- Член од
- 10 април 2018
- Мислења
- 2.254
- Поени од реакции
- 2.550
само еднонасочноNeli pocna da funkcionire paypal u mk?
само еднонасочноNeli pocna da funkcionire paypal u mk?
Епа вака. И јас да си го поставам моето вечно прашање што ме измачува веќе година дена. Доколку има некој поискусен го замолувам да ме информира тука или преку ПП. Бидејќи јас го надминав мојот годишен лимит од 2.500€ преку финтата со Акаунт од Словенија и поврзување на Visa, и не се ресетира годишно пак-бидејќи бараат документи итн. (Фактички тој акаунт е аут и нема никогаш повеќе да се користи). И сега прашањето е дали може да се поврзе картичка (и каква) од друга македонска банка (и која) и исто така преку која држава да се отвори нов PayPal Акаунт. (Друга Алтернативна финта за префрлање и вадење средства на картица). Прашувам бидејќи Амин е за PayPal да пуштат на вадење пари кај нас. За жал. Поздрав и однапред фала на помошта.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако имаш БГ државјанство отвори си сметка таму и земи си картица, па работи без лимити. За нас paypal уште долги години ќе биде недостапен.Некој за помош?![]()
Да тоа го знам дека ако имам бг државјанство можам fully verificated PP да отворам. Но прашањето е за друга алтернатива (со лимит нормално) да се отвори сметка со од друга мк банка освен преку нлб да не биде и се поврзе за вадење. Бидејќи како да имав некаде прочитано дали преку халкбанк или ccbank имало начин.Ако имаш БГ државјанство отвори си сметка таму и земи си картица, па работи без лимити. За нас paypal уште долги години ќе биде недостапен.
Каков црн лимит на Бугарскиот? не шири дезинформации.Ima limit na Bugarskiot isto gi tretiraat ko third world country, i tesko deka ke go dignaat toj limit od 2500. Osim drzavjanstvo ke treba da dokazes i deka prestojuvas vo Bugarija ko rezident platena smetka za struja, voda ili internet ili pak izvod od posleden mesec vo Banka.
Dokolku ima nekoj potreba za vadenje i primanje sredstva od pejpal ili wire transfer uslugi mozam da vi izlezam vo presret.
Не функционира веќе тоа со словенски пејпал. Можеш на бугарски, ти треба сметка и адреса бугарска. Ќустендил најблиску ти е, преку Raiffeisen Bank.Ги исчитав сите страни што се однесуваат на примање пари преку пеј пал. Се начитав дека имате некаков,, словенски,, врзан со НЛБ, но мене ме интерсира дали може да направам бугарски и да го поврзам со картичка на НЛБ. Имам бугарски пасош и лк но немам сметка во бг банка. Ќе треба са се дробам до Бугарија да орварам ска. Благодарам. П. С Треба да примам околу 600 евра и што е можно побрзо ми ги треба парите, кажете најкраток и најбрз начин. Благодарам
ti pisav privatnaГи исчитав сите страни што се однесуваат на примање пари преку пеј пал. Се начитав дека имате некаков,, словенски,, врзан со НЛБ, но мене ме интерсира дали може да направам бугарски и да го поврзам со картичка на НЛБ. Имам бугарски пасош и лк но немам сметка во бг банка. Ќе треба са се дробам до Бугарија да орварам ска. Благодарам. П. С Треба да примам околу 600 евра и што е можно побрзо ми ги треба парите, кажете најкраток и најбрз начин. Благодарам