Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Многу просто ми е вака ко ќе дојт Битушанец на темава, се осеќам ептен глупо, ми се чинит немам шо да кажам за градов кај шо живеам, а некој од страна е толку поинформиран.Не си го поштоваме градот бе, то е , не ги знајме ни основните работи зато не ни ојт...

Абе викаа ќе земале нови службени коли за градоначалникон и компанија, ама многу брзо ги набавија
11233089_437176139807487_8947843117758784480_n.jpg

Пукет од гордост
12189859_437176306474137_8916253371777599298_n.jpg

Охрид се г̶р̶а̶д̶и̶ крадиТ!
12196362_437845389740562_5676392976135598189_n.jpg

Попиј пиво брате, искулирај.

Не е бе брат моја сликава, ја видов на фб. Не излегвам јас Ликвид ко прво, а и да, пивце лабаво, каков ти ред бул :pos: 300че еј, луди се стварно овие

Не е бе брат моја сликава, ја видов на фб. Не излегвам јас Ликвид ко прво, а и да, пивце лабаво, каков ти ред бул :pos: 300че еј, луди се стварно овие
Одам и јас кј Турицине, така чат пат ко ќе ме удрит будалијата в гла али неам стаено дикат шо прает. Чув така некој си чаршиски муабети дек си праеле селекција на мушетерииве, шо знам ти јас ветар во магла. Ае ој си кај Рамета во пабон, две три ракивчиња, две пивциња и мезни и бегај си. Најпаметно!

Одам и јас кј Турицине, така чат пат ко ќе ме удрит будалијата в гла али неам стаено дикат шо прает. Чув така некој си чаршиски муабети дек си праеле селекција на мушетерииве, шо знам ти јас ветар во магла. Ае ој си кај Рамета во пабон, две три ракивчиња, две пивциња и мезни и бегај си. Најпаметно!

Да да , убо си кажа братче, најуба опција ти е ова вака, друго све ми е онака без кејф, или дома земи здрви се, начукај се со екипа, или по пабој.
Ноќниов живот(за мене) некако ми е многу тапа во градов.

Едит: Мисалм дек имаше некој бенд, свирка вечерва во пабон.[DOUBLEPOST=1446941854][/DOUBLEPOST]
Да да , убо си кажа братче, најуба опција ти е ова вака, друго све ми е онака без кејф, или дома земи здрви се, начукај се со екипа, или по пабој.
Ноќниов живот(за мене) некако ми е многу тапа во градов.
Ич не се замарам, си прам то шо ми е мене кејф и терај си со екипа, прав си.

Tочно е години праат селекција додека не му се стемнит на некој ....додуша јас не влегвам таму

Жими се овие колумниве на Ohridnews за познати Охриѓани ми се многу смешни :D
Ошла новинаркава Куба на еден настан, одбрала една маса и сите ги интервјуирала :pos: На 90% од интервјуава е објавена таа слика.

Абе батка ти во Охрид си дошол само на екскурзија ,појма немаш што се дешаваше во Охрид.

Ламбе Арнаудов ДПМНЕ --Небањати ја уништи Охридска трговија.
Жито Леб беше пред колапс благодарение на ДПМНЕОВЦИТЕ шапкаревци од Велгошти кои плачкаа на невидено .
Застава исто клан Шапкар -Дпмне.
Емо ја осакатија ДПМНЕОВЦИ
Билјана -винарска визба преку сектата ДПМНЕ ја зеде Славко боксерот ,8 оделение заврши во дефекното (не верувам дека знаеш каде се наоѓа)и го изгубија производството на Швепс.
Трудбеник---Зарче свињарот и Ацо Спировски косељчанецот ДПМНЕ--бивш пратеник го опљачкаа трудбеник.
Плажите кај Славија ги зеде Љац со коштаплерите од ДПМНЕ за џабе.Све уништија
Градоначалниците, Пашата -коалиција ДПМНЕ -Зинго го задолжи градот 12 миљони евра а само ја отвори улицата Партизанска кај куќата негова,после него коцкарот Попчето катасрофа ,а сега и овај Ќелајцава продолжвит со уништување на градот.[DOUBLEPOST=1446555942][/DOUBLEPOST]

Му ги затвори на тие што не се од ДПМНЕ,зошто некој уште продават маици на сред чаршија,зошто кај полигонот не е трганато од Бале тостерот.....све е селективно правено.
Зошто некој друг не можит да поставит тобоган само Гилевци.

Се извинувам, не сум знаел дека ДПМНЕ ја вршеше приватизацијата, а не сум знаел дека постоело сдс-дпмне или социјалистичка - дпмне :) Да те прашам ушче нешчо, имаше евра во времето на Пашата?[DOUBLEPOST=1447059452][/DOUBLEPOST]
Ама до лекција одземање изгледа в штаб уште не сте стигнати.... Природен прираст на населението се мери како разлика меѓу наталитетот и морталитетот. Колку за информација, на ниво на цела Македонија стапката на природен прираст е намалена за 2% во споредба со последниот попис. Јас дури учев средно и основно во Охрид во клас бевме по 30 души минимум, сега најголемиот клас брои 19 души. Пренеси таму по штабот, греота е друг пат вака да се брукате.

Природниот прираст е намален во сите развиени западни земји, а и кај нас.
Ако во Германија стапката на наталитет е 7-8 промили, кај Македонеците е 9-10 промили.
Ако се знае стапката на наталитет и таа е релативно стабилна, може да се одреди и приближниот број на жители на општина Охрид, па така ако има 559 новородени во 2014, сигурно општината нема помалку од 55,000 жители.[DOUBLEPOST=1447059647][/DOUBLEPOST]
Битушанец дај прекини да тресиш зелени те молам ме нервираш имало 559 новороденчина, ај кажи колку имат умрени - 800+. Охрид имат МИНУС секоја година само од негативна разлика живородени - умрени од 300 нагоре а и лидер е во иселување. Официјално по 1000 годишно (на докумнет) на црно бог знајт.
Трето не ми требат ни твојте глупи статистики шо не ги прикажвиш целосно за да знам дека на мојата улица растевме во радиус од 300 метри 40 деца сеа еден од нив немат а нови деца ни за лек.
ПРЕКИНИ ДА ТРЕСИШ ГЛУПОСТИ[DOUBLEPOST=1446489519][/DOUBLEPOST]ОХРИДСКАТА ОПШТИНА ИМА НАЈМНОГУ 25000 ЖИТЕЛИ ОД КОИ 15 000 НАД 50 ГОД

Ти изгледа статистика не си учел.
Доколку Охрид имаше 25000 жители, ќе имаше најмногу 250 новороденчиња во 2014, ако се земе предвид стабилната стапка на наталитет кај Македонците од 9-10 промили. И од стапката на наталитет, доколку е стабилна во тренд, може да се определи и бројноста на населението.

Последно уредено:
Се извинувам, не сум знаел дека ДПМНЕ ја вршеше приватизацијата, а не сум знаел дека постоело сдс-дпмне или социјалистичка - дпмне :) Да те прашам ушче нешчо, имаше евра во времето на Пашата?
Биди хардкор до крај и коа више пишуваш сдс почни да пишуваш и дпне ;)

Се извинувам, не сум знаел дека ДПМНЕ ја вршеше приватизацијата, а не сум знаел дека постоело сдс-дпмне или социјалистичка - дпмне :) Да те прашам ушче нешчо, имаше евра во времето на Пашата?[DOUBLEPOST=1447059452][/DOUBLEPOST]
/quote]

Ај трк до штабот земај сокче и сендвич,и после во План Б таму ке си го најдиш Танче Марковски тој ќе ти кажит за коалицијата-Зинго -ДПМНЕ,како ждереаа во Силекс ,Зинго-Тане-Коле Бикчето-Пашата,Михалјо ,Мизо......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom