PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Дали при продажба на предмет на ибеј и евентулно отварање на Диспјут од страна на купувачот би значело сигурно затворање на акаунтот?

Благодарам

Дали при продажба на предмет на ибеј и евентулно отварање на Диспјут од страна на купувачот би значело сигурно затворање на акаунтот?

Благодарам

Шансите се големи за тоа...дури и да си словенец со легален пејпал, прво правило на ибеј е дека не треба dispute да дозволиш да ти отвори некој. Едноставно е bad for business .

Јасно ми е тоа но може да налеташ на некој преварант без разлика колку се трудиш да си чесен продавач.

Јасно ми е тоа но може да налеташ на некој преварант без разлика колку се трудиш да си чесен продавач.

За жал има и преваранти. Ибеј скоро секогаш е на страната на купувачот. Од нивна гледна точка не вреди угледот да си расипуваат за 50/100/150 долари. Ако имаш dispute шансите дека ќе го изгубиш се прилично големи.

Ако се заврши позитивно не гледам причина да го изгубиш
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 21:27 ---
За жал има и преваранти. Ибеј скоро секогаш е на страната на купувачот. Од нивна гледна точка не вреди угледот да си расипуваат за 50/100/150 долари. Ако имаш dispute шансите дека ќе го изгубиш се прилично големи.

Ако се заврши позитивно не гледам причина да го изгубиш
--- надополнето: 31 октомври 2013 во 21:27 ---

Во принцип на купувачот му се верува. Тој едноставно може да тврди дека не го добил производот и да си ги бара парите назад. Ваков случај скоро сигурно ќе заврши на штета на продавачот зошто колку и да е добар поштенскиот пренос на производот секогаш постои шанса одреден производ да заталка, да биде украден од трета страна и сл. а ибеј е наклонет на страната на купувачите.

Во принцип на купувачот му се верува. Тој едноставно може да тврди дека не го добил производот и да си ги бара парите назад. Ваков случај скоро сигурно ќе заврши на штета на продавачот зошто колку и да е добар поштенскиот пренос на производот секогаш постои шанса одреден производ да заталка, да биде украден од трета страна и сл. а ибеј е наклонет на страната на купувачите.
Скоро сите пратки се испраќаат со број за следење па ќе видат дека си ја подигнал пратката а бараш рефундација.Можеш да бараш делумна рефундација поради х причини
а секогаш не завршуваат на страната на купувачот.
Проблемот е кај нас бидејќи е комплицирано а продавачот од странство може многу лесно да продаде неколку работи да земе пари а да не ја испрати или испрати сосем други работи па сам да се откаже.И скоро сите се регистрирани под лажни псевдоними.

Мене еднаш ми се случи да пратам 100% функционален производ спакован бомб прув,кога го доби
вели не функционира плати ми за сервис 200 долари......ииии......си ги доби копилето.

И конечно најдов начин за успешно да верификувам PayPal акаунт. Поздрав.ком.мк

s668ll.png

Мене еднаш ми се случи да пратам 100% функционален производ спакован бомб прув,кога го доби
вели не функционира плати ми за сервис 200 долари......ииии......си ги доби копилето.
Hmm Trebalo da si go pobaras proizvodot nazad so namera da mu pustits nov.Vo posta mozes da si platis i insurance na paketot.Toa sto ti baral pari za servis odaleku se gleda deka e prevarant.

Во нашава пошта :P???
Ми истумбаа 2 пакети по ЕМС пратени и денар не дадоа.

Здраво,извадив Visa od NLB,направив и акаунт на PayPal,направив како што е нагласено Име и Презиме,Град,Улица лично моја,но држава ставив Словениа,е сега имам проблем влегов во Акаунтот,но одам Profile-->Add or Edit Credit Card-->Одбирам Visa,пишувам број и слично,адресата ми стои ----улица----број---,Skopje,Slovenia,1000,Slovenia(Home) и одам
Add Card,но добивам одговор The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. Дали ова станува веќе збор за дека не е возможно да се направи или има некоја цака,која не сум ја направил,ќе ве замолам да ми помогнете,бидејќи незнам како да ја направам сам. Благодарам. :)

како можам да пазарам преку Skrill (moneybookers) на eBay? имам акаунт постар ми е имам вадено од него пари на покер што ги заработував.. поззз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom