Пари или професионалност?

• Креатор на темата Креатор на темата Giggles Ece
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 ноември 2011
Мислења
9
Поени од реакции
3
Vo zivotot treba da rizikuvame posebno dodeka sme mladi no ne sum sigurna dali da go rizikuvam slednovo...
Imam rabota momentalno sto me plaka mnogu malce no ucam istovremeno i ke mi dadat stalna rabota za uste edna godina a od druga strana imam ponuda za rabota vo koja tatko mi ke mi bide gazda i plus poveke ke me plaka :) Sto bi napravile?

Dvete raboti se povrzani so rabota vo kancelarija osven sto ako rabotam za tato ke si bidam sama gazdarica no ke imam poveke stres zatoa sto e mnogu tesko da rabotis so clen od familijata. :) Sto bi odbrale?? :) Pobrzo kazuvajte idei oti ako napustam ke napustam vo Ponedelnik :unsure:

Koj te plakja malce? Ti si na avatarot?
Ako si ti, se raboti za bioloski tatko ili sugar-daddy?

I mean seriously, bidete pojasni...

Зошто да е стресно со родителот да работиш..Ако работиш се како што треба он само ќе те подучуе,а нема да ти се издерава...

Види сеа вака....кај татко ти,ќе научиш као се води фирма и сите можни начини,и причини за одржување на истата.....а таму кај што си сеа ќе седиш у канцаларија и цел живот појма ќе немаш како изгледа надворешниот суров свет,каде што гази конкуренцијата.

Tatko mi ima bizniz i da, se raboti za bioloski tatko, toj e mehanicar i si otvori sam biznis pred 2 godini no nikogas ne sum ni pomislila da rabotam tamu. Si trgnav po moj pat no kompanija za koja sto rabotam momentalno me plaka slabo.
Stresno e oti kon rodidel e tesko da se odnesuvas kako gazda i da bides profesionalen, ednostavno ako imas los den moze nego da mu se deres hahaha no na gazda vo kompanija koja bi mozela da te izbrka nema toa da go pravis. :) Ednostavno mislam deka bi imalo kavgi pomegi nas.
--- надополнето: Nov 5, 2011 1:10 AM ---
Види сеа вака....кај татко ти,ќе научиш као се води фирма и сите можни начини,и причини за одржување на истата.....а таму кај што си сеа ќе седиш у канцаларија и цел живот појма ќе немаш како изгледа надворешниот суров свет,каде што гази конкуренцијата.

Super, vo pravo si za toa. :vozbud: Fala mnogu hehe

Vo zivotot treba da rizikuvame posebno dodeka sme mladi no ne sum sigurna dali da go rizikuvam slednovo...
Imam rabota momentalno sto me plaka mnogu malce no ucam istovremeno i ke mi dadat stalna rabota za uste edna godina a od druga strana imam ponuda za rabota vo koja tatko mi ke mi bide gazda i plus poveke ke me plaka :) Sto bi napravile?

Dvete raboti se povrzani so rabota vo kancelarija osven sto ako rabotam za tato ke si bidam sama gazdarica no ke imam poveke stres zatoa sto e mnogu tesko da rabotis so clen od familijata. :) Sto bi odbrale?? :) Pobrzo kazuvajte idei oti ako napustam ke napustam vo Ponedelnik :unsure:
Остани на тоа место каде што си, ќе се стекнеш со искуство како е да работиш за друг газда, а не за татко ти. Издржи таму некое време 1-2 -3 години, додека студираш, и самата рече дека кај татко ти ќе ти биде постресно, а не е лесно и да учиш и да работиш, а после одлучи што понатака. За секое друго работно место прашање е дали ќе те примат, па на почеток ќе работиш за малце и сл. а татко ти во било кое време ќе те прими затоа остани таму кај што си, а понатака можеш да си отидеш од таму и да отидеш да работиш ако сакаш за татко ти (y)

Зависи што тип е татко ти и зависи што треба да работиш. Јас би рекла дека одлуката (барем кога ИМАМЕ избор) најмногу зависи од тоа што САКАМЕ да работиме. Мене ми се чини дека ти се уште немаш изградено став во врска со тоа што сакаш да работиш во животот, битни ти се само парите...
И жално е ако е така...оти каде и да работиш од двете места - нема да те бива...:giggle:

Најдобрите бизниси и бизниси кој опстојуваат во целиот свет се фамилијарни. Додека работиш за друг и се нервираш ќе работиш за себе и за својата фамилија. Колку повеќе напредуваш ќе напредува целата фамилија. А сигурно ќе се бориш повеќе оти од тоа зависи иднината на целото семејство. А кога семејството е во прашање сите го посакуваме најдоброто.
Така девојко воопшто да не се мислиш и кај друг да отидеш ќе работиш под стрес, мала плата и рокови. Овде барем за свој џеб, таму за туѓ.

Има една поговорка:
„Богатите остануваат богати, бидејки работата ја чуваат во семејството“

sepak ako se odnesuvas profesionalno voopsto ne e bitno dali firmata e na tatko ti ili pak na nekoj drug.
znaci ako seriozno si ja svatis rabotata nema da imas gajle so niedna.
nema nekoj koj ne saka da raboti vo semmen biznis da mozam i jas bi rabotel :)

Работи си за себе ич не му ја думај! Паталец сум - не сум гаталец, скоро деценија `рмбав за `газди` и `шефови`тотални кретени дури не собрав храброст(ми дојде умот) да пресечам и да работам на своја рака. Сега веќе години работам(работиме) за семејството ама заедно со семејството !
Само напред! Who dares wins !!!

Back
На врв Bottom