Паѓање на Интернет

• Креатор на темата Креатор на темата VaneStoilov
  • Време на започнување Време на започнување

VaneStoilov

Jaeger
Член од
6 јуни 2015
Мислења
98
Поени од реакции
13
Последните неколку денови постојано ми паѓа интернетот, а почна да паѓа кога почнав да користам гејмренџер. Денеска на секои петнаесет минути ми паѓаше. (n)
Можно е да е до рутерот, да не може да пренесува повеќе интернет или што е? :(
Исто така, ако е до рутерот и ако треба да земам нов, кој рутер би го препорачале.... :)

Па, не ми текнало на тоа...

Почнаа проблемите кога го деинсталирав Avast. :unsure:
Дали malwarebytes се добри и кои би ги препорачал да скенирам.(n)
Иначе сега користам 360 Security :D

preku koj operator imas internet , t-home , telekabel ??

На Оне сум преку пакет. ;)[DOUBLEPOST=1436750309][/DOUBLEPOST]Пробав со деинсталирање на програмите, а потоа и со System restore, но System Restore не работи.
Покажува грешка. :unsure:
Мислам дека нешто е расипано.
Дали да го носам да ми стават Windows 8.1 Повторно или?

Последно уредено:
А да провереше да не си заразен со тројанци

2u5rlmr.png

Еве слика од Malwarebytes.

Провери дали паѓа интернетот и на друг уред. Ако паѓа целата мрежа имаш проблем или со рутерот или со операторот. Во тој случај позајми рутер од некој пријател и провери дали пак ќе ти прави ист проблем, ако не се менува ништо ни тогаш повикај екипи од ОНЕ да дојдат да проверат што е работата. Забележи 2-3 термини кога ти паѓа интернетот и побарај да ти покажат каква била состојбата на сигналот во тој момент. Ако сигналот е во ред тогаш побарај да ти го заменат модемот или било кој уред кој што го прима сигналот од мрежата.
Ако е стрикно на твојот компјутер тогаш најдобро решение ти е преинсталација бидејќи бришење на вируси понекогаш знае да е многу тегава работа.

Провери дали паѓа интернетот и на друг уред. Ако паѓа целата мрежа имаш проблем или со рутерот или со операторот. Во тој случај позајми рутер од некој пријател и провери дали пак ќе ти прави ист проблем, ако не се менува ништо ни тогаш повикај екипи од ОНЕ да дојдат да проверат што е работата. Забележи 2-3 термини кога ти паѓа интернетот и побарај да ти покажат каква била состојбата на сигналот во тој момент. Ако сигналот е во ред тогаш побарај да ти го заменат модемот или било кој уред кој што го прима сигналот од мрежата.
Ако е стрикно на твојот компјутер тогаш најдобро решение ти е преинсталација бидејќи бришење на вируси понекогаш знае да е многу тегава работа.
Ок, благодарам за советот. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom