Панкот во Македонија

Има некој нешто од Дружината В.Е.П.?

едит-се снајдов за В.Е.П. али ако го има некој албумот на No Name Nation и ако ми го даде ќе заврши голема работа :)

Провери ПП=)

Претпоставувам дека линкот е од "Улицата не зближува":)
Имам пробано од таму али пуста среќа нејќе да се симне, па затоа прашав да не го има некој тука....Ко шо би кажале No Name Nation-У пи*ку матер, како и да е фала многу:smir:

Претпоставувам дека линкот е од "Улицата не зближува":)
Имам пробано од таму али пуста среќа нејќе да се симне, па затоа прашав да не го има некој тука....Ко шо би кажале No Name Nation-У пи*ку матер, како и да е фала многу:smir:

чекај сеа ќе пробам да видам ако нејќе ќе побарам од друго место=)

Emophobic работат на снимањето на нивниот втор албум ...

D.I.Y. Видео ...

Ливе Кастро...

Излезе компилациско CD со 18 песни од 18 различни Македонски Oi! & Punk бендови со наслов "Македонска Панк Сцена vol.1". CD-то ќе биде промовирано на 10-ти Април Сабота во Хавана на свирката на 2 Минута Мржње, Лоши Деца и Растур Систем и ќе биде поделено бесплатно со првите 150 влезници, а влезот ќе чини 200 ден. Компилацијата е во организација на К.Р.И.К. и е 100% антипрофит. За тие што ќе сакаат да го имаат, а за жал нема да го добијат, поради малиот тираж, ќе можат да го симнат на http://ulicata-ne-zblizuva.blogspot.com/

:party1:

MPKvol1.JPG

Со цела гордост и почит во името на К.Р.И.К. со неизмерна радост и восхит, ја посветуваме оваа компилација на сите оние кои што овие изминати години ја делеа сцената, чекореа по трнливиот пат и успеаа да остават запис и да го врежат во историјата на Македонскиот Панк. Голема Благодарност до Печатница Летра Охрид, која ни излезе во пресрет на идејата за ширењето на едно субкултурно движење и ни овозможи реализација на овој проект во вид на писмен запис како непрофитабилно издание на цд.
Со цела почит од улицата!

К.Р.И.К. е твојот Последен повик за издигање на Субкултурата!
ВРЕМЕ е да ја изразиме нашата култура и улога во ова Општество!
НЕ ДОЗВОЛУВАЈ твојот ИДЕНТИТЕТ да згасне!
БИДИ ОНА ШТО СИ!

celosnokraj.jpg

zadno.jpg

Македонска Панк Сцена vol.1:

1. Никогаш Сами - В.Е.П. Дружината
2. Млад Арогантен и Секси - Тотално Опуштање
3. Брутална Полиција - The Nexus
4. Мини Морис - Срцев Удар
5. Нова Генерација - New Police State
6. God Must Be Angry - Ripping Treatment
7. Какви Што Сме - Палавковци
8. Турбо Еволуција - No Name Nation
9. Деца На Улицата - No Control
10. Не Се Предаваме - Крпен Живот
11. Замачкани Очи - Комунална Хигена
12. Дисторзија - Карбуратори
13. 12 Години - Кактус
14. Живееш Ти - Лоши Деца
15. Изгубени - Дојка
16. Alcohol - Corpus
17. Гафур - Бомбашки Процес
18. Кога Се Сите Против Нас - Дефект

Download на http://ulicata-ne-zblizuva.blogspot.com/

Барем искрен си е човекот што мисли тоа си кажува во песната, нема сублиминали нема ништо.

Street и Oi панкот до негде уште преживуваат , задње време гледам поактивно има свирки , така да можно е да се врати у живот скроз ... а за панкрокот ... многу е поактивен отколку другиве два ...

Како и да е ... БАРЕМ ИМАМЕ СЦЕНА ! хаха

--- надополнето ---

Панкери сте ја слушнале песнава?

Rise Against си се Rise Against другар :) ... ма да мислам дека креаторот на темава требало да биде поспецифичен за кој панк станува збор на темава ама пак се тера

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom