Осум земји каде населението страда најмногу

• Креатор на темата Креатор на темата SparroW
  • Време на започнување Време на започнување
Ај доста со тоа. Нормално е да има вакви проблеми во котлините. Сега затоа што нема ветер е е така. Вакви работи имало и ќе има...И никој не е крив за тоа.

А ова во врска со осумте земји...За страдање не толку, но вистина е дека сме во политичка и економска криза и дека оние малцинствата предизвикуваат немири и глупости...

И еве, Бугарија е на прво место, а нели во ЕУ е? Менува ЕУ нешто?
Но, и мене ме чуди што грците ги нема...Па тие се во поголема каша од нас и Бугарија...

Вистина е дека треба да не има во листи за мизерии, али не на прво место.
И плус навистина фали Грција, па у Грција пекол беше годинава, се испоубија наци и маци.

Вистина е дека треба да не има во листи за мизерии, али не на прво место.
И плус навистина фали Грција, па у Грција пекол беше годинава, се испоубија наци и маци.

Многу наши отидоа таму да страдаат. Знаеш, од рисјански побуди: за да го видат рајот. Страдание преку летен одмор (полупансион за ол ексклузив одма до Ристета во рајот).

Него, не ја прегледав листата, само разбрав дека не има нас и Бугарија.

вториве можда треба да ги нема, барем имаат центри за евакуација. Иф ју ноу ватај мин.

Многу наши отидоа таму да страдаат. Знаеш, од рисјански побуди: за да го видат рајот. Страдание преку летен одмор (полупансион за ол ексклузив одма до Ристета во рајот).

Него, не ја прегледав листата, само разбрав дека не има нас и Бугарија.

вториве можда треба да ги нема, барем имаат центри за евакуација. Иф ју ноу ватај мин.
Тоа е дел од страданието и Исус од софра го земале :D
Мора да ги има, оти се дно дна. Имаат 50% сиромаштија.

Како што тргнале галопирачки да „намалуваат“ невработеност, ништо чудно догодина да бидеме држава каде што населението најмногу отстрадало. :D

Тоа е генерално проблемот со ваквите „истражувања“, за кои „истражувачите“ користат неверојатно сложен алгоритам на собирање податоци од официјална статистика. Па така Унгарија, Бугарија и Македонија се појавуваат на листи на светот пред држави каде што пола население умира за храна. Што не значи дека Македонија и Бугарија не би се појавиле во истава категорија, кога истражувањето би било само за Европа.

Овде дискутираат само оние кои се во ти 31% маченици. Треба да отворам тема за нас останатите 69% доброситуирана господа, домаќини, весели и љубители на 69

Сега од Павел Шатев и Цитросаниот ќе демантираат и ќе видите колку е прекрасно овде, ама вие не сте знаеле затоа што не гледате Шител.

Бот еден,ја кога демантирам со факти демантирам,а кога немам за нешто факт не сакам ни да дискутирам. А ти место да кукаш постојано како си сиромав и немаш пари ни за опинци,фати се нешто работи,толкаво магаре си, а од компјутер не се мрдна.

Бот еден,ја кога демантирам со факти демантирам,а кога немам за нешто факт не сакам ни да дискутирам. А ти место да кукаш постојано како си сиромав и немаш пари ни за опинци,фати се нешто работи,толкаво магаре си, а од компјутер не се мрдна.

Твој леб да не јадам? Ти да не ме раниш? Е за 100 EUR. не работам фала, доста ми беа две тешки операции кој ми оставија трајни последици по здравјето. Можеше да си го запрашаш ограничениот мозок што е причината зошто не се нафаќам да работам сешто, а не да солиш памет по форумов. И да јас градско дете работев како сезонски работник од мојата 9-та година до мојата 17-та година, заборавив да ти кажам. Носев и опинци со кал и лепешки од крави, за пара која е срамно и да се спомне но работев со мака и не ми беше срам. Но после кога видов какви морони ограничени како тебе влегуваат во државна администрација, а јас ќе се мачам епа бато па то нема!
Проклети да се сите мои предци што кренаа пушка за слобода на оваа држава во која самите настрадаа, а и генерациите по нив. Замисли иронијата, се бореле за држава која не им била ни татковина. За морони да ја водат држава која се повеќе се распаѓа , а станува и се поголем пекол, за сите.

Народот не е глуп, а оние кој ја потценија моќта на народот знаеме од историја како завршија на крај се давеа и во сопствената крв, на овие им посакувам исто така.

"Се би работел... Али во кафич несакам !" ..
Епа иди 1-2 месеци беспари на пракса да научиш нешто ...
"Aеее сеа ќе идам беспари таму да ме малтретираат, кафе да им варам.. "

Кој кур муабети ќе ги правиш со луѓе на кои горе-долу у очи им се чита :"30 години под покрив со мајка и татко" .
Mалтене платата била мала неможе момакот со тие пари да живее сам, и да проба сам да си напраи компирманџа. И лоша е Македонија, нормално дека е лошоа али и да ја мочам и да не ја мочам, иста ситуација ќе си остане ... Незнам како со 12 иљадарки доаѓаат од пиздуматерину и тука живеат и не се жалат. Само луѓе од Скопје , мрсат муда како нивните "Мора до еспресото ајфон 5ка да ми лежи, ради статус дека сум од метрополата..." неможат да бидат задоволени.

Твој леб да не јадам? Ти да не ме раниш? Е за 100 EUR. не работам фала, доста ми беа две тешки операции кој ми оставија трајни последици по здравјето. Можеше да си го запрашаш ограничениот мозок што е причината зошто не се нафаќам да работам сешто, а не да солиш памет по форумов. И да јас градско дете работев како сезонски работник од мојата 9-та година до мојата 17-та година, заборавив да ти кажам. Носев и опинци со кал и лепешки од крави, за пара која е срамно и да се спомне но работев со мака и не ми беше срам. Но после кога видов какви морони ограничени како тебе влегуваат во државна администрација, а јас ќе се мачам епа бато па то нема!
Проклети да се сите мои предци што кренаа пушка за слобода на оваа држава во која самите настрадаа, а и генерациите по нив. Замисли иронијата, се бореле за држава која не им била ни татковина. За морони да ја водат држава која се повеќе се распаѓа , а станува и се поголем пекол, за сите.

Народот не е глуп, а оние кој ја потценија моќта на народот знаеме од историја како завршија на крај се давеа и во сопствената крв, на овие им посакувам исто така.

Абе,од кај ме виде мене у државна администрација а ? А извини што школо имаш ти,што курс или работно искуство па да бараш плата 500-1000 евра?За твоја воља НИКАД не сум работел во државна администрација,нити ми е предизвик да работам. Ја за разлика од тебе сум работел секаква работа,не су пребирал,не кукам како немам у фриждер дома ништо,не го сликам за да барам сожалување..Кога имам не се фалам,кога немам ќутам,али не кукам,немањето го сметам за мој личен неуспех.Државата е лоша и е таква каква што е,ама вината прво е во поединецот.
Мислиш дека си паметен и ме спомињаш кај што не те чеша,али си се заебал,таквите ко ти што чекаат од господ да им падне а за ''малку'' пари не им се станува од компјутер ги знам доста добро.

Абе,од кај ме виде мене у државна администрација а ? А извини што школо имаш ти,што курс или работно искуство па да бараш плата 500-1000 евра?За твоја воља НИКАД не сум работел во државна администрација,нити ми е предизвик да работам. Ја за разлика од тебе сум работел секаква работа,не су пребирал,не кукам како немам у фриждер дома ништо,не го сликам за да барам сожалување..Кога имам не се фалам,кога немам ќутам,али не кукам,немањето го сметам за мој личен неуспех.Државата е лоша и е таква каква што е,ама вината прво е во поединецот.
Мислиш дека си паметен и ме спомињаш кај што не те чеша,али си се заебал,таквите ко ти што чекаат од господ да им падне а за ''малку'' пари не им се станува од компјутер ги знам доста добро.

Форумот го сметам како место каде што можам анонимно, слободно да се искажам и да се ослободам од некој работи без да ме дознаат луѓе од поблиската околина со кој комуницирам секој ден, од типот лајк од сожалување не сум правел ни планирам имај си го тоа на памет. Не реков дека цел ми е државна администрација, но пробав и не ме прифатија од две причини: партиска книшка, национална припадност. Сожалување не ми треба ни од тебе ни од некој друг, не ми е тоа некаков двигател во секојдневниот живот. По однос на прашањето дали државате е крива или поеднинецот си има тема каде што дискутиравме и може да побараш мое мислење таму, немам намера да се дуплирам во мислења.
Јас сум спомнувал каде што не треба и сум се правел премногу паметен? Јас го кажувам моето лично искуство и тоа што сум слушал и видел од народов, јас не измислував. Дека државава е во лоша ситуација е лоша, не ти бега толкава маса на население од убавина. Дека нема иднина за младите и тоа нема..Што има за дискусија тука повеќе? Сум станал премногу свесен за реалноста во која се наоѓа Македонија или не гледам доволно Шител за розевата ситуација во државава? Јас знам еден да се буни, двајца да се бунат, ама па пола држава и да се правиме будали! Ма тоа не само што е смешно, него е и повеќе од глупо да се прикрива. Мачкај очи на друг, јас не сум човек од каков калибар ти си целиш.

Супер ни е овде, нека не ве лажат. Да страдавме, досега ќе се дигнеше револуција...ама некако мирно ми се гледа :cautious:

Плачковци сме, барем тоа може да се признае. Земји како Сирија, Етиопија, Афганистан, Ирак, Либија ги нема на листата, ние најдовме да се буниме како ни е тешко, заедно со Бугариве. Не викам дека е лесно, но на тоа дека сме на 7мо место на граѓание кои страдаат е смешно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom