- Член од
- 2 јануари 2013
- Мислења
- 153
- Поени од реакции
- 30
Дали при продажба на предмет на ибеј и евентулно отварање на Диспјут од страна на купувачот би значело сигурно затворање на акаунтот?
Благодарам
Благодарам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали при продажба на предмет на ибеј и евентулно отварање на Диспјут од страна на купувачот би значело сигурно затворање на акаунтот?
Благодарам
Јасно ми е тоа но може да налеташ на некој преварант без разлика колку се трудиш да си чесен продавач.
За жал има и преваранти. Ибеј скоро секогаш е на страната на купувачот. Од нивна гледна точка не вреди угледот да си расипуваат за 50/100/150 долари. Ако имаш dispute шансите дека ќе го изгубиш се прилично големи.
Ако се заврши позитивно не гледам причина да го изгубиш
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 21:27 ---
Скоро сите пратки се испраќаат со број за следење па ќе видат дека си ја подигнал пратката а бараш рефундација.Можеш да бараш делумна рефундација поради х причиниВо принцип на купувачот му се верува. Тој едноставно може да тврди дека не го добил производот и да си ги бара парите назад. Ваков случај скоро сигурно ќе заврши на штета на продавачот зошто колку и да е добар поштенскиот пренос на производот секогаш постои шанса одреден производ да заталка, да биде украден од трета страна и сл. а ибеј е наклонет на страната на купувачите.
И конечно најдов начин за успешно да верификувам PayPal акаунт. Поздрав.ком.мк
![]()
Треба да ја преименуваат темава во поетска правда![]()
Hmm Trebalo da si go pobaras proizvodot nazad so namera da mu pustits nov.Vo posta mozes da si platis i insurance na paketot.Toa sto ti baral pari za servis odaleku se gleda deka e prevarant.Мене еднаш ми се случи да пратам 100% функционален производ спакован бомб прув,кога го доби
вели не функционира плати ми за сервис 200 долари......ииии......си ги доби копилето.