Пазарете се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Hogar_oh не ми одговори за 6630 дали е нов.
Значи, би купил доколку понуди некој Nokia 6630 или 6680, Sony Ericsson P900 или Р910 нов или малку користен по разумна цена ;)

5000ки ти е разумна цена за 6680, одлично сочувана и малку зборена?

epa so ne go dade ?? a inace koa ke go sitnes 210 n80kata javi mi se,ja ke ti dadam use 210!!!:baeh::baeh::baeh:
a nekro ti dade odlicna ponuda!!

Vo cetvrtokot prodadov Nokia N80 za 230evra,ke mi pratis uste 230evra:pos2::pos2:nemoj da zboris taka,sedis pred kompjuter gledas ceni od oglasnici ili se raduvas na cenovnicite sto ke ti gi prati nekro,iskoci malku nadvor:)btw 210 evra e super cena za toj mobilen ako e dobro socuvan.

N80

epa so ne go dade ?? a inace koa ke go sitnes 210 n80kata javi mi se,ja ke ti dadam use 210!!!:baeh::baeh::baeh:
a nekro ti dade odlicna ponuda!!

jas vo oglas ne sum videl pod 220 evra nekoj da ja prodava ni pak na pazar3. N72kata e za kes a ne za zamena, Jas sakam da go prodadam mojot i ke go zemam odma toj.Kapiras? Eve i 200 neka bide za tebe da nema ljutish. A ako sakas ti cenata da bide 100 evra odi na bitpazar moze ke si najdes nekoj.A Nekro ako saka moze da mi doplati 5000 denari i vrsime trampa posto isto ke mi se fati, Pozdrav

Ај престанете да се карате ко мали деца за цени, кхм...

сите знаеме дека на пазар3 и во огласи луѓето не се доволни информирани за реалната вредност на нивните производи кои ги продаваат - тоа е оправдано од причината затоа што не се специјализирани за тоа што го продаваат и логички неможат секојдневно да следат цените на пазарот.

Мистер Тоско, тоа беше само моја минимална понуда, ама гледам не те бива многу за бизнис (а во бизнисот се подразбира ценкање) што значи дека ако најдеш муштерија за 230 евра, а ќе најдеш некогаш со среќа нека ти е.

Кај мене има едно правило - ако сакаш брзо да се продаде, пониско го даваш производот, ако сакаш да заработиш - ке ризикуваш со време.

иначе кај мене во мобилара имам дадено црна Н80ка стара неполни 7 месеци со 2 гига картичка за 215 евра и тоа некаде почеток на септември. Го откупувам од 170 до 180 зависни од цената, многумина од муштериите не ми се задоволни од моите откупни цени - меѓу кои и ти ќе се најдеш затоа што пред неколку месеци татко ми ти понуди ниска цена за Н90 која изгледаше премногу сомнително (би те замолил да не го сфатиш ова како навреда или нешто лично против тебе, оти сепак сме луѓе и можеш да сфатиш дека јас сум ја отворил мобиларата за да работам/заработувам и пред се да просперирам) и на сите гледам како муштерии.

п.с. до сите што незнаеа каде е алфа мобил, се наоѓа на водњанска бб веднаш до вила кафе.

Nokia6680

Продавам Nokia6680 супер зачувана со мемори картица од 512 мб,со слушалки и црна маска,за 100 евра,или во замена за Sony Ericsson k750 во одлична состојба и по можност со некаква мемориска картица поголема од фабричката:)!

off,lele znaci barem 3pati nedelno gi proagam site mobilari vo gradov (10tina) pooso momentalno od toa si vadam po nekoja paricka, i da ti kazam pravo pred 3 dena vo mobilara znaci vo mobilara mi davaa n80ka kako nova crna so 512ka kartica za 180 evra, i sea ti se najde da mi kazes deka neznam ceni, ja ne vikam ne moze ke se najde nekoja ovca da ja istrizis (ponekogas i ja sum prael taka) ama sea ne preteruvajte. misalm deka najrealno ti e od 180 do 200 zavisi kako ti e socuvana!!!

jas vo oglas ne sum videl pod 220 evra nekoj da ja prodava ni pak na pazar3. N72kata e za kes a ne za zamena, Jas sakam da go prodadam mojot i ke go zemam odma toj.Kapiras? Eve i 200 neka bide za tebe da nema ljutish. A ako sakas ti cenata da bide 100 evra odi na bitpazar moze ke si najdes nekoj.A Nekro ako saka moze da mi doplati 5000 denari i vrsime trampa posto isto ke mi se fati, Pozdrav
a nekro nema da ti dade 5000 poso kaj mu e nego karot ako nego go kosta n80ka 190 evra?? ne treba ja da zboram za nego ama razmislete malce!!!

сите знаеме дека на пазар3 и во огласи луѓето не се доволни информирани за реалната вредност на нивните производи кои ги продаваат - тоа е оправдано од причината затоа што не се специјализирани за тоа што го продаваат и логички неможат секојдневно да следат цените на пазарот.

Мистер Тоско, тоа беше само моја минимална понуда, ама гледам не те бива многу за бизнис (а во бизнисот се подразбира ценкање) што значи дека ако најдеш муштерија за 230 евра, а ќе најдеш некогаш со среќа нека ти е.

Кај мене има едно правило - ако сакаш брзо да се продаде, пониско го даваш производот, ако сакаш да заработиш - ке ризикуваш со време.

иначе кај мене во мобилара имам дадено црна Н80ка стара неполни 7 месеци со 2 гига картичка за 215 евра и тоа некаде почеток на септември. Го откупувам од 170 до 180 зависни од цената, многумина од муштериите не ми се задоволни од моите откупни цени - меѓу кои и ти ќе се најдеш затоа што пред неколку месеци татко ми ти понуди ниска цена за Н90 која изгледаше премногу сомнително (би те замолил да не го сфатиш ова како навреда или нешто лично против тебе, оти сепак сме луѓе и можеш да сфатиш дека јас сум ја отворил мобиларата за да работам/заработувам и пред се да просперирам) и на сите гледам како муштерии.

п.с. до сите што незнаеа каде е алфа мобил, се наоѓа на водњанска бб веднаш до вила кафе.
tamu kaj so skrsiv flasa :pos2: izvini ej nenamerno bese hah

Kako prvo nikade ne pisuva deka telefonot go prodavam 230 evra, nego 210, kako vtoro mi treba kes posto kupiv n95 i n80kata za 180 ke go dadam ako treba.Treto, i sto mi e naj krivo, istoto bese i za n90kata. Sega na forum mi pisuvas deka telefonot 170-180 odi za otkup, a koga ke dojdam ke mi rece tatko ti od rakav 140 i so sakas da se cenkam? ke stasame do 150 i ke si odam.. vo pravo sum?:toe: Ajde togas mi rece nemal polnac nemal slusalki, nemal kabel, seto toa kostalo original 60 evra.i taka jas si trknav do nekoja x mobilara i za 3-400 denari kupiv se original polovni, tatko ti pak mi ja dade istata cena. i sto? .. i uste nesto, imam mnogu poveke godini od tebe i mnogu odamna zarabotuvam i ziveam vo skopje i sam se izdrzuvam bez roditeli(imam sopstven biznis)(inaku ne sum od skopje). i bez navreda ama te molam nemoj da me ucis za biznis.Cenkanje e koga spustas 5-10% od cenata na proizvodot a ne 50%, toa go ima samo na bitpazar.I moze bev malce iziritiran dodeka go pisuvav ova, ne sakav da navredam nikoj osobeno tebe.Razbiram deka go vadis lebot so ova i ke ti recam bravo sto na tvoite godini uspevas da rabotis takva rabota.Pozdrav

алоо, алоо смирете живци. Иако во принцип не делам совети оти во последно време никој тие совети не ги прима добронамерно

малце офф топик:
синоќа кај колегите Мега Мобил бев извесно време и доага еден типац од друга мобилара и со сите се зеза и шегува - сакаше да биде типот малце Духо-Вит, ама една од негативните работи кај луѓето што највеќе ги мразам е: многу зборување. И типов наместо да им остави простор на вработените од мега мобил да ги услужат муштериите он им ги услужува и им ојбаснува и јас и дадов совет на таа катерина која е два пати постара од мене во години ама 9 пати понеискусна во бизнисот и кажав дека не смее да дозволува такви работи, мислам пред се освен што лошо влијае за фирмата ако типот направи грешка таа грешка иде на сметка на фирмата а плус тоа и непрофесионално однесување на работа и бла..бла... и типката си помисли дека и се qrчам али со другите нејзини колеги од истата фирма добро си стојам и ја смирија

значи кога ќе се карате, попаментиот попушта психички.

иначе советот беше: што поефтино ја дадеш, побрзо ќе ја продадеш.

Ok za toa si u pravo deka koga ke dades mobilen za poniska cena pobrzo ke se prodade ama nemozam sea ako sum kupil mobilen od 260evra posle dve nedeli da go dadam za 180,ke go staam u kutija pod krevet ako treba ama ne go davam,moze samo ja sum takov:toe:kako i da e toa deka so poniska cena pobrzo ke go dades e poveke od jasno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom