PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
“Во прво време ќе се нуди само испраќање пари, односно плаќање за стоки купени на интернет, додека корисниците во новите пазари, нема да можат да примаат пари преку PayPal.“ Ова е лошо, пример ако купиш од ибеј и не ти стигне нема да може продавачот да ти ги врати парите. Или грешам?
Е тоа е добро прашање.

Е тоа е добро прашање.

Еве како е/беше во Србија

Prvo uzimam za početno stanje da već imate karticu kojom je moguća kupovina putem Interneta. Potrebno je da na njoj imate sredstava prilikom prijave na sistem. Sve ostalo je veoma slično plaćanju na Internetu u bilo kojoj prodavnici, odnosno kreiranju bilo kog naloga na nekom online servisu. Drugo – vaš nalog nije verifikovan prilikom prijave – limitirani ste na trošenje 500€ dok ne verifikujete nalog. Verifikacija je jednostavna – kada je započnete PayPal povlači sa vaše kartice 1,50€ (koje će vam kasnije refundirati) i šalje vam račun koji u sebi sadrži kod u formatu PP*XXXXCODE gde je umesto XXXX četvorocifreni kod koji treba uneti prilikom verifikacije. Po obavljenoj verifikaciji, limit od 500€ prestaje da važi i možete koristiti svoj PayPal nalog neograničeno.

Interesuje me samo ako primanje novca nije moguce, kako se onda radi povrat novca ako mi slucajno roba ne stigne?
  • Refund se ne smatra uplatom novca

Svaki REFUND je moguć, ali ne mešajte REFUND koji radi onaj čiji je sistem, sa primanjem uplate od drugog korisnika, to su dve različite stvari

Аре да ве прашам сега пошо сме и ние легални на пејпал,дали ќе можам на старион акаунт преку словенија шо ми е да го сменам во мкд?или да се бришит скроз ако можит за нов да се прајт да не ми се 2 ?:confused:

Море луѓе ако не ви одговара не отворајте. Не ве тера некој со сила. Така му чини на пејпал така си прави. Нема да можете да продавате или да примате пари во догледно време пошто таков бил редот и крај. Ако решат и никогаш нема да ја имаме таа опција но со оглед дека не ни имавме опција легално да имаме акаунт и вака е добро. Од некаде мора да се почни нели ?

Аре да ве прашам сега пошо сме и ние легални на пејпал,дали ќе можам на старион акаунт преку словенија шо ми е да го сменам во мкд?или да се бришит скроз ако можит за нов да се прајт да не ми се 2 ?:confused:
Tesko ... Ke moras nov. Mislam deka ne dozvloluva zaradi security reasons,confirmed address.. itn...

Причината што се интересирав за Paypal беше услугите што ги нудеше (целосните услуги), довербата и системот на трансакција. А причината што се возбудував на секоја нова отворена тема за Paypal беше што очекував дека сме примени комплет како член земја на нивна листа. Ова му доаѓа како да те викнал некој на гости ама те застанал пред врата.

Ние (семејството) не купуваме често онлајн, ептен ретко. Независно од Paypal. Тоа што се радував најмногу беше дека конечно за тоа што го правам и работам, ќе можам да бидам платен преку Paypal од други лица а и да чувам одредена сума пари на истиот акаунт. Чим пакетот ни доаѓа само со можност за купување приозводи и сл. онлајн а не и се останато, се потврди дека законите кај нас се уште држат корени. Заради истите, доста можно е и да останеме само на опцијата купување. Поради тоа, и што не можам да бидам исплаќан преку Paypal (и морам да продолжам преку други алтернативи), веста дека конечно сме дел од нивниот систем ми е помножена со нула ефективно.

Ако форумов е било каков увид за граѓаните на Македонија, а членовите кои постирале овде, едно огледало за корисниците на услугите на Paypal, се чини дека доста голем дел од нив се разочарани, и дека и тие чекале на тој вид услуга да им биде овозможена. Секако дека ќе кукаме. Кажано е многу пати претходно, јас ќе повторам пак - некои луѓе така заработуваат и тоа им е единствен начин на кој можат да заработат пара. Ако за вас е радосна вест, супер, оставете останативе што не се радуваме толку, да си ја искажеме критиката без да не замарате, ок?

Последно уредено:
Епа критикувајте тоа што го НЕМА, не тоа што ќе го има. Ако си заработуваш преку ПејПал ОК, продужи си да заработуваш преку тој акаунт, ама не се жалете дека сте очекувале да се уведе полна услуга, посебно по искуството на Србија пред 2 години. Ако сте очекувале поинаку е ваш проблем.

И не, форумот не е никаков увид за граѓаните на Македонија во поглед на ПејПал пошто лично знам 10 пати повеќе луѓе што само купуваат отколку тука што плакате

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
И сега сума сумарум можам ли да продолжам со стариов акаунт од Словенија или ќе морам пак да трчам да отварам картичка во Тутунска? Кој ќе се малтретира пак а оваа картичка плата земам со години на неа?

И сега сума сумарум можам ли да продолжам со стариов акаунт од Словенија или ќе морам пак да трчам да отварам картичка во Тутунска? Кој ќе се малтретира пак а оваа картичка плата земам со години на неа?

Платата нема врска со картичката и НЕ е поврзана со картичка, туку со сметката во банка.[DOUBLEPOST=1403032129][/DOUBLEPOST]Пуштено е правење акаунти!

Последно уредено:
“Во прво време ќе се нуди само испраќање пари, односно плаќање за стоки купени на интернет, додека корисниците во новите пазари, нема да можат да примаат пари преку PayPal.“ Ова е лошо, пример ако купиш од ибеј и не ти стигне нема да може продавачот да ти ги врати парите. Или грешам?
Ќе може да ти ги врати, тоа се твои пари ако производот не стигне, спаѓа во refund и нема никаква врска со send money.
Проблемот е што дури и да почнат да праќаат кога ќе видат со кого си имаат работа ќе прекинат.[DOUBLEPOST=1403032625][/DOUBLEPOST]
Платата нема врска со картичката и НЕ е поврзана со картичка, туку со сметката во банка.[DOUBLEPOST=1403032129][/DOUBLEPOST]Пуштено е правење акаунти!
Пуштено е правење акунти? Направи или?

Направив акаунт пред малце, пуштено е

Да очекувам точен датум.
Ај еве да претпоставиме дека ти имаш пејпал и еве можеш само да купуваш, пошо кај нас таков едностран систем ќе биде пуштен у употреба. Овој едностран систем веќе многу години го има во африканските и источноазиските држави. Таму нема абер од пуштање на комплетен систем па многу веројатно тоа нема ни кај нас да се случи. И еве го имаш тој пејпал со кој можеш да купуваш. Кажи ми што ќе купиш а ќе те фати поефтино од кај нас?
Прво, ретко кој праќа кај нас.
Второ, и ако прати поштарината е висока.
Трето, и ако стигне царината е висока.
Четврто, не секогаш стига зашо нашиве пошти се катастрофа.
Пето, нашиве оваа ситуација ќе ја искористат и ќе почнат да царинат производи над 0.99 eur
Шесто, за производот што ќе ти стигне нема да имаш важечка гаранција. Ако ти се расипе тешко тебе.
Од горенаведените причини сето ова е тривијално и смешно.
:notworthy:

јас купив слушалки од ебај, кај нас у продавница(нептун) се 50 евра јас за 25 евра ги земав истите, плус го пишале дека е 20 евра за да не платам данок и царина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom