Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја мислам дека цената за туристичка локација од овој тип не е толку голема,малце исфорсиран муабет.
Глеам сеа некое истражување 17 илјади требало за одмор во ОхридКоа би правел споредба со Грција,рачунај дека Охрид ни е топ туристичка локација нешто као Санторини на нив.А ние идеме во Лептокарија,Паралија и тн.Градот и не е толку скап,само има додатни трошоци.Пример во Грција ти се мали гратчиња,немаш трошоци за такси , во дискотеките не наплаќа влез и се знае каде има журки кај се иде пензионерски.
Ако више се праи споредба,локација како Охрид ти е Будва,па удри споредба на цените таму и тукаА зашто идеме во Грција тогаш,според мене е ради тоа што луѓето сакаат да видат нешто повеќе,морето(лето е за бањање сепак),песочни плажи...Охрид се форсира како туристичка локација за стари баби кој ќе гледаат цркви,али треба една убава организација да се направи бидејки мое мислење е дека градот поише живее од младите.Не мислам на деца кој идат на прв одмор(иако и тие имаат удел). Идам за први мај годинава на вести даваат холанѓани триста чуда,шеташ низ градот и глеаш дека пак нашиве и србиве ја носат парата,кафичите рестораните од нив се пуни.Во Аквариус имаше за еден саат поише луѓе него на канео..џабе се форсираме како таква дестинација.
Ај нека ме просветли некој зошто да одам во Охрид, кога за мала разлика во пари можам да одам на некое место на кое не сум бил?
Немој да идаш,многу едноставно ич да не се замараш.Ето сега си просветлен!Ај нека ме просветли некој зошто да одам во Охрид, кога за мала разлика во пари можам да одам на некое место на кое не сум бил?
За зонското паркирање вината барајте ја кај новиот градоначалник (и гласачи со кратка меморија).Вети бесплатно.Изледа е без платно![]()
Не рече дека ќе е бесплатно.
Туку дека ќе се вoведе поевтин паркинг и парите од паркинзите кои досега одеа во приватни џебови на пријатели од претходниот труп кој беше градоначалник сега одат во Јавно претпријатие Паркинзи во кое вработените со месеци не можеа да земат плата затоа што (ќе повторам пак): парите од паркинзите досега одеа во приватни џебови.
А наплата за паркинзи мора да има. И јас кога одам во Скопје си паркирам и си плаќам. Во цел свет е така, се додека не се претерува со цените.
Е сега можеби нема наплата во селцата на грчките краци каде што уживаат во елитен туризам нашите македонци, тоа е уште еден плус што помасовно да се оди таму...![]()
Сега да не барам вести за ветувањето, ги имат поназад.Колкава е промената од Петрески до Бакрачески?Едно огромно НИШТО.Пола проекти од Петрески се продолжија, ама сега муабетот е дека е то позитивно нешто.И немој правдања со време и такви работи 4 месеци поминаа.Нефи, брачкине и компанија плус некој нов уште се главните играчи, без разлика кој е градоначалник.Да и се плукнам на таквата организација.Каков е тој поефтин паркинг со поскапи цени????????
И сега ако идат парите во општина, демек се супер е?Ќе се покријат можда до негде загубите од претходниот труп (тешко веројатно), ама ќе се покријат и новите вработувања на новиот труп.Очај и беда.
Многу е лесно да трупаш ограничувања и бариери на постоечка инфраструктура, школски пример на неиновативност.Земи изгради катни гаражи ако веќе гледаме од цел нормален свет.Или стандардот да го споредиме на пример.Страшна работа.
Значи однапред пишав погоре немој оправдание да бараш во трите месеци и долгот од бившиот идиот.Ај да тргниме настрана.Ете на пример кој ѓаол ги тераше да ги тргнат контејнерите за пластика и хартија од улица?Каква промена бараш за 3 месеци, со најзадолжената општинска каса во државава. Со 50 милиони евра долг, уште 50 години не ќе може да се оправи градот...
Според мене најдобро еден од условите за сите новоизградени згради да е минимум 50% поголем број на паркинг места од бројот на станови.Катна гаража кај Европа, над пазарон, кај автобуска, Охридати (или кај морнарица).Ама со нормална цена.Паркингот низ центар да е бесплатен.З‘ш одамна е таа инфраструктура, градено е од џеб на наши родители, не од џебот на Аце, Сузуки или Бакрач па сеа нешо правила тие да редат.Тие се гласани од мене и од тебе за полесно да преживејме, а не за да ни воведвет нови давачки и да кажвет колку е то модерно и дека сегде во светот било така.Значи според тебе е подобро Сузуки да ги зема парите од паркинзите, браво...
Немој да ја предизвикуваш судбинатаПолошо од моменталнава ситуација не може да биде.
Понапред напиша со 50 милиони 50 години нема да се средел градот.Однапред со алиби.Па подобро да донесиме градоначалник од Исланд.А ако Бакрач не успее да ги реализира ветувањата нема да го изгласаме следните избори, толку е едноставно...
Во Прилеп е 30 денари цел ден.Струмица нешто слично.Овие од општина или Сузуки или YouNameIt со 10 паркинг места сонвет милиони.п.с И катните гаражи ќе се со плаќање.
Прашав што нуди Охрид, што ќе ме натера да дојдам пак и да ги потрошам парите таму а не на друго место.
И мене ми е преку глава кога некој ќе каже, го имате охрид, зошто одите на друго место.