E
Epsilon
Гостин
Откинат е најмалиот прст на раката, дали е можно некако да се санира/надогради било што?
Добредојдена е секоја информација!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се стега повреденото место да не тече крвта, се зема откинатото делче, во мраз по можност се носи заедно со повредениот итно на ургентно, има шанси да се зашие.Откинат е најмалиот прст на раката, дали е можно некако да се санира/надогради било што?
Се стега повреденото место да не тече крвта, се зема откинатото делче, во мраз по можност се носи заедно со повредениот итно на ургентно, има шанси да се зашие.
ЖаламОткинатиот прст го нема веќе, зашиано му е местото. Ме интересира дали може да се направи нешто дополнително и колку се во можност во државава? Еве и Бугарија да речеме.
ако има некој што знае повеќе нека каже ама чим го нема откинатото парче... тоа веднаш треба да патува заедно со повредениот за да се зашие.За жал, не. Не постои начин да се врати функционалноста на делот.Откинатиот прст го нема веќе, зашиано му е местото. Ме интересира дали може да се направи нешто дополнително и колку се во можност во државава? Еве и Бугарија да речеме.
Секако прво треба да се запри течењето на крвта, тоа е битно.Се стега повреденото место да не тече крвта, се зема откинатото делче, во мраз по можност се носи заедно со повредениот итно на ургентно, има шанси да се зашие.
Откинатиот прст го нема веќе, зашиано му е местото. Ме интересира дали може да се направи нешто дополнително и колку се во можност во државава? Еве и Бугарија да речеме.
Најпрво жалам, случкава е многу тешка, ако тебе ти фали прстето, едноставно прво помири си со тоа,лично ти, стабилизирај се психички и нека не ти пречи тоа, па ти имаш уште плус 9 прста, еден... А бил, а небил исто е. И тоа малиот, кој нема апсолутно никаква функција. Прочитав тука коментари како демек, као би те гледале другите па да не си ставиш такво метално,глупости. За другите воопшто да не ти е гајле како ќе те гледаат. Во денешно време напредната е многу технологијава, роботи прават, кукли прават та едно прсте...Секако дека може да се надогради, зашие... да ти стават исто такво гумено прсте во месо боја, како твоите други четери... Се е можно. Но не мораш, верувај.Откинат е најмалиот прст на раката, дали е можно некако да се санира/надогради било што?
Тој што те сака ќе те сака таков каков што си.Најпрво жалам, случкава е многу тешка, ако тебе ти фали прстето, едноставно прво помири си со тоа,лично ти, стабилизирај се психички и нека не ти пречи тоа, па ти имаш уште плус 9 прста, еден... А бил, а небил исто е. И тоа малиот, кој нема апсолутно никаква функција. Прочитав тука коментари како демек, као би те гледале другите па да не си ставиш такво метално,глупости. За другите воопшто да не ти е гајле како ќе те гледаат. Во денешно време напредната е многу технологијава, роботи прават, кукли прават та едно прсте...Секако дека може да се надогради, зашие... да ти стават исто такво гумено прсте во месо боја, како твоите други четери... Се е можно. Но не мораш, верувај.
Тоа тебе не те грди ни најмалку. Едноставно помири се да си живееш така, нека не ти пречиТој што те сака ќе те сака таков каков што си.
Секако дека сум сериозна... Јас сум инаку инвалид. Не можам да одам, во количка сум, дијагностицирано ми е Параплегија на мои 18 год. Би била среќна искрено да беше тоа рака или само едно ебено прсте од моите 10.[DOUBLEPOST=1416537061][/DOUBLEPOST]Сериозна си во врска со болдираново?
Зборот ми е, нека биде среќен што е така, има многу полоши ситуации.Секако дека сум сериозна... Јас сум инаку инвалид. Не можам да одам, во количка сум, дијагностицирано ми е Параплегија на мои 18 год. Би била среќна искрено да беше тоа рака или само едно ебено прсте од моите 10.
Откинатиот прст го нема веќе, зашиано му е местото. Ме интересира дали може да се направи нешто дополнително и колку се во можност во државава? Еве и Бугарија да речеме.