OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Да среќен крај има, но ако сам си го најдеш клучот, а не некој си бог... Но и ако го најдеш клучот да речеме што ако не знаеш како да го употребиш хм... или уште полошо ако не ни знаеш дека истиот клуч е за отварање на тие 3 соби во твојата куќа, може да се излажеш и да почнеш да пропагираш низ светот со тој клуч пробивајки го во туѓи и погрешни куки создавајки само догми и верувања, ммм... Значи битен си ти и колку е свесен твојот апроуч кон нештата, а уствари и самиот клуч е тоа...
Брат, абе го разбирам јас Ошо и подобро од тебе...
Само една маана имал Ошо....не му одела математиката како што му одела на Тесла...
Ошо е добар, НАЈДОБАР, за да го „смириш“ умот.
Шапо за тоа на МАЕСТРОТО....
И тој кажува само делови од ВИСТИНАТА, не ја кажува целата.
И на крај...тенка работа е Ошо за моето име...
Еве . само затоа што инсистираш, ќе го коментирам цитатот во Ошов стил...
Човекот живее само во една соба од куќата, а куќата е огромна.Таа собичка е малечка и скромна, да не речам бедна. Многу од луѓето не живеат ниту во таа соба, него живеат во ходникот. Огромен дел од нив не ни знаат дека куќата има и други три соби, со огромно богатство и раскош.Кога ќе приметат дека има уште три соби во куќата, ќе поминат цел живот во тражење на клучот , кој ги отвара другите три соби. Во тие соби има секаков луксуз, тоа го немал ни царот Отомански со лед телевизор....
Куќата има и огромен двор, во кој може да се ужива во природните убавини. Во дворот може да го гледа сонцето секој ден по една минута подолго......може да си направи и мала црквичка за да му се моли на Бога, да му ги отвори и другите три соби..(кај ми текнуваат вакви глупости..)...
После долги молби...и уложен труд...Бог ќе му ѓи отвори и другите три соби...и човекот ќе си живее среќно цел живот.......среќен крај има приказнава..тхе енд
ПС Среќен крај има само за оние што ќе успеат да го пронајдат клучот што ги отвара и другите три соби....
--- надополнето: 8 септември 2012 во 15:42 ---
Жељко Бебек беше Ошо за мене на млади години...
Ај слушни песната ,... еве ја праќам на твојта тема.....
Само за OSHO-Lover...
https://www.youtube.com/watch?v=hvUi-obbF8g&feature=player_embedded
П.С. Добра песна...
Еве нешто и од мене од мое детство да не речам
--- надополнето: 12 септември 2012 во 21:52 ---
Еј Bodhidharma видов постави прашање на тема за прашања до модератор... каков е звукот од аплауз со една рака... па оти ти го избришаа постот па немав време да ти постирам еве тука ќе ти одговорам да се пошалиме малце...