Пекол за Харалампие во Копенхаген

abe ko nema da gi obesat i hari i acule i kompanija

Незнам, јас имам некаков осеќај дека ќе се извлече пак копиљов, ауф ако се извлече леле!!!

Како прво Победа и раководните луѓе таму заслужуваат да се отстранат од фудбалот и од поимот фудбал (тоа е поим за нив).
А за Хари лично мислам дека ке се извлече пошто ако го сукаат него таму и брукаат тој нема да биде тој што ке биде казнет туку ФФМ ке биде казнета Македонија со некоја забрана за меѓународни натпревари а босот Хари пак ке си остане на неговата му мека фотеља и пак ке не дрнка со Фалсификаторски собранија и пак ке лапа парички и к*р го боле за Овче Поле.
Луѓе според мене треба Владата да преземе нешто да се малку позинтерисира за фудбалот а и воопшто за спортот. Фирми и институции се затвораат бе а тој никако да падне па мислам дека треба да му се стави крај и да се тргне таа џукела од таму а не да ми договара натпревар со Шпанија а тука клубови да пропаѓаат од безпарица и местенки шо тој ги поставува.
Така јас мислам, знам дека политички институции не смеат да се мешаат во фудбалот ама коа може бе србите да затворат еден великан како Џајиќ тогаш ова нашето гомно треба на плоштад Македонија да се постави едно јаже и да му се изврши јавна егзекуција.

Луѓе според мене треба Владата да преземе нешто да се малку позинтерисира за фудбалот а и воопшто за спортот.

Владата веќе еднаш проба да му влезе во трага. Тој веднаш се пожали на УЕФА кои пратија инспекција да ја опомене владата дека мешање на владина структура во спортот може да биде погубно за нас и да следат драстични казни.

Подобро нека се вмеша власта па да бидеме казнете но важно да ги нема овие од врвот на ФФМ. Да се жртвува некоја сезона за наша конечна револуција во фудбалот.

daj boze toa grdoto haralampie da go snema od mak. fudbalot, pa da trgne na bolje

Каква влада какви бакрачи.Додека не се опаметиме ние и не се дигнеме против оваа мафија ќе си го гледаме на чело на ффм овој дебил уште долго време.

И на Еурспорт спомнаа за ова :)
Само не кажаа ништо за Хари, туку дека ФК Победа е обвинета за местење утакмица... белки нема да остане копиљот неказнет :jaj:

Македонски спорт напиша:
Со обелоденувањето на скандалот и по изрекувањето на санкциите, случајот нема да биде завршен. Овој скандал со “наместените“ натпревари “Победа - Пјуник“ ќе доживее и нови моменти и во истиот ќе бидат вклучени и други личности од Македонија.
Се шпекулира дека на оваа тема УЕФА ќе го сослуша и претседателот на ФФМ Хари Хаџи Ристески, кој е во тесна роднинска врска со Забрчанец и пред да дојде во ФФМ беше прв човек на ФК Победа.

Баш ме интересира дали УЕФА ќе прифати Хари да и биде тастер и да им раскаже и за други местенки па ќе го пуштат, или ќе рикне па може и затвор нема да му бега.

Луѓе....не се замарајте со Хари. Он сигурно паѓа во многу блиска иднина. Бар до наредното собрание на кое ке се бира новиот претседател.
Тие делегати кој беа до сега во собранието и кој добиваа пари од Хари за да го гласаат, ке бидат сменети, им завршил мандатот и на нив. Затоа сега ке дојдат нови делегати, и ако не падне до тогаш Хари, на собранието сигурно нема да помине неговиот "Медведев". Бидејки Хари нема право уште еднаш да се кандидира за претседател според правилникот на ФИФА. Затоа Тој си планирал со неговите делегати да избере свој човек, кој ке работи како ке му каже Хари.

Е сега работата се смени. Делегатите ке бидат сменети и сигурно ке имаме нов претседател на ФФМ.

Само да кажам дека досега немаме "розева иднина". Како што знам, општинска комисија, и од моабетите со претседателите на одредени клубови во МК...се форсира за нов претседател на ФФМ да биде сопственикот на Работнички. Едно адвокатче кој исто така е голем арамија. Дотолку тој навистина биде избран, ке нема ништо ново во ФФМ.

Mу дојде ли крајот? Мамему негово мафијашко.

Уефа: Победа наместила меч.

Овие луди се?Победа наместила првенства, не 1 меч:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom