- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 323
- Поени од реакции
- 3
Ако ти е за продавање колата треба перење
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бе...читај Џиш шо вели:Ако ти е за продавање колата треба перење
Јас да видам пресно испран мотор...бааги ќе се посомневам...Баш напротив... Свежо испран мотор може да ти ги одврати купците. Едноставно е, прво што ке помислиш е дека течи масло од некаде, или капи вода, па газдата ја измил за да не се гледа. Ако ти е за продавање остави го моторот со прашина, да може да се забележи дали има или нема течено. Ако има, одма се познава на прашината.
Баш напротив... Свежо испран мотор може да ти ги одврати купците. Едноставно е, прво што ке помислиш е дека течи масло од некаде, или капи вода, па газдата ја измил за да не се гледа. Ако ти е за продавање остави го моторот со прашина, да може да се забележи дали има или нема течено. Ако има, одма се познава на прашината.
Мој совет е да не го переш моторот:smir:сум имал проблеми со тоа, еднаш сам го исправ моторот на Ауди и се поремети борд компјутерот и до ден денес прави некои проблеми и од тогаш не сум собрал сила да перам мотор пак. Ако колата е 101 или слично мислам дека нема да има проблеми али со некоја понова кола со барем малку електроника може да се искомплицира, не знам зошто го перат моторот кога не се ни прља (не зборам за коли 30 години стари) кај мене само фаќа прашина на пластиката над моторот и кога ќе ставам дестилирана вода во резерварчето за брисачи со рака ја поминувам пластиката еднаш и како нова екога менував масло го извадив капакот и под него моторот беше како нов а колата е стара 8 години, значи не се прља многу...што значи нема потреба од перење а и да има па...кој гледа под хауба, да е мустанг со некој хромиран мотор да го гланцам ама вака све пластики:kesa: