Зајче
Бело, и тоа!
- Член од
- 13 септември 2008
- Мислења
- 3.439
- Поени од реакции
- 3.947
малце е 2 месеци ,околу 4-5 би рекол дека има
многу добар летач е,ептен е хиперактивно,не се плаши од прв ден на прст во кафез застанува,од овошје јаболко само обожава,имаме уште едно папагалче е тоа е дефинитивно машко околу 1 год е старо,се здружија ептен дури машково почна да се врти околу малово за парење,ама и малово ги прави истите покрети( му оди одпозади да се качи) на моменти се бакнуваат се чешкаат,после тоа се колваат(се тепаат)
освен по бојата над носот дали на друг начин се препознава полот на тигриците?
Мислам дека само по бојата над носот. И мислам дека е малечко зашто на поголемите тие линиите што им се на глава им се губат
) на моменти се бакнуваат се чешкаат,после тоа се колваат(се тепаат)

почна да свирка, ги имитира сирените на брза помош и милиција кој знае зошто. Ама често е онакво смотано изгубено, му ставаш јаболко пред клун и го гледа...го гледа...го гледа...и толку. Како да го опуштам папагалов? Не излага од кафез ако јас не го извадам, не лета ако јас не зеам да го фрлам во воздух па да кидне врз кафез кај што стои по цееееел ден, не си игра со ништо...да му зеам другарче да не падне во депресија или да почекам уште малку? Кај мене кога е изгледа ок, не бега, стои грицка ланче/ менѓуши што ќе начека. Ама ако јас не го анимирам стои и зјапа во празно дур не заспие. Не се мрда, ништо не прави 

.Исто така некој дел од денот сака да го поминува така наречено "квачење" си се симнува на дното на кафезот и си дреме така,се дур не помине некој покрај него и овој одеднаш рипа накај него у покушај да го гризне,незнам ова дали му се дешава и на некој друг,али јас сум го приметил.Иначе мушка нимфа ми е и многу си го сакам