Петта приватна гимназија

• Креатор на темата Креатор на темата Damhee
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 август 2012
Мислења
399
Поени од реакции
146
Ми треба мислење за оваа гимназија, сакам да продолжам тука . Дали некој учел тука и како е да се учи овде ?

Тато плаќа, ти диплома на рака.

Имам добиено стипендија така да не плаќам. Али сакаат да одам во обична гимназија поубаво било па затоа прашувам за мислење :3

Оценки добиваат само преку проекти учеше другарка тука знам од лично искуство , усно испрашување речиси нема , од прилика ќе бидете 15 макс во клас претежно деца на примариуси , градоначалници , газди на јаки фирми итн .

Оценки добиваат само преку проекти учеше другарка тука знам од лично искуство , усно испрашување речиси нема , од прилика ќе бидете 15 макс во клас претежно деца на примариуси , градоначалници , газди на јаки фирми итн .

Какви проекти ? Може подетално малку? Велат дека поддршката од наставниците е голема па незнам сега.

Какви проекти ? Може подетално малку? Велат дека поддршката од наставниците е голема па незнам сега.
Наместо тест проект правиш и ти го оценуваат проектот , мора да е голема подршката на професорите зашто е приватна школа и се плаќа .

Имаш стипендија имаш бесплатна можност да бидеш со елитата и уште се чудиш што ке ти речат љубоморните другари хахах.
Ако те бива за учење и ако учиш ке учиш секаде .И таму согурно ке има и што учат а и луге што се ударени со мокар чарап .
Стварно ми се интересни некој луге од Македонија што мислат дека ете се отвориле приватни училишта и таму одат само за да не учат ,иако во секој град има барем едно ретардирано училиште каде што се поминува како од шала .

Наместо тест проект правиш и ти го оценуваат проектот , мора да е голема подршката на професорите зашто е приватна школа и се плаќа .

Океј, фала ти :)
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 17:03 ---
Имаш стипендија имаш бесплатна можност да бидеш со елитата и уште се чудиш што ке ти речат љубоморните другари хахах.
Ако те бива за учење и ако учиш ке учиш секаде .И таму согурно ке има и што учат а и луге што се ударени со мокар чарап .
Стварно ми се интересни некој луге од Македонија што мислат дека ете се отвориле приватни училишта и таму одат само за да не учат ,иако во секој град има барем едно ретардирано училиште каде што се поминува како од шала .

Во очната болница во Скопје што е таа турската, таму има некои нови од Yahya Kemal што се и многу се разбираат. И сега YAHYA KEMAL е приватна и таму само неписмени одат ? Не ми е јасно тоа. Инаку има деца од Петта приватна кои се први на натпревари по математика и сл. Сепак разликата е само односот ученик-професор таму сите ти се како пријатели.

Ако сакаш да поминеш без многу мака, со многу малце вложет труд да ги имаш сите 5ки, запиши се во 5та приватна. Не е точно дека не можеш да стекнеш знаење во 5та приватна, само ако ти сакаш да учиш.

Ако сепак од друга страна се одлучиш за државна гимназија, обична, поради повеќе другари, другарки, и да не ти бидат разгалени богаташчиња, нека биде или Корчагин или Орце, мада не може никој ни за овие две да ми каже дека се нешто тешки и квалитетни, еден тон луѓе познавам што книга не чепнале па поминувале „добри-многу добри“.

Ако имаш шанса да одиш во приватно бесплатно ич не му ја мисли,помалце деца,квалитетна настава,посветени и писмени професори,можеш многу да добиеш.Јас учев во едно од таканаречените елитни државни училишта,и имав среќа што 90% од предметите ми беа на бубање.Едини предмети за кои требаше нешто повеќе да направи професорот освен диктирање лекција(информатика,математика,јазици) мислам дека повеќе ме уназадија него што ме научија.

Ако имаш шанса да одиш во приватно бесплатно ич не му ја мисли,помалце деца,квалитетна настава,посветени и писмени професори,можеш многу да добиеш.Јас учев во едно од таканаречените елитни државни училишта,и имав среќа што 90% од предметите ми беа на бубање.Едини предмети за кои требаше нешто повеќе да направи професорот освен диктирање лекција(информатика,математика,јазици) мислам дека повеќе ме уназадија него што ме научија.

Во Петта приватна има квалитетен кадар. Така да мислам дека доколку одам во тоа училиште нема да биде за џабе. :) Во оваа гимназија има голема поддршка од професорите така да мислам дека би требало да виде се во ред :) Благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom