Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во школо.. 7.04.. или 7.10.. му мавнав унинстал.. и не работат.. ме нервираше тоа дека неможеше флешот да преработи..
Инаку.. ако се инсталира пак 7.04 ќе може ли да работи(воедно и другите а не само главниот)?
Si kupiv laptop Aser TravelMate ama so operativen sistem Linux(ama voopsto ne mi se dopajga) pa sakam celosno da go izbrisam i da instaliram Win 7 64 bit. Dali nekoj moze da mi pomogne!!!!!
Fala, pozz
Ubavo kazano no nikako ne mozam da ja izbrisam 'Ne znam'Епа избриши ја таа партиција на која имаш Линукс и инсталирај си Win 7 на нејзино место.
Ubavo kazano no nikako ne mozam da ja izbrisam 'Ne znam'ako mozis da mi pomognis bi ti bil blagodaren
Во школо ни ги преинсталираа компјутерите и сега е едубунту 7.10 но нема терминал...Има ли некое чаре?
1. Да се превземат бинарните(binary) и изворните(source) фајлови од официјалниот веб сајт:
http://www-asim.lip6.fr/pub/alliance/distribution/5.0/
Тоа се фајловите:
· alliance-5.0-20090901-i386-sl5soc.i386.tar.gz
· alliance-5.0-20090901.tar.gz
2. Да се инсталира libmotif3 и libmotif-dev:
Код:
sudo apt-get install libmotif3
sudo apt-get install libmotif-dev
Код:
- Воедно се креира симболичка врскана следниот начин:
sudo ln -s /usr/lib/libXm.so.3.0.2 /usr/lib/libXm.so.4
3. Да се екстрахира изворната верзија:
Код:
tar xzf alliance-5.0-20090901.tar.gz
4. Влезете во папката alliance и “конфигурирајте” ја изворната верзија на следниот начин:
Код:
cd alliance-5.0
export ALLIANCE_TOP=/opt/alliance-5.0
./configure --prefix=$ALLIANCE_TOP
5. Се екстрахира бинарната верзија во root директориум:
Код:
sudo tar xzf alliance-5.0-20090901-i386-sl5soc.i386.tar.gz -C /
6. Се копира alc_env.sh (или alc_env.csh) фајлот од изворната во бинарната верзија (ако сте сместени во alliance-5.0 папката од изворната верзија):
Код:
sudo cp distrib/etc/alc_env.sh /opt/alliance-5.0/etc/
sudo cp distrib/etc/alc_env.csh /opt/alliance-5.0/etc/