Paruresis

• Креатор на темата Креатор на темата Naumce999
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 август 2011
Мислења
32
Поени од реакции
1
Здраво.
Јас имам проблеми со мокрењето на школо. Кога сум заедно во ВЦ со други деца во школото, не можам да мочам иако ми се моча премногу. Држам додека да стигнам в стан :(
Барајќи на нет, открив дека имам страв, наречен paruresis и дека 7% од популацијата во светот го има овој проблем.
Ве молам помогнете ми, затоа што ова е нешто стварно сериозно... :(
Ви благодарам однапред драги кајганаџии! :)

23 годишно момче оди на школо? Во кое школо учиш?

Да, кога сум сам можам. :)
--- надополнето: 22 октомври 2012 во 19:30 ---

Ма не сум 23 години. Имам 17, сум ја е**л годината :D
Тогаш избркај ги сите од вц и врши нужда. Направи си банда да ти чуваат стража пред врата.:D

И јас го имав тој проблем едно време, траеше неколку години, и не знам како ама сам по себе безмалку цел исчезна. Денес само 5% од случаите ми се случува да не можам да уринирам пред другари или други непознати лица во јавно машко ВЦ.

Се некако ми се чини дека е до психата т.е. мозокот. Совет конкретен за жал немам да ти дадам...

Ми се нема случено ова но како што рече момчево погоре до психата сигурен сум во тоа. Се стегаш така? и одиш во ВЦ и ништо. Интересна работа.

Пробај, замижи, диши длабоко, исклучи се скрос и замисли дека си дома во веце, и мочаш. Пробај знам дека не е така едноставно но ме интересира дали ќе има ефект.

Замисли дека нема никој околу тебе и замисли дека си дома во ВЦ така. Ова 90% би требало да ти помогне. Чекаме заклучок.

Не иди кога има други, чекај да е празно вц-то и решен проблем ;).

И мене ми се случува понекогаш. Сите мочаат околу јас си го држам само, дури откога ќе нема никој ќе се помочкам. Многу незгодна ситуација, хахх :ROFLMAO:

Имаш страв некој,е сеа ти тоа го знаеш,треба да откриеш од што имаш страв,да не ти влезе некој во кабината наеднаш па се напињаш,или е нешто слично ?

Back
На врв Bottom