Општо: Помош околу Linux

• Креатор на темата Креатор на темата ElektriX
  • Време на започнување Време на започнување
Можеш, ако имаш виндоуз идеш нормално како што бришеш програм(адд ор римув или анинстал а програм на вин7)Ке го најдеш убунту, го бришеш. готово.

Да пробав така али пак е у системот.!

Формат бе друже, формат.

Едит:

Уствари почекај малку, немој да форматираш, може да зезнеш нешто. Ке ти пишам за 15тина минути.

Едит 2:

http://www.makeuseof.com/tag/how-to-safely-uninstall-ubuntu-in-windows-dual-boot-environment/

Еве друже овде инструкции. Ако не знаеш англиски пиши што не е јасно.

Ајде едно прашање. Дали некој знае асална Линус програма за статистика нешто како SPSS пробав PSPP и R првата е преупростена SPSS втората е жива мука за користење. Ако некој користи Статистички софтвер на Линукс нека пише.

Ај ако сака некој да ми дае линк да симнам скајп за едубунту :smir: ?

Пробај
Код:
sudo apt-get install skype
или пак http://www.skype.com/intl/en/download/skype/linux/choose/ (од десна страна избери Linux)..

ама ми треба за убунту 7.04 извини шо не напишав у претходен пост...
1qnb75.png

ама ми треба за убунту 7.04 извини шо не напишав у претходен пост...
1qnb75.png

Па нема врска, ќе ти работи со линкот од Add|cT.
А ако пробуваш на школо да го инсталираш, нема да успееш - ти треба superuser пристап до машината.

Па нема врска, ќе ти работи со линкот од Add|cT.
А ако пробуваш на школо да го инсталираш, нема да успееш - ти треба superuser пристап до машината.
sudo
или
login : profesor/profesor
Нема да работи?

Има финта со recovery mode да си стаиш нов пасс и јузер, само не ми текнува како беше, знам татко ми има кажувано xD

Најдов нешто слично на тоа, тука.

Има финта со recovery mode да си стаиш нов пасс и јузер, само не ми текнува како беше, знам татко ми има кажувано xD

Најдов нешто слично на тоа, тука.
Океј, го читнав ова. И како со ова да го сменам пасвордот на root во школо? Ова не успева на root.

Ај кажете како да напрам никој да не ми влегвит во компјутерот нашколо.Преку терминал ни влегват некој на сите во нашата училница.ЧАРЕ!

Ај кажете како да напрам никој да не ми влегвит во компјутерот нашколо.Преку терминал ни влегват некој на сите во нашата училница.ЧАРЕ!

Исклучи го компјутерот :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom