Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тема за Охрид,секакви глупости се читаат << вклучувајќи и ова.
....
ushce sho e pacha a sho peljte????:pop:
ни едното ни другото...брачед мој еднаш начека пача домаму и полн од радост дека е бело пељте...ама ко ги проба тие лукојте и ушите свински сецкани а и некое парче свински опаш имаше...цел ден се мијаше под чешма....ушите не биле оревчина ко шо мислел.
Во домашна пача ретко кој клават уши, канџи и опашки - не се ненормални ваљда твојте дома то да го јадет и да ти го давет тебе. Ако знајш да ја напрајш уба е, ама никоаш не би купил од овие шо продавет на плоштад Скопје.
За пељте шо да кажам, ептен ме бендисвит, се иам препуквено на моменти да не можам да одам.
Башка, пача мислам само кј нас и ретко во кој други крајој ја викет, обично „пивтија“ слушам јас.
Abe Fantomche, prochitaj sho napisav pogore bez ushinja i nodzinja sho ke beshe to, se klavet ami sho.
Ti si samo za crveno zdrveno il nezdrveno, ke barash dvapati ama go nemat sekosh,da ti pomozam da ne me razbra nopaku baraj go pred zima.
А што е пељте?![]()
To ti je jugozapadno Makedonsko, ako sakash da probashА џомлезе оридско и то беше?
Има пробано џомлезе, само не знајв дали е Оридско или Струшко јадење.To ti je jugozapadno Makedonsko, ako sakash da probash
vidi koga ke e "festivalot" na Gjomlezeto vo Ramne ili Velesto mislam vo
avgust.
Dal si probal m'm'liga.Tatkomi praeshe i zimi to nis kujna, ko kje mu se
prijadeshe samo.:star: