Откинат прст

• Креатор на темата Креатор на темата Epsilon
  • Време на започнување Време на започнување
E

Epsilon

Гостин
Откинат е најмалиот прст на раката, дали е можно некако да се санира/надогради било што?
Добредојдена е секоја информација!

Откинат е најмалиот прст на раката, дали е можно некако да се санира/надогради било што?
Се стега повреденото место да не тече крвта, се зема откинатото делче, во мраз по можност се носи заедно со повредениот итно на ургентно, има шанси да се зашие.

Се стега повреденото место да не тече крвта, се зема откинатото делче, во мраз по можност се носи заедно со повредениот итно на ургентно, има шанси да се зашие.

Откинатиот прст го нема веќе, зашиано му е местото. Ме интересира дали може да се направи нешто дополнително и колку се во можност во државава? Еве и Бугарија да речеме.

Откинатиот прст го нема веќе, зашиано му е местото. Ме интересира дали може да се направи нешто дополнително и колку се во можност во државава? Еве и Бугарија да речеме.
Жалам :( ако има некој што знае повеќе нека каже ама чим го нема откинатото парче... тоа веднаш треба да патува заедно со повредениот за да се зашие.

За жал, не. Не постои начин да се врати функционалноста на делот.

Секако прво треба да се запри течењето на крвта, тоа е битно.
Сепак сакам да ти треплицирам тебе(ништо лично) бидејќи го забележав ова мраз, а има многу луѓе лаици кои грешат. НЕ на мраз, бидејќи така прстот смрзнува и потоа можноста за успех е мала. Значи прстот се става во чисто нешто, стерилно по можност некоја газа наквасена со физиолошка да не е ептем суво. Потоа така завиткан се става во чисто ќесе и се затвара ќесето. Е потоа второ посебно ќесе се полни со ладна вода и неколку коцки мраз да е на температура од околу 4 степени мешавината . Потоа и двете кеси се ставаат во трето кесе значи ладната вода да го лади прстот додека трае патот до болница, но да не го смрзне прстот. И потоа на лекар ...

До дечкото кој ја отворил темата: најдобро да си праша соодветен доктор.

Последно уредено од модератор:
Јас јавно се извинувам за претходниот, сега избришан пост, не сакав никого да навредам, само да кажам дека ќе нема никаква функција и дека туку така ќе стои што и да се зашие на тоа место. Пак ќе се извинам и ќе кажам дека немав никаква лоша намера.

Може да му се стави метална лонгета на местото ама ќе е неподвижна. Доколку не ти е многу откинат прстот не би ти препорачал пошо малце ќе е непријатно да те гледаат со ваква рака

Metal_Finger_by_The_Epic_SnoCone.jpg

Најпрво жалам, случкава е многу тешка, ако тебе ти фали прстето, едноставно прво помири си со тоа,лично ти, стабилизирај се психички и нека не ти пречи тоа, па ти имаш уште плус 9 прста, еден... А бил, а небил исто е. И тоа малиот, кој нема апсолутно никаква функција. Прочитав тука коментари како демек, као би те гледале другите па да не си ставиш такво метално,глупости. За другите воопшто да не ти е гајле како ќе те гледаат. Во денешно време напредната е многу технологијава, роботи прават, кукли прават та едно прсте...Секако дека може да се надогради, зашие... да ти стават исто такво гумено прсте во месо боја, како твоите други четери... Се е можно. Но не мораш, верувај.
Тоа тебе не те грди ни најмалку. Едноставно помири се да си живееш така, нека не ти пречи :) Тој што те сака ќе те сака таков каков што си.

Најпрво жалам, случкава е многу тешка, ако тебе ти фали прстето, едноставно прво помири си со тоа,лично ти, стабилизирај се психички и нека не ти пречи тоа, па ти имаш уште плус 9 прста, еден... А бил, а небил исто е. И тоа малиот, кој нема апсолутно никаква функција. Прочитав тука коментари како демек, као би те гледале другите па да не си ставиш такво метално,глупости. За другите воопшто да не ти е гајле како ќе те гледаат. Во денешно време напредната е многу технологијава, роботи прават, кукли прават та едно прсте...Секако дека може да се надогради, зашие... да ти стават исто такво гумено прсте во месо боја, како твоите други четери... Се е можно. Но не мораш, верувај.
Тоа тебе не те грди ни најмалку. Едноставно помири се да си живееш така, нека не ти пречи :) Тој што те сака ќе те сака таков каков што си.

Сериозна си во врска со болдираново?

Сериозна си во врска со болдираново?
Секако дека сум сериозна... Јас сум инаку инвалид. Не можам да одам, во количка сум, дијагностицирано ми е Параплегија на мои 18 год. Би била среќна искрено да беше тоа рака или само едно ебено прсте од моите 10.[DOUBLEPOST=1416537061][/DOUBLEPOST]
Секако дека сум сериозна... Јас сум инаку инвалид. Не можам да одам, во количка сум, дијагностицирано ми е Параплегија на мои 18 год. Би била среќна искрено да беше тоа рака или само едно ебено прсте од моите 10.
Зборот ми е, нека биде среќен што е така, има многу полоши ситуации.

Нема. Едино протеза, што не добиваш никаква функцја со неа, него само ќе стои за да го прикрива фактот дека немаш екстремитет. Од лично искуство ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom