- Член од
- 31 јули 2008
- Мислења
- 2.819
- Поени од реакции
- 1.580
Слушнав некои гласини дека наскоро ќе може на македонски PayPal да се примаат пари а не само да се плаќа со него. Има некоја вистина во ова?
https://ecommerce.mk/нбрсм-овозможи-граѓаните-и-компаниит/Слушнав некои гласини дека наскоро ќе може на македонски PayPal да се примаат пари а не само да се плаќа со него. Има некоја вистина во ова?
Ништо немаат кажано за примање пари, само пуштаат лажна водичка.Слушнав некои гласини дека наскоро ќе може на македонски PayPal да се примаат пари а не само да се плаќа со него. Има некоја вистина во ова?
НеЗдраво, може претходоно има некој пишувано но има многу страни темава, ме интересира дали се плака членарина за Paypal акаунт. Нешто во вид на месечна или годишна членарина? Фала![]()
Апсолутно, и токму ова ти е најдоброто можно решение....
И дали ќе можам преку БГ пејпал да си го кренам лимитот од 2500 евра.
Фала однапред
Dexter прво ти благодарам, секогаш си тука за совет на форумов.Апсолутно, и токму ова ти е најдоброто можно решение.
Ако не грешам, Централна Кооперативна Банка е татарска банка присутна и во Македонија.
http://www.ccbank.mk/
Навистина не знам за оданочувањето, бидејќи никогаш не сум примал пари преку PayPal.Dexter прво ти благодарам, секогаш си тука за совет на форумов.
Да прашам дали би имал проблем со префрлувањето на истиот акаунт од словенски на бугарски, треба ли да пишам меил на пејпал за префрлувањето? И дали лимитот од 2500 евра ќе си се обновува годишно...? И што мислиш во врска со оданочувањето оваа година, може ли проблеми да настанат?
Фала уште еднаш
Значи скроз нова пејпал сметка. Сепак треба да одам до Бугарија, таму да отворам, за податоците да ми се таму регистрирани, евентуално оданочување да избегнамНавистина не знам за оданочувањето, бидејќи никогаш не сум примал пари преку PayPal.
Едно време го користев словенечкиот PayPal, но само за купување, односно за праќање на пари, а никогаш немав потреба од продавање, односно од примање на пари. Сега го користам македонскиот PayPal бидејќи и онака ми треба само за купување, односно за праќање на пари.
А кога сме кај префрлување на корисничката сметка од словенечкиот PayPal на татарскиот PayPal, не знам колку е тоа изводливо, мислам дека и онака поисплатливо ќе ти биде да отвориш трансакциска сметка во Централна Кооперативна Банка и од таа банка да извадиш Visa или MasterCard дебитна картичка и со таа картичка да регистрираш корисничка сметка на татарскиот PayPal.