- Член од
- 25 ноември 2015
- Мислења
- 6
- Поени од реакции
- 17
Шо убав е *.*![]()
Ѕе!
Си бара женска малиот![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Шо убав е *.*![]()
Ѕе!
Си бара женска малиот![]()
Истото ми се дешава и со моите папагали па денес почнавме да се лечиме..ќе видиме како ќе биде..него кажи до кај е лечењето со ivermectin..помага?Еве го. Исто израснување, само помало има од другата страна на клунот. Многу се чеша. Како што читав, шуга е и се лечела на два начина:
1. Со мачкање на местата два три пати дневно со некоја густа маст (вазелин, кантарион, павловичева и слични) со што се затнуваат порите и црвите се угушувале. Третманот трае повеќе денови.
2. Со капнување и протривање на една капка IVERMECTIN 0.1% на вратот позади. Се прави два пати на 14 дена.
Второво е поедноставно бидејќи папагалчето гриза не сака во раце. Затоа барам ветеринар кој би го имал тој лек и би ја направил терапијата правилно. Ivermectinot бил опасен ако се нанесе погрешно и во поголеми дози.[DOUBLEPOST=1439672311][/DOUBLEPOST]
Ако може подетално да ми опишеш на кои места, како и со што ја мачакаше кремата. Додека најдам тука ветеринар со тој лек што го спомнав болеста ќе ескалира, па сакам да пробам со мачкање.
Шугата или scaly face mite се добива обично од надворешни диви птици или фаќаат од своите родители ако ги имаат и самите родители..женското го земав такво и ми го зарази и машкото..инаку женското ми е од струга а машкото е битолчанец го земав пред 3 недели..женкава е 6 месеци а машкото 3 месеци..и многу се сакаатА од што се јавува оваа шуга?
И многу се убави папагаливе, кај ги најде исти двата![]()
Како џивџи еДушата мојаПрегледај го приврзокот 133742
Алтан е..го гледав на видеотоЕЕЕЕ, мојот го викам ЏивЏив а и самиот си научи да го кажува името
Kolku pari go kupi? Mnogu e ubavМал Александар, новото мое милениче. Питомо и многу младо е, и една недела како го имам и многу се плаши. Инаку паметна птица, препорачувам кој сака да чува.Прегледај го приврзокот 133814
Имаш во битола многу се поевтини од другите местаKolku pari go kupi? Mnogu e ubav
Sent from my 6036Y using Tapatalk
120eKolku pari go kupi? Mnogu e ubav
Sent from my 6036Y using Tapatalk