Параглајдеризам / падобранство

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitarc
  • Време на започнување Време на започнување

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Татко ми нејке да ми потпише...има некој да ме посвои и да ми потпише?

Иначе што мислите вие за овие спортови? Многу се закон, и ефтини...само обуката е малце поскапа, после се наплаќа оп 6-7 евра од скок за да скокач во стенковец, тамо било најдобро за почетници....

Dimitarc напиша:
Многу се закон, и ефтини...
Многу се cool, ама дефинитивно не се ефтини! Мислам дека парагладерството е еден од поскапите споротови. Мислам дека целокупната опрема би те чинела околу 3000 Евра... А можеби и повеќе... Ама дефинитивно параглајдингот е супер!!!

абе јас нејкам да ја купам опремата! Иначе мене толку ке ме кошта скијачката опрема годинава бидејки немам ништо....све ми е смалено...

Опремата се изнајмува и се на се кошта точно 12 евра од скок со падобран, за параглајдер не се распрашав

Dimitarc напиша:
Татко ми нејке да ми потпише...има некој да ме посвои и да ми потпише?

Иначе што мислите вие за овие спортови? Многу се закон, и ефтини...само обуката е малце поскапа, после се наплаќа оп 6-7 евра од скок за да скокач во стенковец, тамо било најдобро за почетници....

Колку си стар па татко ти не сака да ти потпише:)
За падобранство јас бев на обука уште кога бев малолетен:), тогаш не ми бараа потпис од родителите. Изгледа законот се изменил:)

Супер се и двата спорта, ги имам пробано. Но од причина што параглајдеризмот е поедноставен и независен од авиони, продолжив со него. Во последно време не сум активен, но не испуштам прилика.
Ако сакаш да се бавиш со таков спорт, најдобро е да си имаш своја опрема која ќе биде прилагодена за твојата тежина, начин на летање, ќе можеш да си водиш евиденција за прелетаното време зошто секој параглајдер си има свој рок или до колку саати летање ти гарантира сигурност.

Фаќај го татко ти за гуша и речи му: Потпиши или скокам :)

humanoid напиша:
Фаќај го татко ти за гуша и речи му: Потпиши или скокам :)

Имам 16 години и ми бараат потпис

и не треба да ми даваш такви идеи на мене бидејки ништо чудно и да направам

Dimitarc напиша:

:pos:
Па мислам дека не е никаков проблем да одиш на тренинзите, така и така се долги и напорни. :)
Кога ќе наполниш 18, таман ќе бидеш подготвен за летање или скокање.

На Водно од врвот уште како копиљ ми биле интересни да ги гледам како летаат со параглајдер. Полетувањето поготово, кога се затрчуваат и се креваат во воздух. Па имало и неуспешни обиди, или пак, се случило да закачат дрво додека се вивнуваат во воздух.
Ама ете не сум пробал никогаш. Малку и жалам за тоа.

Dimitarc напиша:

nejkat da mi dadat da pocnam bez potpis

Параглајдер

ste letale nekogas so ova cudo?
jas imam 13 godini i imam iznajmeno instruktor (malce da se pofalam deka letam so paraglajder) i me uci da letam so toa cudo i mnogu e cool
ako sakate i vie da pocnete da ucite da letate so toa cudo ili so avion,helikopter pisete
za godinite ne se zezam

ne go kazuvam imeto na instruktorot
sega za pocetok letame nad Ajvatoci (toa ni e skolskiot teren) blizu do aerodoromot petrovec
i cenata mislam deka bese 150 evra (ne me fakaj za zbor) so negova oprema

Јас екојдбевно )кога е убаво вренмето) летам со хеликоптер, се спуштам со сајла и јаже од него (repelling) и можам да кажам дека е извонредно. Сте рипнале со скии од хеликоптер на падниа, на длабок снег?? ееее ја тоа го имам неколкупати направено. Нанананананааааанааааа!

Garfield напиша:
Јас екојдбевно )кога е убаво вренмето) летам со хеликоптер, се спуштам со сајла и јаже од него (repelling) и можам да кажам дека е извонредно. Сте рипнале со скии од хеликоптер на падниа, на длабок снег?? ееее ја тоа го имам неколкупати направено. Нанананананааааанааааа!
Abe aj!?! Sekojdnevno vikash, a? :wink: :pos: :lazgo:

За падобранство иди во Аероклуб спроти Јосиброс. Опуга мислам дека ти е околу 200е во која има 10 скока, а иначе еден скок кошта околу 20е без инструктор и 30е со интруктор. Ама овие да им ебам мајката сезона почна термика одлична и уште се заебаваат не почнуваат со летање. Јас летам едрилица и супер е само што е малку скапа обуката. Почнав летото 2005 и се надевам дека набрзо ке направам дловно саат да извадам дозвола

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom