Охридски речник!

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
дај не јади бурек. сите скопјани помлади од 40 години викаат патлиџани. никој у скопје (освен ако не е од источна македонија па се доселил у ск) не вика домат.

Не јадам бурек,мрсен е...јас си кажвам то шо знам,сакаш верви,сакаш не....

ак не ти одговарат не праќај постови:pos2:

А-а... Не го биват братов за охридски...
Тој ќе ми кажвит НА мене (на е отпојќе), ТОА орелот (тоа е отпојќе), употребуваме (употребвиме), ШЧО да ви кажам (шо), тоа (то)... :vozbud:
И онај муабетон Е ре, е... Не знам шо е финтата со него...:uvo:

Абе ајде седи... Врска немат... :helou:

..хаха читам и се смеем:pos2::pos2::pos2:
..абе охридскиов не е лесен..не е ама баш ич..а сакам бре да го научим ама тоа е:toe:
..инаку не викаа свите скопјани домати..веруј ми...:pipi:

..абе охридскиов не е лесен..не е ама баш ич..а сакам бре да го научим ама тоа е:toe:

да те попрам...
научам
викет сите
верви ми :helou:

алооо... не богохули на скопски на темава Охридски речник. :pos2: За да научиш прочитај ги постојте на темава, исклучиво само од Охриѓани, па после на лето ќе дојш на пракса на одмор да ни напрајш малку промет во Охрид. :pos2::pos2::pos2:

п.с. заболдираново тешко дека ќе го чуеш во Охрид

шо се смејш море, шо е за смење, вие сте за смеење! хах че о научиш ко че се родиш вОхриТ!

Пак ќе речам: секоја чест на Охриѓанине, за граматикана и изговорон, шо си ги имет. :helou:

Помина сезона на одмори,а со тоа и рокот на темава:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom