на мене шо кола уствари сака....ако е само ради тоа што се исти пари...има голема разлика...

па кола за домашна употреба што би се рекло ( најчесто гратска вожња ) но да може да собере и малки повеке багаж

најважната работа за која треба да кажете нешто за овие 3 коли се моторите које најиздрзлив ( што би се рекло нјарен не во смисла на силата

Ја лично низ град не би се бавтал со Партнер. А меѓу астрата класик и Киата би ја зел астрата. Барем нас ни се покажа како добра.

епа сега....јас т.е. татко ми има партнер и си го возам нема гајле...ама го земавме поради просторот за багаж, со цел да се купува роба за продавницата со него...од таа страна сме ептен задоволни. плус, не троши многу, удобен е за возење, а на возачот му овозможува да гле се и сешто од зад воланот... ако ти е за таква потреба багажникот ок. ако не, мислам дека и другите две би ти задоволиле потреба од типот да одиш комотно на одмор... е сега, да е изборот до мене, би избрал киа рио...затоа што има добар изглед, не знам какви се перформансите и слично, ама...не знам, веројатно затоа што во мене постои некоја одбивност кон опел....

за астрата сум чул дека многу луѓе се жала во мојот град на едем дури му и зариба на 30000-40000км а за kia-та и немам некое мислење посто не сум многу запознаен е сага дали ова со astra-та е точно не знам и ај ако мозе казете несто повеке за киата а мозе да кажете и некое искуство и за hundai akcent 1.4 пошто имаат иста шасија и мотор

Абе немај гајле за астрата ја ти кажувам...ја сум презадоволен. После го купивме и новиот модел ...двата модела ги имаме. Кај нас барем се покажаа прекрасно. Ти како сакаш. А да израмнуваш Акцент со Астра...тешко..

јас би играл на астрата. на второ место партнерот, за киата не ни помислувам(не таа).
опелот е таман и за во град и на пат, исто и партнерот, ама пресудна беше марката.

да но за астрата сум чул дека не се показале баш како добри зборувам за машината а на еден човек од мојот град му зариба на 30000-40000км не знам баш дали е точно но така сум чул дали грешам или не

Јас би ја избрал астрата,има сосема солиден багаж,убава линија,па и внатре ентериерот е убав

Ако гледаш само функционалност тогаш Парнер. Word up :helou:

Незнам кај си слушнал дека моторот на астрата нечини,можеби така се погодило во еден од милион случаи,али Опеловите екотек мотори се меѓу најдобрите во своите класи,и плус да додадам дека астрата има скоро неуништлива предница,што за нашиве патишта е и тоа како голема предност.

Значи мој предлог Астрата,или подобро да кажам,бегај од киата како од огин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom