Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Пари пари пари...како да не...па ако треба ке гладувам,ке спијам и во колиба ама парите не ми се ама баш нималку важни...ке рече некој?а од што ке живеете?од воздух?хахаха секогаш се наога нешто бе...како што кажа vampgirlшто ке ми се пари ако не ми е исполнето срцето?ако не сум срекна?се е џабе па и во пари да спие.

Еднаш еден мудрец од далечната Лапонија рече дека Љубовта и Парите се како Јинг и Јанг...
Јас мислам дека Љубовта и Парите се како Хипо и Чипо.

Познавам брачен пар што џабе имаат пари,кога немаат слога, разбирачка и постојано се со кавги ,тој-кола,бизнис,швалерка, она-швалер,кола,шетање,деца и што фајде ако имаат пари КОГА НЕМААТ НИ ТРОШКА СРЕЌА И ПОЛНО ЛАГИ ?
Би кажал не се може без пари , но без љубов, разбирање и доверба НЕ СЕ ЖИВЕЕ!!!

секако дека имаат некој степен на значење но не е пресуден,бар за мене.секако ке гледам на прво место да е добар,фин културен па после секако да е и финансиски стабилен.а дека имаат значење кога се во прашање чуства,според мене немаат.

Колку се важни парите во една врска?
Дали некогаш би оделе со човек кој нема скршен денар во него?
Дали парите имаат навистина толкаво значење кога се во прашање чувствата?

Ај, да си кажам за мене..
Би одела со човек кој нема ниту еден е*ан денар во него. Затоа што не сум човек кој мисли дека парите се се во животот. Има поважни работи од нив, како на пример да си среќен со тој што го сакаш. Општо познато е дека среќата со пари не се купува, а таа не може да ти ја даде секој:) :wink:
Парите.
Си сакам милијарда две, три :sneaky:
Што нема везе со врската партнерот не е важно колку пари има и во врската не ми играат никаква улога.
Парите немаат врска со чуствата,но имаат врска со животот.
Сакам да имам пари(читај 5,6,7 милијарди евра) за да се чуствувам сигурен не само јас туку и мојата фамилија ништо да не и фали и недај боже некоја болест па да умре чекајќи средства од господа.(читај хумани луѓе)

Така да Money makes the world turn around.

секако дека имаат некој степен на значење но не е пресуден,бар за мене.секако ке гледам на прво место да е добар,фин културен па после секако да е и финансиски стабилен.а дека имаат значење кога се во прашање чуства,според мене немаат.
:vozbud::vozbud::vozbud::D

Ок за брак сваќам, ама што има врска колку пари ќе има дечко ми? :cautious:
И да има пари сигурно нема да му ги користам ја, така да сеедно ми е

Колку се важни парите во една врска?
- Не се важни во врска, но зошто врската треба (!?) да премине во брак може да се каже дека имаат некаков си удел до некаде.

Дали некогаш би оделе со човек (девојка/жена) кој нема скршен денар во него?
- Не доколку се работи за работоспособна девојка/жена а нема скршен денар, тоа ми кажува дека е неспособна да направи нешто во својот живот да има барем нешто.. значи има разлика од вредна/паметна што заработува нешто од онаа што не е способна и нема скршен денар.

Дали парите имаат навистина толкаво значење кога се во прашање чувствата?
- Немаат ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom