Перење на машината на автомобилот?

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
Баш напротив... Свежо испран мотор може да ти ги одврати купците. Едноставно е, прво што ке помислиш е дека течи масло од некаде, или капи вода, па газдата ја измил за да не се гледа. Ако ти е за продавање остави го моторот со прашина, да може да се забележи дали има или нема течено. Ако има, одма се познава на прашината.

Пред да му фи ставиш лепенките тоа се прави дури да дојдат да ја гледат да фати прашина.

Ако ти е за продавање колата треба перење
Не бе...читај Џиш шо вели:
Баш напротив... Свежо испран мотор може да ти ги одврати купците. Едноставно е, прво што ке помислиш е дека течи масло од некаде, или капи вода, па газдата ја измил за да не се гледа. Ако ти е за продавање остави го моторот со прашина, да може да се забележи дали има или нема течено. Ако има, одма се познава на прашината.
Јас да видам пресно испран мотор...бааги ќе се посомневам...

Абе дека треба да се држи во некоја средна состојба да. Да не е ни многу гланцан, ни многу испрашен. Инаку... Ништо од бизнисот. Одма ке почнат да те прашуваат, колку има поминато (дали километражот е реален, да не е враќан рикверц), дали троши масло, дали троши вода, да не грее, да не непали на ладно, да не го имаш извадено цревото од картерот што оди во филтерот за воздух и слични срања.

да да поарно непран јас кога би купувал ако моторот е светнат и јас би посумњал

Ами ако течи масло пред да ги ставиш лепенките ке го измиеш и ке капи на чисто и ке фати прашина

Абе ако течи масло, ке ја повозиме колата, ке натепаме 50-100 км (нормално ако сум јас купувач на моја сметка горивото) па ке видиме што ке испадне кога ке ја кренам хаубата. Ако тече нешто, пери колку сакаш, сеедно :)

Епа во право си за тоа. Јас мислев по малку ако капи а не да прска масло да се капиш

Мој совет е да не го переш моторот:smir:сум имал проблеми со тоа, еднаш сам го исправ моторот на Ауди и се поремети борд компјутерот и до ден денес прави некои проблеми и од тогаш не сум собрал сила да перам мотор пак. Ако колата е 101 или слично мислам дека нема да има проблеми али со некоја понова кола со барем малку електроника може да се искомплицира, не знам зошто го перат моторот кога не се ни прља (не зборам за коли 30 години стари) кај мене само фаќа прашина на пластиката над моторот и кога ќе ставам дестилирана вода во резерварчето за брисачи со рака ја поминувам пластиката еднаш и како нова е :) кога менував масло го извадив капакот и под него моторот беше како нов а колата е стара 8 години, значи не се прља многу...што значи нема потреба од перење а и да има па...кој гледа под хауба, да е мустанг со некој хромиран мотор да го гланцам ама вака све пластики:kesa:

Ti se zaebal kompjuterot poso kako so pisue pogore treba da bide elektronikata ubavo izolirana a ti najverojatno ne samo so ne si ja izoliral nego si mu butnal cerevo i na kompjuterot.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom